Sammanfattning

Klockan är strax efter fyra, det är helt svart ute och det enda som syns är stora snöflingor som ramlar från himlen. Det känns ganska vemodigt på nåt sätt, som ett bokslut.

Det är mycket som har hänt det här året, både bra och dåliga saker.
Vi köpte huset och jag fick äntligen min efterlängtade villa på landet. Älskar verkligen att bo här!
Jag blev av med min underbara älskade häst. Efter ett han på ett inte så älskvärt sätt slängde in mig i en tall och därmed ordnade en sjukhusvistelse och sängläge...
Jobbet har varit underbart roligt och jag har lärt mig massa nytt som jag alltid kommer att ha nytt av. Resan till Piteå blev även mitt första (och förmodligen sista) besök i Norrland. Nu är året till ända och så även BUP för min del...
Alla underbara vänner har gjort att det roliga har blivit så mycket roligare och det jobbiga har blivit lättare. Älskar er!
Magnus har stått ut med mig ännu ett år. *kärlek*
Elwira, Josse och Mathias har fått sina underbara söner Emil, Ludwig och Hilding! Vackra barn!

Nytt år, nytt jobb och nya bekantskaper. Även nästa år kommer förmodligen att bjuda på både upp och nedgångar. Den som lever får se!

Sista dagen

Så var det sista dagen på året. Nyårsafton... Jag hatar nyårsafton, har alltid gjort det. Jag har otroligt svårt för högtider som enbart går ut på att man ska ha så jävla roligt som möjligt på en bestämd dag. Jag tycker om att ha roligt, det är inte det, men när jag själv får bestämma! Jag hatar även midsommarafton...

Sitter i min målarkostym (mysbrallor och fläckit linne) och är redo för att ge mig på taket igen. Magnus åkte in till stan för att handla maten till ikväll. Hoppas han köper en ny säck fågelmat åxå. Varenda fågel har tydligen kommit på att vi delar ut gratis mat här hemma. Kul att kolla på i för sig!

Igår var Bine och Madde här. Dom skulle komma vid halv sju, så självklart så kom dom vid åttatiden! Vi satt och fikade paj, drack enorma mängder te och pratade till nångång efter midnatt. Jättemysigt! Det är härligt när man träffar vänner man inte sett på länge och allt känns som vanligt! Ibland märker man ju att man har vuxit isär och inte har något att prata om längre, men så kändes det absolut inte nu. Madde och Pieter har åxå köpt hus! Jag och Bine ska åka på inspektionsrunda i vår nångång!

Gott nytt år alla!


Saknar

Borde ha gått upp i tid och börjat måla. Istället sitter jag här och klockan är halv tolv och ingenting av det här hänt. Fast jag har msnat med Sara! Saknar henne massor!

Idag hade jag tänkt springa en runda, men vid närmare eftertanke blir det nog en promenad. Kanske... Om det inte hinner bli mörkt. Har fortfarande inte köpt en pannlampa, vilket betyder att jag inte kan gå ut efter klockan fyra. Det är verkligen mörkt som i graven här på landet.

Ikväll kommer Bine och Madde på fika! Har inte träffat Madde sen bröllopet i somras. Johanna hade redan hunnit åka tillbaka till Götet. Synd... Ska försöka baka en björnbär och äppelpaj från nya pajboken. Jag kommer verkligen aldrig att utvecklas till nån bullmamma...

Det är över nu

Ännu en pissig dag på jobbet. Grymt trist. Jag, Barbro och en ungdom. Grått väder och ingen inspiration. Lika bra det förmodligen. Sista dagen och jag slipper säga hejdå till alla som fortfarande är jullediga. Tristessen gjorde att det kändes lättare att gå. Dom jag kommer att fortsätta ha kontakt med är självklart Mahias och förmodligen Emil. Resen bor i hjärtat, men har liv som skiljer sig alltför mycket från mitt.

Åkte hem till Elwira och Emil efter jobbet. Calle jobbade. Emil var som vanligt på uselt humör när jag visar mig och skrek så fort han fick syn på mig. Jag fjäskade som en idiot, men inget tycks hjälpa... Enda gången han såg glad ut var när jag klädde på mig och åkte hem. Får köpa världens roligaste present till hans ettårskalas och se om det hjälper!

Det dåliga humöret kom tillbaka tillsammans med tröttheten. Däckade på soffan när jag kom hem. Efter en tupplur känner jag mig på mycket bättre humör. Lite vin och godis rättade till det ännu mer. (Note to self: sluta äta godis hela tiden!). Imorgon ska Magnus och några andra mc-fantaster åka till nån rea och jag ska nog fortsätta att måla tak. Eller kolla om Carolina är hemma...


Jävla dag

Idag är en sån där jävulsdag..
Klockan ringde vid 05.50 och efter en hel natt med mardrömmar så var jag inte direkt pigg. Snoosade några gånger, men lyckades till slut kravla upp. Åkte till jobbet och där var jag på ett ruskigt dåligt humör hela dagen. Frös, var trött och allmänt sur. Visst brukar jag vara lite sött irriterad ganska ofta, men i stort sett aldrig på jobbet. Min kollega tyckte det var kul, så det var ju roligt att man kunde glädja någon..

Fikade på stan med mimmi efter jobbet. Blev på lite bättre humör. Hon är alltid så otroligt positiv och sprallig så det är svårt att inte bli det! Gick och kollade lite på rean. Skulle inte köpa nåt, men kom självklart hem med två tröjor.. Konstigt att det alltid blir så...

Ikväll ska jag ligga i soffa och kolla på andra delen av August. Kollade på första avsnittet igår och det var bra! Älskar Jonas Karlsson, författarliv och program som skildrar "förr i tiden" så det kammade hem  många poäng.

Imorgon är det sista dagen på jobbet. Hoppas nästan att allt är lika förbannat trist då. Då kanske jag inte kommer att sakna det lika mycket.

Frosseri

Dagen idag har gått till att sova, måla lite tak och framför allt äta. Jag tycks inte kunna sluta. All mat, godis etc tittar uppfodrande på mig och vill inget hellre än att jag ska äta upp det. Det borde kunna förklara min brist på karaktär..
Fan, att det blir så här varje jul!

Imorgon ska jag jobba. Det är mina två sista dagar nu. Det borde vara lugnt om det inte har rasat in massa ungar på avdelningen under så dom behöver hjälp. Tänkte att jag skulle köpa varsitt kort till kollegorna och skriva nåt personligt till varje. Kom på att dom representerar Nalle Puh karaktärena alldeles perfekt, så det får nog bli såna kort.

Bara en till...

Bara en till...

Försenad julafton

Idag ställde jag klockan på halv nio eftersom pappa förvarnat om att dom skulle komma tidigt. Vid halv tre kom dom... Anders och Emma hade inte kört från Jönköping så tidigt som dom tänkt...
Mamma och pappa lagade maten medan vi andra mest irrade omkring. Hundarna skrämde självklart livet ur mina inte så modiga katter. Sesam låg på sängen och skakade och Bimbo satt i trappan och försökte se så farlig ut som bara hon kan.
Massa god mat (spymätt idag igen), dricka, godis och fina paket! Vid åttatiden packade familj och djur ihop sig och åkte hem igen. Nu känner jag mig helt slut. Jag vet egentligen inte varför, det är ju inte så att jag har gjort några större ansträngningar idag.. Det blir en lugn kväll med Magnus och en öl.

Hoppas alla har haft en underbar jul!

När allt är över

När allt är över

GOD JUL

Som vanligt är julafton en hyfsat skum dag. I min familj är det ovanligt att man faktiskt lyckas fira på rätt dag, så även i år.. Mamma jobbar, Magnus jobbar och Anders och Emma är hos Emmas familj. Kvar återstår jag och pappa.
I förmiddags var jag med Karin och Johanna på familjegudtjänsten i kyrkan. Jag lyckades skärpa mig hela tiden! Gudtjänsten är som namnet säger mest riktad till familjer med barn, men eftersom jag i stort sett inte vet nåt om kristendomen så ligger det helt i min nivå! Johanna var förövrigt jättefint gravidtjock!

Efter kyrkan bar det hem till päronen. Hann träffa mamma en stund innan hon åkte till jobbet. Vi har som tradition att lyssan på när barnen ringer in till tomten på p4. Det är sjukt roligt! Fick bland annat veta att tomten har byggt en rentvätt av tandborstar som fungerar ungefär som en biltvätt. Mycket intressant information! ;D

Jag och pappa har tillbringat eftermiddagen här hemma. Han gjorde en skinka eftersom jag är totalt handikappad i köket. Vi forslade även hit all mat som vi ska äta imorgon. Mamma hade gett mig det stora uppdraget att köpa en ost. Eftersom hon inte litade riktigt på att jag skulle klara av det hade hon för säkerhets skull köpt två stycken själv. :)

Ända sedan jag var liten och mamma var tvungen att jobba jul  har pappa och jag + bror haft nån jävligt udda tradition att äta kotletter och potatis på julafton. Eftersom jag har en hel halv gris  i frysen blev det även så detta år! Fast det var gott!
Nu har pappsen åkte hem och jag ska tillbringa lite tid framför tv/med en bok och vänta på att Magnus kommer hem.

Imorgon kommer alla hit. Anders och Emma har med sig hundarna. Ska bli jättemysigt att träffa dom igen. Och se hur lång tid det tar innan dom + katterna lyckas riva hela huset. Äntligen en jul på landet!

Världens största julkramar till er alla!

Finnar och Gud

Idag fick jag en hel massa hudvårdsprodukter särskilt framtagna för problemhy av mamma. Det var snällt! Jag har på nåt sätt lyckats engagera alla i mina finnproblem. Den som tycks vara minst bekymrad är nog jag... Så länge jag inte kollar i spelgeln så finns dom ju liksom inte (känns möjligtvis). Alla andra måste ju se dom hela tiden.

Var ute och käkade med Kattis, Karin och Emma nu ikväll. Emma har jag inte träffat sen gymnasiet så det var jättekul! Hon pluggar till socionom så vi hade massa att prata om. Alla pubar var tydligen stängda ikväll (trots att han på Mollys lovat att dom skulle ha öppet sist vi var där). Vi hamnade på en restaurang istället, med där fanns det ju både mat och alkohol så vi klarade oss.

Nu ska jag tillbringa kvällen med mina nya böcker framför brasan! Imorgon ska jag upp och gå på familjegudtjänsten med Karin och Johanna. Jag hoppas att jag kan skärpa till mig. Eftersom jag är helt ogudlig av mig får jag alltid konstiga tvångstankar i kyrkor, typ att jag måste svära och göra andra otillåtna saker. Det blir intressant! Egentligen är jag mest intresserad av att se Johanna. Hon är megagravid nu!

Mat

Åkte ut till Bine igår nångång mitt på dagen (efter att hon genom smshot fick upp mig ur soffan). Vi fixade mat inför kvällen, var ute i trollskogen med hundarna, bar massa skräp från huset och städade. Bine kom in i nåt överstressat tillstånd och irrade mest runt och såg förvirrad ut en bra stund... Fint blev det i alla fall och snart är dom helt iordning i huset!
När Martin och Niklas kom hem från Niklas nya hus åt vi massa julmat, drack öl och pratade. Det var hur gott som helst! Fast fan vad mätt man blir... Martin var hur imponerad som helst över sin tyska snapsdricka! Detta kommenterade han efter varje snaps och krävde medhåll från alla. :D
Pappa kom och hämtade mig vid halvtolvtiden. Då var alla hyfsat zombielika efter en stressig dag och massa fet mat. Somnade gott hemma i gamla flickrummet efter att pappa haft ännu en tvångsvisning av bilder från lägenheten i Kroatien.

Ikväll ska jag träffa Karin, Kattis mfl inne på Mollys. Det blir en nykter kväll för min del. Tycker att jag och tandborsten känner oss lite rotlösa nu för tiden, så ikväll vill jag hem och sova i egna sängen.

Ett slut eller en början?

Idag var i för sig inte min sista dag på jobbet, jag jobbar torsdag och fredag nästa vecka åxå, men det var sista dagen med grabbarna. Jag har ju fasat för den här dagen ett tag nu, men det gick bra! Än så länge så fattar jag nog inte...
Otroligt händelselös förmiddag som bara gick åt till att snacka skit och skratta. Efter lunch flexade jag ut och avskedet kändes inte så jobbigt eftersom jag vet att jag kommer att träffa dom igen. Mathias har bland annat skvallrat om att dom planerar en avslutningsfest för mig efter nyår...

Efter jobbet åkte jag och hämtade mamma och sen vidare in till stan. Har lyckats köpa alla mina julklappar på en och samma dag. Känner mig rätt nöjd nu efteråt. Lite julkänsla infann sig till och med när jag satt hemma efteråt och slog in allt! Försökte glo lite extra på granen för att förhöja den känslan.

Magnus jobbar extra på lotsen i Kalmar och Oskarsham nu när han är hemma. Han var hemma en stund nu ikväll och åt, så då hann vi uppdatera oss lite på händelserna i livet sen sist. Nu kommer han inte hem igen förrän på julaftons natt...

Imorgon blir det julbord och allmänt pyssel hemma hos Bine och Martin och på söndag är det dags att träffa alla hemvändare igen. Mycket nu, men det är kul! Enda negativa är väl att jag känner att jag bor i min ryggsäck just nu. Att kombinera alkoholaktiviteter med ett liv på landet gör det svårt att ta sig hem nattetid. Tur att man har föräldrar med mer centralt boende!

Följetong fåglar

Idag har jag gjort det; satt ut maten till fåglarna! Eftersom det är svinkallt och hårt i marken antar jag att det är svårt att picka mask och fånga flugor.. Tre fågelhus med mat i och fyra talgbollar. Nu borde dom väl bli glada!?

Mimmi var och hälsade på mig en stund på jobbet. Vi åt kvällsmat och pratade. Kul med sällskap!
Jag var på ungdomarnas skolavslutning i eftermiddags när jag kom. Jag missade kyrkan, men hann lagom till fika och betygsutdelning. Jag älskar deras avslutningar! Blir lika nostalgisk varje gång. Som vanligt hade prästen varit alldeles för gravallvarlig. Detta trots att lärarna säger till honom inför varje avslutning att våra ungdomar inte mår så bra, så han kanske kan ha en lättsam predikan.. Idag hade han tydligen pratat om barnagan på Luthers tid...


Anabola och Jag

Mamma: Har du gått upp i vikt?
Jag: Nä, hur så!?
Mamma: Alltså... Jag hörde när dom pratade om anabola på radion. Där sa dom att man blev finnig, på dåligt humör och gick upp i vikt. Jag tänkte att du kanske hade börjat för finnar och dåligt humör har du ju...
Jag: Hahaha! Du är störd i huvudet!
Mamma: Så då har du inte det?
Jag: Nä.

Efter anabolaanklagelserna åkte jag in till stan och drack lite öl och snackade skit med Karin och Kattis på Mollys. Trevligt som fan! Eftersom prata, äta och dricka öl är något av det bästa vi vet kom vi överens om att göra samma sak på söndag igen. Då blir det förhoppningsvis lite fler folk från gamla klassen åxå.
Cyklade hem vid 23-tiden. Höll på att frysa av varenda kroppsdel. Fick ligga med huvudet under täcket hela natten, eftersom jag aldrig lyckades tina ordentligt.

Idag hann jag åka hem och städa och ställa fram granen innan jobbet. Eftersom varken jag eller Magnus är hemma så ofta så klädde jag den idag åxå. Så man hinner se den med kläderna på nåt liksom.. Den blev fin! Traditionell plastgran med röda kulor och glitter! Hade faktiskt tänkt köpa en riktig den här julen, men ångrade mig i sista stund..

Jobbar kväll och Emil den svikaren har tagit semester i förtid. Otroligt taskit att lämna mig här alldeles själv. Det är ju så sjukt trist...

Vänner

Med tanke på att jag sov största delen av gårdagen så blev natten naturligtvis inget vidare. Resultatet blev en ovanligt trött måndag. Jobbet flöt på i det vanliga lugna tempot som vi har börjat anpassa oss till nu. Mitt bidrag till verksamheten var väl i stort sett att täcka upp på våningen under när dom hade rond, veckohandla och försöka hålla humöret uppe. Det pendlade väl i stort sett mellan hysteriska skrattanfall och kamp mot sömnen.

Jag och Bine skulle egentligen ha tränat ikväll, men det blev fika på Skafferiet istället. Lugnar och mysigare och vi har ju inte träffats på säkert en vecka, så jag saknade henne massor! <3 Jag är så grymt nyfiken på hur det har blivit i huset. Martin är tydligen värsta hemmafixaren, så jag tror att det har blivit jättefint! Måste åka och spana någon dag!
Ska även passa på att kika in hos Helena och Tomas. Just nu håller jag på att köra av vägen varje dag till och från jobbet när jag försöker tjuvkika...

Imorgon ska jag träffa Karin innan jobbet! Det är nog det allra bästa med julen, att alla underbara människor kommer hem till Kalmar! Jag fattar inte varför inte alla bara kan bo kvar? Det hade ju varit det allra bästa, att ha alla nära. Å andra sidan inser man värdet på dom man tycker om när man får sakna dom.
Den 27:e har jag och Kattis ordnat med en träff med några från grundskoleklassen. Igår kom vi på att vi kanske skulle kolla vilka som ha sagt att dom kommer.. Och vad vi ska vara... Och vad vi ska göra... Blir säkert kul!

Nu har jag lyckats kämpa mig igenom hela kvällen utan att somna (och det har inte varit lätt). Nu är det definitivt dags för kudden! Natti!

Fågelmat

Idag har jag sovit, åkt en runda runt stan, sovit, kollat på film och snart ska jag sova igen. Trots allt sovande verkar jag inte bli piggare än så här idag. Hittade ingenting på stan. Inte en endaste liten grej som jag kan tänkas ge bort i julklapp. Hoppas att inspirationen kommer tillbaka nu i veckan. Sen hoppas jag att jag har fattat rätt, så att lönen infinner sig på fredag...
Jag tar inte ut mina semesterdagar som jag tjänat ihop under det här året. Jag kommer ju ändå att vara ledig en del nu i jul plus första veckan i januari. Det får liksom räcka. Sen tror jag att jag har mer användning av pengarna än av ledig tid.

Vi kollade på Mr Brooks nu ikväll. Magnus tyckte att den var bra. Jag tyckte att den var sådär. Jag hoppas att Emil inte har sett Eastern promises för jag tänkte tvinga honom att se den med mig nu i veckan.

Bimbo ligger och myser i knät. Det är liksom hennes grej när jag sitter vid datorn. Klappar jag henne inte tillräckligt ofta nafsar hon mig lite i handen och tittar uppfodrande på mig med sina stora gröna klotögon. Ibland kommer Sesam förbi, blir grymt avundsjuk, hoppar på Bimbo och slår henne. Sen är han nöjd... Jag blir mest hysterisk över allt katthår som flyger när dom slåss...

Varför har jag fortfarande inte hängt upp mina fågelmatsaker och talgbollar? Stackars pippisar! Måste försöka komma ihåg att göra det imorgon (note to self). Köpte ju till och med en ny tjusig sak till den här vintern. När man var liten hade vi alltid såna där julkärvar, ni vet havre på pinne typ... Finns dom fortfarande? I så fall borde man ha en; hus på landet, snö(önsketänkande) och en julkärve!

Varför?

Varför suger alltid tv-tablån på fredagar och lördagar? Vad tror dom att folk gör då egentligen? Super, umgås?? Tacksam för svar!

Indien

Träffade Kattis idag! Hon fick redogöra för sin Indienresa och jag var stum av beundran över att hon stod ut i två månader. Vilka kulturkrockar! Hon hade i alla fall fått med sig alla jordprover hem, så nu är det bara resten av arbetet kvar... Supermysigt att träffa henne igen! <3

Hann med att köpa en tröja inne på stan åxå. En tjock en för 149 :-. Jag menar, det är ju nästan gratis och då är man ju dum om man inte slår till... Å så...

Nu väntar kycklingpajen i ugnen och sen blir det ost, kex och godis framför tvn.

Ledig dag

Idag har jag min lediga dag den här veckan. Jag förstår inte riktigt vad den ska vara bra för... Idag skulle dom måla på jobbet. Jag vill väl åxå måla! Jag skulle ju kunna börja med vår övervåning här hemma, men det känns inte lika inbjudande på nåt sätt..

Tillbringade några timmar hemma hos Linda och Anton idag. Tvingade Linda att berätta massa saker om nya jobbet. Det känns faktiskt lite bättre nu. Jag är nu fortfarande grymt nervös och kommer förmodligen att dö innan jag hinner börja, men nu vet jag lite mer vad jag har att vänta mig i alla fall! Kommer nog att sakna behandlingsdelen enormt mycket. Får försöka omprogrammera hjärnan på nåt sätt..
Anton var en underbar going som vanligt. Han är absolut ett av de sötaste och charmigaste barn jag träffat! <3

Köpte första julklapparna idag. Två filmer och kökshanddukar + grytlappar med döskallar till brorsan och hans tjej. Det var det lätta, nu är det bara alla andra kvar... Nån som har några bra föräldratips??

Ikväll ska vi äta kotletter från vår vän grisen som ligger i frysen. Blandade känslor... Gott, men tufft att vara gris så här års.. Tur att man vet att han hade ett bra liv när han levde. Tack B1 och tack Herr gris!
Vi har två bönder som grannar; B1 och B2. B1=Bosse, snällbonden, han man kan fråga konstiga frågor när Magnus är på sjön. B2=Basse, dumbonden, han jag blir nervös av att vinka till.

Imorgon ska jag träffa Kattis! Hon gav upp Indien lite i förtid och är nu i Kalmar igen! Har saknat henne massor! Hoppas allt har gått bra med hennes jordprover! *längtar*

Thåström



Underbar låt med underbar man!

Lucia

Idag är det Lucia. Det hade jag helt missat när jag kom till jobbet. Tur att andra har koll. Vi var nerbjudna till 51an på lussefika och för att se Kalmars lucia. Det var fint...

Saker vi hade att klaga på efteråt:
Lucian hade inte levande ljus i huvet
Ingen svimmande (den stod jag för... hörde ett reportage om hur vanligt det är på radion när jag körde till jobbet)
Ingen hade lockigt hår (Tomas sågade plattångens frammarsch)
Ena tärnan sjöng mycket mer/högre än alla andra (förmodligen var det meningen)
Allmän olustkänsla (sex tjejer i nattlinne står och sjunger julsånger inför typ trettio vuxna och två ungdomar)

Annars så var det fint och bra!

Frånvaro

Alla är jättepositiva och glad för min skull angående nya jobbet! Själv lever jag i nån skum dvala och fattar ingenting. Peter berättade om nåt han läst som handlade om att sätta sig ner och vänta på att själen hinner ikapp kroppen. Det är kanske det jag behöver göra. Jag ringde precis till min kommande närmaste chef och kollade vilken tid etc jag skulle dyka upp. Inte ens efter det har det sjunkit in att jag faktiskt ska sluta här och börja där.

Positiva saker med nya jobbet: i stort sett allt
Negativa saker med att lämna gamla jobbet: jag älsker det/dom

Min tatuering ser för tillfället ut som en skadeskjuten skata med pälsproblem. Tycker att skorporna kan ramla bort snart, så den blir fin igen! Fast jag älskar den ändå! Nu är jag lite sugen på Diegos tanke om att sätta en likadan på andra sidan! Och så skulle jag vilja ha en blomma på handleden och en ranka på ryggen... Och när Magnus läser det här kommer han att bli vansinnig... Men du bejbi, det är bara tankar och önskningar!

Alla har åkt hem från jobbet nu. Tycker att det är lite taskit av dom att inte stanna kvar och underhålla mig... Om fyra timmar börjar Bonde söker fru. Undra vad jag ska göra till dess??

Jobb

Jag fick jobbet! Min nuvarande chef skvallrade om att dom ringt och pratat med honom igår kväll, och imorse lämnade dom besked till mig. Börjar sjunde januari, så jag får en veckas semester mellan jobben. Ska bli kul, tror jag. Och läskit...

Söndag

Söndag i för stor tröja, mysbyxor och raggsockor. Städat, tittat på reprisen av Bonde söker fru (i smyg tycker jag att det är grymt underhållande...), räfsat löv i regnet. Fortsättningen blir förmodligen i soffan, framför brasan antingen skrivandes eller kollandes på tv. En helt vanlig söndag och det är så jävla skönt!


Älskade underliga katt

Älskade underliga katt

Bimbo: underbara öländska kanske inavlade mycket märkliga kisse! <3

Aj löööv!

Aj löööv!

Sammanfattning

Jag kör en sammanfattning av dagen igår.
Åkte till jobbet. Läste en bok om kognitiv terapi i mötet med klienten. Var så nervös att jag inte kunde ta in nåt av boken. När jag läst färdigt hade jag ingen aning om vad den handlade om.. Kissade ungefär tretusen gånger och fick endast i mig ett knäcke till lunch. Lyckades ta mig iväg till intervjun utan att krocka eller några andra missöden (de händer ju ganska ofta, även när jag inte är döende av nervositet). Själva intervjun gick nog sådär. Jag vet ju vilka bitar jag saknar, men försökte trycka på det som jag faktiskt har med mig. Dom lämnar besked nästa vecka, hade några kvar att träffa.
Käkade på ThaiSilk med Bine efteråt. Mådde fortfarande illa och fick knappt i mig nånting. Hem till mamma och fixa iordning sig och sen vidare till Eva på förfest. Fan, vad hon är skön! Det var precis som att stiga in i en sekvens från 70-talet när man kom in i deras lägenhet. Dels så ser både hon och hennes man ut som dom lever på den tiden, hela atmosfären andades typ kollektiv och alla saker var så grymt coola! Fyra stycken i en tvåa med världens minsta kök, ingen tv, häftigaste färgerna etc... Jag skulle nog inte palla att bo så själv, men är imponerad att dom väljer det!

Hela gänget drog iväg till Harrys för middag, bowling och alkoholintag. Det var riktigt kul! Kan inte fatta att jag inte ska se alla underbara människor varje dag snart. Det verkar ju inte klokt nånstans!
Kom hem till mamma vid tvåtiden och toksomnade.

Idag har Magnus varit hos snällbonden och hämtat en halv gris , så nu har vi kött för en bra tid framöver i frysen. Ikväll blir det revben, potatis och sås! Eftersom bonden får odla hö på vår åker så får vi låna saker av honom, han hjälper till med grejer och så får vi tydligen en halv gris till jul! Tur att jag inte lärde känna grisen...

Biltvätt

Idag skulle jag vara duktig och köra in bilen i en biltvätt. Såg för en gångs skull stackaren i dagsljus och insåg att det verkligen var dags. Hade lite halvbråttom eftersom jag hade min halvtidsklippning att passa. Körde in bilen, ställde mig utanför och tittade när maskinen satte igång. Efter ungefär halva tiden så stannade maskinen. Eftersom hela bilen var omringad av dom där fransiga tvättsakerna, så antog jag att den inte stannade för att det var slut. Hämtade tanten som jobbade inne på macken. Vi stod tillsammans och tittade på den intrasslade bilen en stund innan hon gick och ringde sin chef. Efter bara några minuter kom det en stressad, medelålders utländsk man. Det första han utbrister var: "Åh nej, min biltvätt!" Va fan, åh nej, min bil då!?
Han lyckas trassla ut bilen (fransarna från tvätten hade fastnat i vindrutetorkaren där bak), han lagar vindrutetorkaren och vi stressar båda vidare. Nu har jag fobi för biltvätter...

Hann i tid till klippningen och vidare till jobbet. Har försökt förbereda mig inför intervjun imorgon. Gått igenom i tanken vad det är jag gjort tidigare och vad jag tror att jag skulle kunna bidra med i framtiden. Det är inte helt lätt... Det är så mycket enklare att fastna i allt som man faktiskt inte kan.. Jaja, den som lever får se!

Älskade svala

Idag har jag äntligen fått min älskade efterlängtade svala! Fick en släng av jättenervositet innan, men det släppte så fort jag kom till Diego. Han är ju så underbart fantastisk, så man kan ju inte bli annat än lugn.
Mitt höftben var tydligen grymt ivägen. Fick höra det ett antal gånger.. Han kunde inte sitta ner, han fick hålla handen i konstiga ställningar och fick ont i ryggen... Jag log mest!
Ska lägga ut en bild så fort jag får tag i en kamera eller fattar hur man för över mobilbilderna till datorn!

Är kvar på jobbet. Magnus kommer hem ikväll och jag orkar inte åka fram och tillbaka från stan mer än nödvändigt. Pendlar mellan hyperaktivitet och total apati idag. Nu börjar det dra sig åt allt mer trötthet. Ska bli skönt att få sova och ha sovmorgon imorgon.

Hyper

Har jobbat sent, ska jobba tidigt och borde därför ligga i sängen och sova. Men jag kan ju inte! Är alldeles för pigg och rastlös. Imorgon ska jag göra svalan som jag har tänkt på i evigheter nu! Det ska bli så jävla underbart!! Lipsillen Mathias har laddat upp med diverse värktabletter inför sin (han ska göra på insida överarm).
Mathias: Tror du att det kommer att göra ont?
Jag: Det är du som är sjuksyrra. Vad tror du?
Mathias blir tyst och går hem...

Mimmi var och drack lite te med mig på jobbet ikväll. Vårt mission inför fredagens partaj är att hitta en lämplig man till henne. Jag är laddad inför uppdraget. Mimmi ser mest rädd och förväntansfull ut.

Panikströk ett par gardiner nu när jag kom hem. Hängde upp en julstjärna i ett fönster och insåg att sladden såg galen ut utan ett par gardiner. Fick låna ett par av mamma. Problemet är bara att dom är lite för stora för fönstret. Så istället för en sladd såg man ett par för stora skrynkliga gardiner. Nu är dom mindre skrynkliga i alla fall...

Pressat schema

Magnus skulle egentligen komma hem på lördag. Nu har det blivit ändrat så han kommer imorgon istället. Det som händer nu är att jag har en enorm tidspress på att få färdigt allt jag låtsats att jag gjort här hemma. Det här händer i för sig varje gång han ska komma hem, oavsett om han får komma tidigare eller inte..

Saker jag inte har gjort som jag borde ha gjort (sagt att jag gjort):
Räfsat färdigt löven i trädgården. Till jul kan det ju vara trevligt om dom är borta.. Försvar: det är en jävla massa löv!
Målat färdigt taket. Försvar: jag har målat en gång... och jag jobbar mycket... och det är svårt att måla när det är mörkt...
Tvättat bilen. Försvar: det kostar pengar...

Just nu funderar jag på varför jag sitter och skriver om det istället för att sätta fart.. Bye!

Sömnrubbningar

Idag har mitt internet varit trasigt. Jag har absolut ingen aning om varför det mådde dåligt eller varför det många timmar senare bestämde sig för att leva igen. Jag är tacksam för att det gjorde det i alla fall!

Inatt (jävligt tidigt imorse) vaknade jag av att en mygga/fluga försökte flyga in i mitt öra.
Fråga nr 1: vad fan gjorde den inne i december?? Möjligt svar: Bodde i veden som jag burit in.
Fråga nr 2: varför ska dom alltid försöka flyga in i öronen?? Möjligt svar: Dom gillar vax?
Jag hade nyss drömt en mardröm och blev lite rädd för myggflugan. I mitt morgontrötta tillstånd tänkte jag att han kanske skulle anfalla. Gömde mig under täcket, fick nästan andnöd, gjorde karaterörelser för att ev skrämma bort honom, blev pigg, väckarklockan ringde... Jävla måndagmorgon!

När jag låg och sussade middag idag efter jobbet (anledning: se ovan) så ringde en kvinna från soc. Ska på intervju där på fredag. Hålla tummarna!! Jag har ju ingen som helst erfarenhet av det, så jag slår ju underifrån.. Om det går åt helvete så får jag väl dränka sorgerna när vi ska ut med mitt nuvarande jobb på kvällen!

Barn och mat

I förmiddags provade jag att städa med min nya mopp. Det var... inte så mycket roligare... Blev otäckt medveten om hur skitit det var i alla fall. Ni vet en sån där vit platt sak som suger upp allt damm..

Klockan två var det dags för kalas. Kusinen Love fyllde sju år nu i veckan och idag var det kalas för släkten. Love är en fantastisk liten kille! Av oss fick han spel till sitt Nintendo, sen såg vi inte röken av barnen mer. Han, lillebrorsan Nils och storasyrran Tilda satt uppkrupna i en soffa, helt uppslukade av spelen. Vi vuxna fördrev tiden med att vräka i oss julmat och snacka skit. Jag har en sjuk, sjuk släkt så det blir alltid mycket skratt och personliga påhopp!

Direkt från familjen H till Elwira och Emil för ännu en middag. Denna gången bestående av pasta och köttfärs. Emil var väl inte jätteglad över att se mig. Eller ja, han började skrika så fort jag steg innanför dörren. Jag fattar det inte, barn brukar ju gilla mig?!? Efter mycket fjäskande kunde han tillslut hålla mig i handen en stund. Då var jag skitstolt!!
Hann trycka ner lite glögg och lussefika innan jag åkte hem.
Väl hemma fick jag ett sms från Elwira där hon berättade att hon spytt två gånger sen jag åkte. Jag har mått illa hela kvällen, men bara trott att jag ätit för mycket. Nu börjar jag bli nervös!

Våra närmsta grannar är ett par i 55-60 årsåldern som har träffat varandra på äldre dar. Dom är alltid så där översöta. Håller varandra i handen, ser nykära ut etc. Jag har bara lyckats kika in genom fönsterna hos dom, men Magnus har lyckats ta sig ända in och bekräftar att dom har ett grymt hus. Nu har dom söta människorna med grymt hus i alla fall satt upp en jättetomte (typ i verklig storlek) på deras loft. På kvällen har dom nån slags mysbelysning så det ser ut som att tomten sitter och filosoferar över livet (loftdörren är liksom öppen). Hmm, ja... Det är sött helt enkelt!

Gammal, men fan vad bra!


1:a december

Idag har jag kånkat fram alla adventssaker. Tanken var att jag först skulle städa och sen adventspynta. Eftersom jag hatar att städa och älskar att dekorera, så blev allt tvärtom. Eller ja... Jag har inte kommit till städningen än, men alla stjärnor och ljusstakar är framställda. Självklart är det ju alltid några som har dött sen förra året och massa lampor som inte funkar, så det blev en tur till Allans först.
Eftersom vi inte har bott här i huset nån jul förut, så blev det en hel del omflyttningar innan jag äntligen blev någorlunda nöjd med resultatet. Det som passade i lägenheten passar ju inte nödvändigtvis här.. Till exempel är våra fönster mycket mindre nu, vilket gjorde att min jättestjärna som är SÅÅ fin fick bli nedpackad i en kartong igen. Fönstret syntes liksom inte...

Nu ska jag försöka mig på städningen. Jag köpte en ny mopp igår som Bine rekommenderat (jag vet, vi har utvecklats till två tanter!) så jag förväntar mig att allt blir mycket roligare nu. Hmm...
Imorgon ska jag baka lussekatter om julstämningen sitter i så pass länge!

RSS 2.0