Gott nytt!

Dagen idag började med ett besök på Bolaget. Det var mitt största problem igår, huruvida Bolaget var öppet idag eller inte. Igår hade jag nämligen glömt alla pengar hemma. Vad vore nyår utan ett glas bubbel vid tolvslaget och lite vin till maten?
Från Bolaget bar det hem till Bine för att mysa med henne och Madde (bilder kommer när jag orkar sätta på datorn på övervåningen). Det var så himla kul att träffa Madde igen och det är så härligt att hon är precis som vanligt! Hon hade en superfin mage, men man hade aldrig kunnat gissa att det bara är en månad kvar. Jag och Bine betedde oss som att vi var gifta, som vanligt. Folk brukar påpeka detta när vi fyller i varandras meningar och sitter och klappar överseende på varandra...

Jag och Madde åkte till Citygross på vägen hem. Eftersom Madde skulle göra planka till middag ikväll och jag inte visste vad jag skulle göra så hjälpte hon mig att inhandla det jag behövde för att åxå kunna göra planka. Jag är världens minst husliga och Madde är världens mesta. Detta märktes tydligt i affären... Nu blir det i alla fall planka med fläskfilé, kycklingfilé, inlindad sparris och potatismos, rödvinssås och beanaisesås. Vi får väl se hur det går. Magnus håller på att olja in och bränna plankorna just nu.

Årsskiftet är ju en tid för eftertanke och nya mål. Jag tänker inte ägna mig åt det. 2008 har varit ett år där det hänt mycket, både på jobb- och privatplanet. Det har gått upp och ner och varit ganska stökigt i huvet. Jag tror att 2009 kommer att bli bättre. Lugnare. Jag kommer för en gångs skull inte att byta jobb vid årsskiftet och allt är prima med mig och Magnus. 2009 alltså!

Onödigheter

Jag har egentligen inget att skriva, så jag håller det kort. Nu är det två lediga dagar igen och jag behöver dem. Jag är trött. Imorgon kommer Madde hem till Bine. Ska bli jättekul att träffa henne igen. Det finns liksom bara en som Madde. På gott och ont... <3
Klockan är nästan tio = sängen.

Katter

Sista dagen på ledigheten. För den här gången. På onsdag och torsdag är man ju ledig igen.
Idag reste jag mig från soffan och begav mig iväg till träningen. Usch, det blir verkligen jobbigt bara man håller upp i en vecka. Som att musklerna hinner förtvina och de får en chock när de ska användas igen. För övrigt tror jag inte att min kropp uppskattar de mängder kött man äter under julen. I vanliga fall består mitt köttintag av kyckling, fisk och köttfärs.

Jag läser någon slags indisk fabel om en katt. Det låter helt galet, men den är faktiskt bra. Jag fick den i julklapp av mamma. Hon tyckte att katten på framsidan påminde om Sesam. Katten som kom in från kylan av Jeffrey Moussaieff Masson. Den handlar om katten Billi som levde ensam och självstädig tills han började bli allt mer nyfiken på människan och den gemenskap som finns mellan människan och djur.
Nästa bok till räkningen blir Alla kungens hästar. Åxå det en julklappsbok. Sen måste jag verkligen beställa Vredens druvor av Steinbeck eftersom den inte tycks finnas i någon av Kalmars bokhandlar.

Idag blev Sesam instängd i gästrummet. Sesam har snart lyckas bli instängd i alla rum med dörr i huset. Inklusive garderober... En gång satt han i förrådsgarderoben på övervåningen under ett helt bröllop med tillhörande fest. Vi hörde nåt ynkligt pip när vi kom hem på natten.. Stackaren...

Sött och salt

Jag rör mig mellan sängen och soffan och jag varierar mina aktiviteter mellan tvn, datorn och böcker. Det är tillräckligt, precis vad jag behöver nu. Jag äter bara onyttigheter och har ingen större ångest. Imorgon öppnar träningen igen och jag ska dit. Om jag lyckas resa mig härifrån. Allt kommer att återgå till det normala, men just nu ska jag bara spendera varje sekund åt att göra ingenting. Både Karin och Magnus skattade åt mitt inköp på Konsum igår; ett sexpack folköl och en chipspåse. Jag tyckte jag behövde det. Som variation till godiset och läsken. Sött och salt.
På tv handlar det om paranormala fenomen och andra ockulta företeelser. Det är ganska roande. Jag tror ju på sånt. För det mesta. Tidigare var det ett program där de jagade en död kändis ande. Det tror jag inte lika mycket på.
Magnus är på utflykt med pojkarna. Det är rea i nån motorcykelaffär nånstans. Dom åkte tidigt imorse. Jag tror att han förväntar sig att jag köper mat. Min rofyllda dag i soffan kommer ev att brytas av ett besök på Stinsen. Tusan.

Karin

Idag var jag och Karin på stan och fikade. Det var fullt med människor överallt, men till slut fick vi plats på Dream. Träffade Marie och Patrik som åxå slog sig fram bland alla reajägare. Åt chokladkaka och drack några stärkande koppar te innan vi begav oss ut i folkvimlet. Det finns verkligen inget annat på rean än massa folk som är ivägen. Lyckades köpa en tröja, men i övrigt  var allt skräp.

När jag kom hem kollade jag en liten stund på en film, men somande ifrån den och vaknade dreglandes för en stund sen. Nu har vi ätit upp resterna från julbordet. Kvällen blir lugn. Möjligtvis kommer jag att sova en stund till i soffan. Ute är det frostkallt, men här inne brinner brasan och katterna värmer.

God Jul Önskar Fam Walter



Det är svårare än man kan tro; att få 4 människor att se normala ut på ett och samma foto samtidigt som den smålulliga fotografen ska få till en någorlunda normal bild. Det blir inte bättre än så här!

En juldag

Och så har man överlevt ännu en julafton. Fast jag gillar det ju. I smyg.
Mamma, pappa och Anders var här. Och Tubbe förstås! Allt var ungefär precis som vanligt. Som det ska vara. Så att man känner igen sig och vet att det är jul. Mat, tomte, mer mat etc...
Snart ska vi hem till päronen och Anders och äta juldagsmiddag. I brist på snö ligger frosten vit ute. Igår fick jag äntligen tummen ur och hängde upp fågelmaten. Det är trängsel där ute nu. Jag och katterna tittar faschinerat på. Vi kan inte namnet på en enda fågel.. Första året vi bodde här fick jag en fågelbok av Bine. Jag kollar i den ibland.
Jag njuter av ledigheten med att sova länge, äta sena frukostar framför tvn och inte göra någonting. Jag känner att det behövs och jag tar vara på varje sekund.

Dan före dan...

Idag har jag köpt alla julklappar. Detta gjorde jag tllsammans med tusentals andra oplanerande idioter på stan. Jag smet ut en stund på lunchen och sen igen när jag slutat. När Magnus kom och hämtade mig hade jag tre meter långa armar pga alla tunga påsar och mitt humör var inte precis på topp. Fast lite mysigt var det att komma hem och slå in sakerna.

Ikväll är det grymt dåliga program på tv. Vad gör folk egentligen? Kokar skinka, fixar gröt till tomten, panikstädar?? Jag ska för övrigt panikstäda imorgon innan famiijen kommer. Skinkan är kokt och nån gröt blir det inte. Jag ska nog gå och lägga mig tillsammans med Hemsöborna och Carlsson snart. Det är lite lagom underhållande.

Julglitter

Idag hittade jag en stor Sesamspya innehållandes några meter julgransglitter på hallgolvet. Varför lyssnar han inte när jag säger till honom att ge fan i det?!

Stress

Igår var jag hemma hos Bine och tittade på alla deras kort från Egypten. Det såg verkligen superhärligt ut! Jag fick en jättefin sjal! <3 Jag tycker nog aldrig att hon får åka iväg så länge igen...
Mia (idag på jobbet): Bodde du i det där Uruguay när du var i Egypten?
Jag och Bine: HAHAHA!

Idag efter jobbet var jag på Maxi och köpte mat till julafton. Det gjorde tydligen 80 % av Kalmars övriga befolkning också. Efter tio timmars arbete hade jag ett blodsocker som låg alldeles för lågt. Flera gånger fick jag bita mig i tungan för att inte skrika nåt olämpligt åt alla idioter som var ivägen. Imorgon ska jag handla alla julklappar. Jag känner på mig att det kommer att bli otrevligt åxå.

Nu har jag precis klätt granen. Sesam roar sig åt att äta upp glittret. Man får ta tag i ena änden och dra ut den biten han redan svalt. Han kommer att driva mig till vansinne innan julen är över.

Möss i olika former

I förrgår skulle Magnus laga mat. När han skulle ta fram stekpanna och gryta från grytlådan hittade han misstänkta svarta små musbajsar. I lådan under hade musen kalasat på såna där påsförslutare i plast. Lite renlig är han ju allt. Han äter i ena lådan och bajsar i andra. Mushelvete!

Idag skulle jag sno en glödlampa från en lampa vi har här i datarummet. När jag kikade ner i lampan såg jag nåt brun och läskit. Jag blev alldeles rädd och hämtade Magnus. Han konstaterade i sin tur att det var en mumifierad fladdermus.

Alltså; möss i grytlådan och fladdermöss i lamporna!! Ska det vara så här??

Igår efter jag varit hos frissan gick jag förbi Systemet. Jag får ju alltid visa leg och igår var inget undantag. Det som skilde sig var att hon konstaterade att jag inte var det minsta lik hon på bilden. Hon funderade en lång stund medan jag försökte förklara att det faktiskt bara var en ny frisyr och en ny färg. Att jag faktiskt hade gjort den precis nu och att hon kunde höra med frissan om hon inte trodde mig. Jag fick slutligen med mig vinet och kände många nyfikna blickar i ryggen när jag gick därifrån. Fredag eftermiddag och allt...

Ny färg



Jag håller fortfarande på att vänja mig. 28 års blondhet gör att det tar en stund.

Former known as blond

I 28 år har jag varit blond. Eller ja, så gott som. Nu är jag inte bara brunett, utan dessutom mörk brunett. Det är konstigt. Bara det att det hänger nåt mörkt i ögats pereferi. Jag tror att jag gillar det, men det är sjukt konstigt. Det är ju inte jag liksom. Jag vet att dom flesta redan har haft massa hårfärger, men det mest drastiska jag har haft tidigare var rosa slingor (vilka jag försöker förtränga)....

Den här veckan har varit för jävlig, så helgen är välkommen. På medarbetarsamtalet pratade vi om att saker ibland kommer ikapp en. Sånt man jobbar med som till slut sjunker in. Att man inte kan fundera så mycket. Den här veckan tror jag att mycket har gjort det; kommit ikapp och sjunkit in. Att inte kunna lyckas jämt, att inte kunna hjälpa alla. Det suger1
Jag är glad att Magnus är hemma. Att kunna bolla med någon iställlet för att grubbla själv.

Blond

Sista dagen som blondin. Jag tycker faktiskt inte att jag har så mycket roligare, så jag är inte så nervös inför förändringen. Det värsta som kan hända är ju att man ser helt galen ut.

Igår kväll kom Magnus hem. Innan jag hämtade honom hälsade jag på Emil och Eva på Bup. Drack kaffe och åt tårta. Jag saknar dom..

Idag hade jag medarbetarsamtal. Innan kändes det ungefär som när man skulle ha kvartsamtal när man var liten. Trots att man trodde att man skött sig så visst man liksom inte riktigt. Det gick bra i alla fall. 

Om att vinna tävlingar i sånt som räknas

Idag vann jag bitterhetstävlingen på jobbet. Fy fan, vilken jävla skitdag! Jag bär min titel med stolthet och viss tyngd på axlarna. Jag är trött på allt och alla, jag tycker inte att jag gör ett tillräckligt bra jobb för tillfället etc, etc.. Jag har gått omkring och spridit bitterhet bland mina underbara kollegor genom att klaga av mig i lagom doser hos var och en. Eftersom alla känner ungefär samma så fick jag bra gensvar som gjorde mig ännu mer förbannad.

Till råga på allt har jag fått massa stressfinnar. En sitter på rumpan. På rumpan! Jag kan meddela att det inte är skönt! En annan har bosatt sig på läppen vilket bidrog till en nära-döden-upplevelse när jag skulle mörda den imorse.
Idag var det nytt pass på pumpen. Det var inte kul! Om nån nu hade räknat med det... I en av magövningarna skulle man hålla en viktplatta mot pannan. Jaha, vad händer då!? Jo, där har jag en till finne så hela huvudet håller på att sprängas av smärta. För övrigt så var det ganska kass musik och konstiga övningar.

Jag har inte satt fram en enda tomte än och jag har inte en minsta liten gnutta julkänsla. Ikväll var det julfest på jobbet, men jag kände faktiskt inte för att gå. På dom får man inte dricka alkohol. Jag har en egen julfest med rom och cola. Som en grand finale på min bitterf***a dag!

Bättre

Bättre humör, men trött. Allt går långsamt. Världen rusar på, men jag hinner inte riktigt med. Julledigheten är ett mål. Jag behöver nya krafter och jag vet inte riktigt var jag ska hitta dom. När jag är trött tippar jag lättare över. Dit där man inte ska vara. Även att jag vet vad det beror på är det svårt att bryta. Det vänder dock tillbaka fortare nu och det är skönt.

Uruselt humör

Vi har alltså renoverat övervåningen i ett jävla år nu. Nu får det fan vara nog! Idag hade jag som ambition att börja i gästrummet. Problemet var bara att jag var för svag för att få bort lister, flytta möbler etc. Utan att jag lyckas med detta är det ju ganska meningslöst att börja på nåt annat. Får väl gå ut och räfsa löv istället, det borde jag ju åtminstone klara av. Tur att träningen är i eftermiddag så jag kommer härifrån och slipper se missären. Och att jobbet börjar imorgon igen. Helvetes satans fan!

En före detta gris

Idag var det bara att dra på sig ett par paltor när jag vaknade och bege mig hem till snäll-bonden. Fick lite kaffe och lussekatter tillsammans bonden, hans fru och deras yngsta dotter. Hundarna som brukar rymma och skrämma livet ur mig var självklart på plats åxå. Följde med ut till verkstaden efteråt och hämtade vår del av en gris. Jag äter inte så mycket kött och ännu mindre gris, men ska jag göra det så känns det i alla fall bättre med en man vet har haft det bra. Baxade i honom i en back (han var grovstyckad) och gick loss på honom hemma i köket. Tänker man inte bort att det är en griseknoe så är det faktiskt ganska vidrigt...

Åkte in till stan när jag var färdig för att kolla tapeter tillsammans med mamma. Nu vet jag vilka jag vill ha, så nu måste bara Magnus säga att han vill det åxå. Det är varsin mönstrad fondtapet till rummen med tillhörande enfärgat tapet. Jag och mamma hängde upp hur många rullar som helst framför speglarna. Till slut stängde affären och vi fick åka hem...
Fikade mer lussekatter med mamma innan jag åkte hem. Passade på att klinka lite piano åxå. Det var riktigt kul! Jag är absolut inte bra, men spelade några (väldigt) långsamma versioner av Bach och Vivaldi. Synd att vi inte har plats för piano här hemma.

Kvällen ska ägnas åt chips, kall öl och tv. Hittade några Heineken som jag glömt kvar i mammas kyl. 

Every me...


Beslutsångest

Jag har suttit i en halv evighet och försökt få fyr i brasan. Dom flesta dagar går det bra, men igår och idag har det bara jävlats. Anna hade någon teori om att det berodde på hur vinden ligger. Jag har ingen aning, så jag tror på henne.
Kom hem därifrån nu, från Anna. Linda var där med sina barn också. Käkade och försökte prata medan barnen lekte. Jag kollade i den där boken där man får se hur barnet utvecklas i magen + en del andra mycket mer läskiga bilder. Hua!

På ans har dom en massagestol. För folk från övriga sektioner tar dom en avgift på 25 kronor för att få använda den. Jag och Önnet gick upp och krävde en provomgång idag. Det var Önnets tredje, tror jag. Hos frissan har dom en massagestol som man får ligga i medan dom tvättar håret. Den är ingenting mot den på ans. Fan, vad den tog i! Det var en blandning mellan förtjusning och fasa! Vi försöker övertala vår chef om att få en likadan.

Åkte förbi färgaffären och kollade på tapeter idag. Det finns verkligen hur många fina som helst. Jag vill ha lite tjockare easy up-tapeter. Dom som vet säger att dom är mycket lättare att sätta upp plus att det blir bättre. Dom är dyra... Fast med tanke på att rummen som ska tapetseras är så små så får det nog vara värt det. Jag kunde i alla fall inte bestämma mig, utan fick ångest och åkte därifrån.

Nu ska jag dricka Captain Morgan m cola och kolla på tv en stund. Håller tummarna för att eldhelvetet fortfarande brinner. Imorgon ska jag åka och hämta den halva grisen. Usch!

Åsa

Idag fyller en alldeles fantastisk tjej år! Jag tror att jag gick i sexan eller sjuan när vi blev vänner. Dom kommande åren därpå satt vi ihop. Vi umgicks hela kvällarna i stallet (ibland även dagtid) och när vi kom hem pratade vi i telefon tills vi somnade eller övrig familjemedlem blev vansinnig. Vi hade egna gester och ibland eget språk som ingen annan förstod sig på. Detta kunde verkligen irritera folk, men vi brydde oss inte.
Livet har varit tufft sen dess och i perioder har vi knappt haft kontakt, med du är en av mina allra bästa vänner! Du kommer alltid att stå för mod och styrka och kärlek!



Another day

Sorgsen. Jag är dålig på att hantera det och jag kommer sällan så långt att jag vet varför.  Det tar stopp långt tidigare. Då, när man lyfter blicken, eller sänker den. Jag har lovat att försöka. Att sätta ord på saker. Men finns det ord till allt?

Idag var jag hemma hos Linda och hennes två jättefina barn efter jobbet. Mys! Anton är så stor nu. Och Vilmer så liten.

Bonden kom förbi och undrade om vi ville ha en fjärdedels gris till jul. Jag har undvikit honom för att slippa frågan. Egentligen vill jag inte det, men det känns ohyfsat att säga nej. Jag ska hämta honom på lördag förmiddag. Jag vill inte tänka på arbetet innan han hamnar i frysen. Till att börja med måste jag sluta kalla han för "han".

Snott test

ALLMÄNT...
Namn: Louise
Piercingar: En kvar.
Tatueringar: Två stycken.
Längd: 178 cm.
Skostorlek: 39-40
Hårfärg: Fd blond. Numer råttfärg. 19/12 mörkare.
Är du kär i någon: Japp.
Önskar du att du bodde någon annanstans: Nej.
Tänker du på självmord: Inte mer än att jag är rädd om andra människor ibland.
Tycker andra att du är attraktiv: Det kan jag knappast tänka mig!

Vilket shampoo använder du: Nåt olivaktigt.
Vilken parfym använder du: Minns inte namnet.
Vad är du rädd för: Spindlar och andra kryp.
Gillar du att tvätta: Stoppa in i maskinen är väl inte så farligt. Värre blir det efteråt.
Gillar du Berg-och-Dalbana: Skräckblandad förtjusning.

SENASTE...
Film du hyrde: Så länge sen så jag minns inte...
Film du köpte: Den där med läkaren och hans fru i Kina.
Låten du lyssnade på: Försent för Edelweiss
Låten du hade på hjärnan: Handlake village.
Låten du laddade ner: Kan fortfarande inte ladda ner saker...
Personen du ringde: Magnus
TV program du tittade på: Dr House
Personen du tänkte på: Åsa eller Magnus.

FAVORIT...

Mat: Fisk av nåt slag
Låt: För svårt val
Sak att göra: Träffa folk.
Sport: Att utöva: pump!
Dryck: Cola Zero.
Kläder: Klänning, knästrumpor.
Film: This is England
Bil: Min snälla silverhjälte som alltid håller sig på vägen och knappt aldrig mår dåligt.

ANTAL...

Gånger du varit kär: Hm...
Gånger ditt hjärta brustit: Några stycken.
Hjärtan brustit på grund av dej: Ingen aning. Hur vet man sånt?
Gånger ditt namn varit med i tidningen: Förmodligen bara när man var liten och fyllde år.
Ärr du har på kroppen: Några stycken. För många.

SENASTE...

Bok du läste: Möss och människor
Personen du fick mail av: Greenpeace
Personen du fick brev av: Agria Djurförsäkring...
Personen du fick sms av: Linda
Gången hela din familj åt middag tillsammans: Förra julen, tror jag.

ÖVRIGT...

Vad har du gjort idag: Jobbat, tränat, ätit lussebullar hos mamma.
Var det kul: Hyfsat
Hur tidigt stiger du upp: Alldeles för sent. Klockan ringer vid 06. 06.54 går snoosen igång för sista gången...
Gillar du att slåss: Nej!
Vad ska du göra ikväll: Sova.
Är du seriös: Beror ju på vad det handlar om...
Vad är du allergisk mot: När jag var mindre; röda saker. Nu för tiden; inget.
Var har du ont: Axlar.
Använder du hårspray: Ja.
Kan du stå på händer: Kan jag inte tänka mig. Tänker inte prova heller. Gymnastik har aldrig varit min grej.
Favorit serie: Cityakuten, Greys anathomy, House.

ÖVRIGT MER...

Salt eller socker: Socker! Och salt!
Gillar du ketchup: Sådär.. I rätt sammanhang!
Är du glad nu: Äsch.. Jag vet inte.
Var du glad igår: Sista veckan har varit jobbig. Annars brukar jag vara glad.
Känner du någon som jobbar på sjukhus: Japp.
Vad dansar du till: Nån skiva på högsta volym i vardagsrummet för mig själv!
Stockholm är: Ett ställe jag har fina minnen från.
Göteborg är: En stad jag inte besökt på lääänge, men där min far bodde i veckorna för lääänge sen.
Kan du sjunga: Absolut inte, men jag gör det ändå.
Mer värt än guld: Mycket. Alla jag älskar. Och dom flesta andra människor...
Spaghetti eller makaroner: Sak samma..
Ett land jag helst vill besöka: Vilket som helst som är varmt.
Ska bli skoj: Julledigheten.
Ska inte bli skoj: Stressen över att tiden inte räcker till fram till dess.
Sparar till: Att kunna färga håret och samtidigt kunna köpa julklappar.
Väntar på: Något större.
Pålägg som gäller: Ost. Det finns knappt nåt annat än ost.
Dagens dryck: Cola Zero!

Älskade ord

Jag börjar känna den där sköna känslan med träningen igen. Den som gör att man längtar och att det känns mer bra i kroppen än jobbigt. Idag ökade jag vikterna och det var helt ok. Den irritationen som funnits i kroppen hela dagen fick en stunds utlopp. Den kom tillbaka, men för en liten stund var det ro. Irritation blandat med sorg. Det är så det känns. Jag vet inte varför, jag vet bara att den är där. Känslan. Det kommer att gå över. Det går alltid över.

Jag började läsa Möss och människor igår. Redan i förorden älskade jag den. Steinbeck är en underbar författare och Öster om Eden är en bok som jag, trots min avsaknad av minne, aldrig glömmer. Det finns få böcker som verkligen berör. Många som är bra och underhållande för stunden, men få som verkligen stannar. Det är skillnad med poeter. Dom har en alldeles särskild väg till hjärtat. Ord som rör vid själen.

Hälsning till Bine



VI får leta upp nån ny kul konsert att gå på gumman! Om du läser det här så hoppas jag att du har en toppensemester! Glöm inte våtservetterna och akta dig för salladen!! Slicka inte på fingrarna när du hållt i pengar heller. Om du nu brukar göra det..

Saknad

Jag har redan ångest över att jag måste vara på ett evk vid åtta imorgon och alltså måste gå upp i tid. Jag har ångest över allt som gör att jag får mindre sömn. Tilläggas ska ju då att jag fortfarande går och lägger mig vid 22 varje kväll. Och att jag varje morgon snoosar 54 minuter (sen stänger snoosen av sig själv)... Jag längtar till jul då man är ledig några dagar extra. Jag fattar inte hur man kan vara så trött. Igår ringde Magnus vid 22.10. Då var jag faktiskt vaken eftersom jag kollade på Wallander. Problemet är bara att jag är alldeles för trött för att prata, så vi fick lägga på igen. Jag är en riktig tråkskalle!

Idag käkade jag lunch med Emil på Lotsutkiken. Kroppkakor. Det var gott och roligt med lite nytt Bup-skvaller. Det är dåligt med det från Mathias nu när han är pappaledig. Emil var bitter som vanligt. Det är bra, då känner man igen honom. Det vore nästan lite läskit om han var glad och positiv.

Jag tycker att Magnus kan komma hem nu. Det gör han om en vecka och två dagar. Det känns som lång tid.

Jag saknar saker som aldrig fanns.

Frusen



Visst är det mysigt med alla ljusstakar och stjärnor och tomtar, men jag längtar faktiskt efter solen. Och värmen.
Bilen är från min, Mia, Jessica och Maries roadtrip till Halmstad i somras.

Latmasken

Det här har varit en superlugn helg. Lite för lugn idag, för nu börjar jag få lite ångest för allt jag inte gjort...
Igår spenderades dagen med att städa och vara på Maxi och handla. På kvällen kom mamma hit på middag. Jag hade lagat maten + efterrätten ur min italienska kokbok. Det blev faktiskt helt ok! Nån saffranspasta med skaldjur och sen fruktsallad med mascaponekräm. Mums!
Ikväll har jag varit och tränat. Jag minskade lite på vikterna efter mitt uppehåll. Min tanke var att jag skulle öka på idag igen, men väl där så kändes det lite jobbigt (Mia brukar skälla på mig och säga att det är meningen att det ska vara asjobbigt).. Jag finlirade lite med samma gamla vikter idag åxå. På tisdag kanske! Jag är nog den lataste jag känner..

Någon som har några bra förslag på föräldrar-julklappar? Det är lika svårt varje år...

Lavendel

Idag var jag på hembesök hos en tjej. Hon hade sparat alla räkningar och andra viktiga papper + skaffat en pärm. Precis som hon lovat. Vad hon missat var att min tanke var att dessa skulle användas tillsammans. När jag frågade efter dem hämtade hon sin tomma pärm, drog ut en stor byrålåda, hällde den upp och ner och där var det; pärmen och papprena! Vi spenderade den kommande timmen med att sortera... Hon är för övrigt en av mina favoriter!

Åkte hem till Maria efter jobbet. Maria jobbar på ett spa-center i Fjällen, men är hemma på semester innan vintersäsongen sätter fart. Jag fick halvkroppsmassage som var underbar! Nu går jag omkring och luktar lavendelolja och känner mig alldeles loj i kroppen. Hon är verkligen superduktig! Fikade lite lussebullar med henne och Cerry efteråt.

Från Maria hem till Elwira med familj. Elwira bakade lussebullar och jag lekte med Emil. Vi lekte med hans ladugård + tillhörande djur. Riktigt underhållande. Jag kände mig fortfarande lite seg efter massagen, så det var en lagom ansträngande aktivitet. Fick jättegoa tacos innan jag begav mig hem.

Gynfest...

Det här har varit en seg dag. Förutom ett besök har jag bara skrivit. Har även pratat med Bine i omgångar. Hon åker till Egypten imorgon och jag är orolig. Orosmoment 1: sjukdom och andra läskiga åkommor, orosmoment 2: djur (eller egypter) som bits, orosmoment 3: vi kommer inte att kunna prata på två veckor. Jag har Martins mobilnummer (Bines funkar inte utomlands) så händer nåt ytterst viktigt så kan jag nå henne. Jag är även uppsatt som kontaktperson till hundarna på pensionatet så nu kommer jag att vara orolig för dom åxå.

Jag: Ska du med och käka på Byttan helgen innan julafton?
Bine: Jag ska kanske på julfest då.
Jag: Gynfest!?? Hahahaha!
Bine: Nä, julfest!
Jag: Jag vill klä ut mig till kondylom i så fall!
Bine: Jag vill vara flatlus!
Jag: Mia, vilken könssjukdom skulle du vilja klä ut dig till?
Mia: En röd äcklig herpes!

Det här var det roligaste som hände idag, så då är nivån liksom lagd...

Om att upptäcka en missär

Felet med att ha sin telefon avstängd i två dagar är att man får fan för det när man väl sätter på den igen. Idag har jag knappt hunnit jobba för alla som ringer hela tiden. Det kändes mycket konstruktiv på eftermiddagen när jag slängde hatiska blickar och svor ramsor varje gång den yppade sig.

Var och fikade med Carolina efter jobbet. Det är alltid trevligt! Jessica från Skälby kom och gick förbi när vi satt på Kulzens. Hon är stor och läser till lärare på högskolan nu. Då kände jag mig stengammal. När jag började jobba på Skälby var hon tolv år och nervös för att börja i sjuan. Jag pratar fortfarande med Jesscia som om hon vore ett barn hur mycket jag än anstränger mig för att inte göra det. Hon måste tycka att jag är dum i huvet..
Var och shoppade nya underkläder på Lindex efter fikat. Snygg man känner sig när man står blekfet i provrummet med ljus och speglar som inte skonar det minsta lilla. Usch, det var en för jävlig syn. För övrigt är det tur att jag snart ska färga håret för det ser visst hemskt ut bakifrån. Tur att man inte har ögon i nacken och kan se missären själv.

På äventyr med mig själv

Resan gick bra. Eller ja.. Jag överlevde i alla fall. Åkte till Vingåker igår morse, var på möte mellan halv två och fyra och åkte sen till Norrköping för att bo på hotell över natten. Till Vingåker var allt frid och fröjd. Det var lätt att hitta, dag och ljust. Mellan VIngåker och Norrköping var jag nära på att stanna längs väggrenen, börja gråta och vänta på bättre tider. Det var mörkt, ösregnade och var dimmigt. Väl inne i Norrköping lurade gps:en mig och det tog evigheter innan jag hittade hotellet. Under tiden var jag en trafikfara... Käkade på en restaurang som satt ihop med hotellet (för att inte komma alltför vilse), gick i några affärer och stupade sen i säng. Imorse fick jag använda gps:en igen, bara för att hitta ut ur den där jävla stan. Även då var jag en fara för andra bilister och mig själv. Visar gps:en att jag ska svänga, då jävlar ska jag svänga om det så är hundra bilar ivägen.

Resten av dagen har jag varit sur. Jag antar att det beror på trötthet. Ute är det mörkt, regnit och dimma. Det känns igen nu för tiden.

RSS 2.0