Trött och ont

Idag har det varit fullt upp precis hela dagen. Jag och Jonathan var på äventyr på förmiddagen och sen var hela eftermiddagen fylld med besök. Kul som bara den! Nu är jag dock trött, så trött... Jag går och lägger mig redan vid 22 nu om kvällarna, men ikväll blir det nog tidigare än så. Ställer klockan på sex på morgonen, snoosar tre gånger till halv sju, blir inte det minsta piggare men får stressa som fan. Trots det gör jag om samma ritual varje dag.. Smart har jag aldrig hävdat att jag är...

Idag tog jag äntligen tag i mitt liv! Bokade in mig på ett träningspass och åkte till och med dit efter jobbet! Nu har jag köpt ett nytt terminskort, så jag måste tvinga mig att fortsätta. När jag väl är där så är det ju trots allt ganska kul.. Jag känner redan att det börjar bli stelt och göra ont överallt, så imorgon kommer jag förmodligen inte att kunna röra mig.

Imorgon blir det after work med partyprissarna på jobbet och på lördag förmiddag en fika med Mathias på Dream (note to self: glöm inte bort). Ska bli kul att höra om dom fått ordning på den nya organisationen. Just nu är jag superglad att jag bytt jobb. Det är grymt kul att lära sig nya saker varje dag!

Vishet

Ytterligar ett argument för att börja tänka på vad man stoppar i sig och masa sig iväg till träningen; ryggfettet! Det är faktiskt inte alls så fint när ryggen hänger över byxorna. Mycket märkligt fenomen...

Gick på stan med Bine efter jobbet idag. Shoppade en sjal på Indiska och en tröja på H&M. Skulle ha köpt ett par jeans åxå, men tog fel på priset. I min värld stod det 198 :-. Billigt och bra tänkte jag och lyckades pressa ner mig i ett par och ryggfettet hängde över och dinglade så fint. När jag kom till kassan och skulle betala så kostade dom ju inte alls 198 utan 398. Min snålhet satte genast in och jag var tvungen att förklara att jag inte alls ville ha byxorna. Precis som om 398 skulle vara dyrt för ett par jeans...
Vi fikade på varsin Cola light på Skafferiet innan vi åkte hem. Som en början på våra smala lyckliga liv liksom! ;-)

Imorgon har jag lyckats boka in möten på väldigt dumma tider. Det första är vid åtta och det sista hembesöket vid fem. Det kommer att bli en lååång dag... Nästa vecka blir det eventuellt en trip till Linköping. Enda gången jag varit i Linköping var för ett par år sen. Jag och Bine var på ett köpcentrum utanför stan och käkade McDonalds. Efter det satt jag i en bil på en parkering i ett bostadskvarter och väntade medan Bine intervjuade en kvinna. Än så länge så suger Linköping...

Vissa människor är otroligt kloka. Ibland är det en fördel att lyssna på dem!

Sweet misery

Måndag... Jag vet inte om det finns nåt bra att säga om måndagar. Jobbet är ju kul, men alltså måndag... Nä. För att kunna gå hem tidigare på fredagar så jobbar vi 7.30-18.00 på måndagar. Det är en lååång dag. Hade två bra möten med ungdomar, det var min ljusglimt.

Jag måste börja träna! Jag förfaller fan. På torsdag ska jag ta mig i kragen (för vilken vecka i ordningen vet jag inte) och masa mig iväg till skivstångspasset. Beach -08 närmar sig ju med stormsteg! ;-) Imorse när jag tog på mig dom nytvättade jeanse knakade dom oroväckande. Jag tror inte att jeans ska knaka om det inte är så att den som försöker ta på sig dom kanske borde se sig om efter ett par större...

Solfan

Idag när jag gick upp sken solen. Det kan ju tyckas trevligt, men det var det fan inte! Allt damm, skit och katthår syntes mer än nånsin. Det blev bara till att sätta igång och storstäda. Eller ja, damma och dammsuga i alla fall. Och tvätta lite.. Nu känns det lite bättre.

Jag är jätteduktig på att återvinna. Jag tycker att det är viktigt att vi är så snälla mot vår jord som det bara går. Allt är ju åt helvete, så då är det liksom vår skyldighet att göra nåt tycker jag. Som sagt är jag jätteduktig på själva sorteringen. Vad jag däremot är mindre bra på är att åka iväg till en återvinningsstation med det. Detta har lett till att istället för att ha en häst i stallet har jag en egen återvinningsstation. Någon gång då och då gör jag ett ryck och kör iväg med allt. Idag var en sån dag. Eftersom jag ändå skulle ut och rast Audin (söndagsaktivitet) fick soporna följa med. Bilen blev full... Nu är i alla fall stallet tomt och jag nöjd och världen kanske lite, lite gladare.

Haha, det bor världens roligaste mus i Bines hus! Igår fick jag åka iväg och köpa nytt ströbröd eftersom musen hade bajsat i det gamla (trots Bines tappra försök att ha allt i förslutningsbara burkar) och idag har musen snott Bines dvdfilmer. Hon messade förut och undrade om jag hade sett vart dom tagit vägen. Det har jag inte, men jag är övertygad om att det är musen som sitter i sin gömma och käkar ströbröd och kollar rulle!

I'll make him an offer he can't refuse

Idag har jag sprungit på stan och fortsatt min jakt på nya kläder. Efter mycket letande och inget napp så hittade jag till slut två kortärmade blusar/skjortor på Carlings som jag panikköpte i brist på annat.
Var förbi mamma och fikade semla och te. Eftersom jag fortfarande inte känner mig riktigt kry så kröp jag ner under en filt i gamla flicksängen och tvingade mamma att kolla på tv med mig. Efter en stund vaknade jag och märkte att mamma hade gått och gjort viktigare saker..

Ikväll har jag varit hos Bine och fått jättegod mat; vegbiffar, couscous, hemmagjord salsa och annat gott! Efter det blev det godis och chips och nu mår jag som vanligt illa. Det mest underhållande på hela kvällen var när vi skulle kolla på film och Bine skulle försöka få igång allt. Haha, det är mycket fula ord som kan komma ur den söta flickan! Till slut fick hon ordning på grejerna och vi såg Gudfadern I. Förutom typ en minut i slutet såg jag hela filmer! *stolt*

Nu har vi tydligen nån slags storm igen... Soptunnan hade flygit iväg och det viner som satan kring knutarna. Jaja, så länge alla träd klamrar sig fast i upprätt position så är det väl ok. Jag undanber mig fler strömavbrott eller nedfallna träd över vägen!

Inbillningsfrisk

Idag är jag inbillningsfrisk! Jacquline brukar tjata om det uttrycket och jag passade på att kolla om det funkade idag. Ställde klockan, gick upp, ignorerade illamående och yrsel och åkte iväg till jobbet. Förutom trötthet och illamående så har det gått hyfsat bra faktiskt! Jag skrev på utredningar idag och mitt enda möte blev inställt, så jag har inte överansträngt mig precis.
Gick och provåt lite med Bine efter jobbet. Baguette och cola på Kulzens. Gick rätt galant även det! Kollade på kläder, smycken och inredningsgrejer efteråt. Förutom ett budgethalsband så hittade jag såklart ingenting. Typiskt när man fått pengar och allt... Var hyfsat slut när jag åkte hem. Bine kommenterade att jag såg påtänd ut. Min värld är ju alltid ganska förvirrad, men idag har den nog varit mer dimmig än vanligt.

Bine är gräsänka i helgen, så vi tänkte leka lite. Lovade att vi skulle höra av oss till Marie om vi skulle göra nåt som innefattade alkoholhaltiga drycker. Hon är söt hon!

Sjuk

Jag är väl aldrig sjuk, men bara för att man precis börjat nytt jobb ska man tydligen bli det. Pinsamt och stressande! Mådde toppen igår ända tills nån gång på kvällen när det smällde till från ena sekunden till den andra och jag plötsligt mådde skit. Ställde klockan på sex imorse som vanligt, gick upp och låtsades att jag var frisk, men det gick fan inget bra.. Sjukanmälan och tillbaka till sängen. Planen är i alla fall att köra samma strategi imorgon.
Idag har jag sovit, kollat på tv, sovit och kollat på tv. Nu ska jag nog gå och sova en stund igen. Fan, vad trist det här är!

Faroq

Igår fick jag en årsrapport om min fadderman Faroq i Pakistan! Faroq var från början mitt fadderbarn, men nu har han blivit 16 år, fått mustasch och blivit min fadderman! Fast jag tycker om honom ändå! Faroq verkar må ok. Hans pappa (som var på pricken lik Usama) dog förra året och Faroq kan inte gå i skolan för han måste jobba, men jag tror ändå att dom har det hyfsat i hans by. Ibland ritar min fadderman teckningar till mig. Jag undrar om han tycker det är kul eller om han känner sig tvingad? Jag blir glad i alla fall!

Möss

Det var ingen som hade märkt att jag var lite väl onykter i lördags, det var nämligen alla andra åxå! Idag såg alla ut som trötta zombis. Vi kände oss oehört seriösa... Fast kul var det ju! I övrigt känns det inte som att jag har haft riktig koll på mina ärenden idag. Som tur är har vi möte imorgon där man kan diskutera sånt man inte fattar, för min del ganska mycket..

Ja Magnus, spisen fungerar fortfarande trots den omilda behandlingen. Jag har testkört den och den blev röd och varm. Sen stängde jag av!

Idag efter jobbet gick jag och köpte byxorna som jag blev kär i förra veckan. Jag hade en allvarlig diskussion med mig själv angående min ekonomi först, men kom fram till att jag nog var värd dom i alla fall. Fattig men med snygga brallor liksom!

Idag när jag körde till jobbet råkade jag köra över en mus igen. Jag befarar att den inte klarade sig. Det här är nog tredje gången det händer och jag får lika dåligt samvete varje gång. Hur fan tänker dom förresten? Mitt i mörkret kommer en bil ioch då av alla gånger ska dom kuta över vägen. Självmordsbenägna kanske. Musdepression. Haha! Stackarna...

Om att slarva bort sig själv

Fan, jag blir mer och mer dement för varje dag som går! För några timmar sen satte jag på vatten till pastan som jag ska ha med till jobbet imorgon. Sen dess har jag tittat på tv, skrivit och suttit vid datorn. För en stund sen tyckte jag att det började lukta lite märkligt. Jag gick ner och kollade vid brasan, men där brann det så fint. Problemet var bara att om ett litet tag hade det börjat brinna inte så fint i köket. Där stod nämligen den numer väldigt torra pastakastrullen... Att jag var i matlagartagen hade jag helt glömt bort... Nu står den misshandlade grytan i vasken och kyler av sig i väntan på kassering. En ny gryta står på spisen och jag ska gå och vakta den nu.

En vacker dag kommer jag att slarva bort mig själv...

Behind blue eyes

En helg som har gått alldeles för fort och jag är tröttare nu än när de började. Igår var jag på Öland och hälsade på familjen Lavesson. Daniel, hans pappa och Lindas pappa byggde garage medan jag, Linda och Anton drack kaffe. Bra arbetsfördelning tycker jag! Jag och Linda gick igenom ärenden som jag har fått överta på jobbet. Det kändes som att vi har ungefär samma tankar om hur man ska gå vidare. Hela världen höll på att blåsa bort igår och över bron var det bara 60. Det mest faschinerande är dock att alla träd etc står kvar på sina platser här hemma, trots att Magnus är på sjön. Annars brukar ju missödena inträffa just då..
Försökte sola bort lite finnar på Meddo igår. Det gick väl sådär. Fast å andra sidan borde det ju vara bättre med röda finnar mot lite brun bakgrund än röda finnar mot likblek bakgrund...

Hämtade Bine efter jobbet igår. Vi åkte hem till mammas hus och tog några drinkar medan vi sminkade oss och åkte sen till Maria. Det var en jättemysig och kul förfest. Människorna är verkligen hur bra som helst! Förutom jag, Bine och Maria var även Marie, Sandra, Isabell och Jonathan där. Som alltid är det ju nästan förfesten som är det roliga. Åkte in till stan och gick på Harrys. Det var ok. Träffade lite folk som jag inte sett på länge.

Idag har varit en ganska otrevlig dag. Vaknade till vid halv åtta efter en mardröm och kände mig fortfarande full. Nästa gång jag vaknade var när mamma ringde vid halv tolv. Då var jag inte full, men desto tröttare. Låg i sängen och tittade på skidor till klockan var över ett, då tvingade jag upp mig och bakade scones tills mamma kom hem från jobbet. Mår allmänt illa och är seg. Har visst gått ner några kilo i vikt, så min kropp fick väl en chock..

Har ätit pizza och mitt dagliga godis nu. Ögonen går i kors, så det blir nog en liten kvällslur i soffan. So long!

frankly my dear, I don´t give a damn

Jag har blivit en sucker på gamla (och vissa nya) filmcitat. Tycker det är lite kul. Problemet är ju bara att jag nästan aldrig får se en hel film...

Kul dag på jobbet idag igen! Första dagen chefen var på plats, men jag tror att jag lyckades skärpa mig när hon såg på. Å andra sidan verkar hon rätt kul. Efter jobbet gick jag och Sandra och laddade upp förrådet inför morgondagen. Jag gick vidare en stund på stan och kollade byxor. Varför jag nu gjorde det, jag har ju inga pengar. Som alltid när man inte har några pengar så hittade jag såklart ett par jag gillade. Fan! Lite tighta över rumpan, med låga fickor och baggy över benen. Så fina. Dom var lite för dyra för att jag skulle smygköpa dom trots den skrala ekonomin...

Jag har drömt om barn som mår dåligt varenda natt sen jag började jobba. Det börjar bli ganska tjatig nu faktiskt. Inatt blandade jag ihop ett av mina ärenden med ett av Emils vilket gjorde att misären var extra påtaglig. Jag är annars ganska duktig på att lämna kvar jobbet på jobbet, men tydligen tycker min hjärna att det behöver bearbetas lite på nätterna i alla fall...

Nu ska jag läsa tidningen för igår (orkade inte hämta posten) och idag, äta godis, dricka en öl och slappa järnet framför tvn. Imorgon blir det en tripp till Öland och hälsa på Linda och sen utgång med nya jobbet. Note to self: bli inte för full första gången!

Bananfil

Ännu en helt ok dag! Jobbet börjar rulla på och nu tror jag faktiskt att jag har någorlunda koll på mina ärenden. Med detta vill säga; jag låter inte som ett enda stort frågetecken när någon ringer och berättar/frågar nåt om en av mina ungdomar.
Mina kollegor har varit underbart hjälpsamma och trevliga. Dom står ut med mina miljoner frågor och lyssnar och bollar tankar, trots att dom har fullt upp och är stressade med sina egna ärenden. Jag är otroligt tacksam för det! Sen skadar det ju inte att dom är enormt roliga och flamsiga emellanåt! Det är nog nödvändigt i ett sånt här jobb.

Idag diskuterade vi nyårslöften. Jag kom på att jag aldrig avlägger något. Med tanke på min bristande förmåga att upprätthålla saker, är det nog lika bra.. Jag gillar Sandras löfte inför 2008; att bli smal och lycklig! Då sätter man ribban direkt! :D Hur brukar ni göra? Och framför allt, har ni nånsin avlagt ett löfte som ni faktiskt lyckats hålla?

Emil kom förbi efter jobbet och tog en kopp kaffe. Jag fick äntligen chansen att uppdatera mig på jobbskvaller! Det är konstigt, med tanke på hur ledsen jag var innan jag slutade på bup är jag faktiskt glad för att jag gjorde det nu. Jag känner att jag utvecklas, både i min yrkesroll och som människa. Det var en period i livet som jag är otroligt tacksam över, men som jag lämnat bakom mig. Jag kommer dock aldrig att glömma den, särskilt inte alla underbara kollegor!

Nu är det dags att ställa sig vid spisen och laga mat till den förbannade matlådan. Min frukostfil är slut åxå. Typiskt.. Har ni smakat den, fil med banan och lime? Jag vet, det låter äckligt men är så himelskt gott! Fil och musli; guds gåva till mänskligheten!

Life goes on

Idag är en bra dag. Igår var jag så sjukt trött på kvällen så jag fick en släng av depp. Att gå och lägga sig vid tio rådde bot mot den! Idag hjälpte Sandra mig att skriva min första utredning angående ett beslut. Det kan vara så att jag kommer ihåg delar av hur man gjorde... Kanske. Har haft fullt upp på jobbet med besök, telefonsamtal och dokumentation. Kul som fan när det inte blir nån dötid. Plus att tiden går så himla fort då.

Jag har fortfarande inte träffat några människor mer än Bine utanför jobbet. Jag funderar allvarligt på att göra nåt åt det snart. Ikväll tror jag att jag ska ta första steget och ringa till Mimmi. Ska kanske träffa Mathias och Emil för fika i veckan också. Nu när jag inte är helt död efter klockan fyra så får jag nog ta tag i mitt sociala liv igen. Sen måste jag ju uppdatera mig på allt bup-skvaller!

Vaknade inatt av att sesam försökte trycka in sin nos i min näsa. Det var obehagligt. Han fick antagligen en släng av hysteriskt kelbehov..

Bluebird

För att jag avgudar Bukowski och just idag Bluebird.

 

Bluebird (Charles Bukowski)


there's a bluebird in my heart that
wants to get out
but I'm too tough for him,
I say, stay in there, I'm not going
to let anybody see
you.
there's a bluebird in my heart that
wants to get out
but I pur whiskey on him and inhale
cigarette smoke
and the whores and the bartenders
and the grocery clerks
never know that
he's
in there.

there's a bluebird in my heart that
wants to get out
but I'm too tough for him,
I say,
stay down, do you want to mess
me up?
you want to screw up the
works?
you want to blow my book sales in
Europe?
there's a bluebird in my heart that
wants to get out
but I'm too clever, I only let him out
at night sometimes
when everybody's asleep.
I say, I know that you're there,
so don't be
sad.
then I put him back,
but he's singing a little
in there, I haven't quite let him
die
and we sleep together like
that
with our
secret pact
and it's nice enough to
make a man
weep, but I don't
weep, do
you?


Apati

Jag har ingenting att skriva. Jag åker till jobbet, försöker fatta något, blir stressad över allt jag inte fattar, åker hem, äter lite och sover. Innan jag somnar brukar jag hinna kolla runt lite på datorn och tvn åxå. Jag har minskat mina sociala kontakter med ungefär 100%. Det är som att det inte finns någon ork kvar till nånting efter klockan fyra. Jag hoppas att apatitillståndet går över snart.
Idag kom Linda förbi jobbet en stund. Hennes nya jobb verkar super! Sen skadar det ju inte med alla lov, t ex sommarlovet! Vilken lyx! Mitt mål i livet är att någongång få ett fast jobb så jag åtminstone vet att jag har fyra veckors semester på sommaren..


Ajaj...

Förutom att jag har sovit hysteriskt under hela helgen, så har jag även haft grymt ont i huvudet/ögonen. Teori: symtom på trötthet, kommande förkylning eller för mycket tid framför datorn under hela veckan (borde kanske ha glasögon på jobbet).

Idag sken solen för fullt när jag vaknade. Tvingade ut mig på en promenad och det var faktiskt ganska skönt. Nere i stugområdet hade folk åxå vaknat till liv, så det blev nästan lite vårstämning!
Körde in till IKEA och köpte servetter och en ram. Vidare till Maxi där jag pantade flaskor för 115 kronor, kände mig jätterik och shoppade loss på mat! På vägen hem var jag så trött så jag knappt höll mig vaken. Däckade i soffan och sov tills för en stund sen.
Nu väntar jag på maten i ungen, lax och rotfrukter. Kvällen tillbringas nog i soffan framför tvn.

Efterlyses

Alla fåglar som brukade vara vid fågelmaten i trädgården, ni kan komma tillbaka nu! Förlåt att jag glömde ge er mat under en hel vecka, men det är åtgärdat nu och jag skäms. Snälla, kom tillbaka!

you had me at hello

Bine!

Det är ju Jerry Maguire som dom säger det i ju! You had me at hello.

Läste precis på wikipedia att dom aldrig säger "Play it again, Sam" i filmen. Det är bara nåt som folk har hittat på efteråt. "Of all the gin joints in all the towns in all the world, she walks into mine" säger dom däremot! Fan...


We´ll always have Paris

Det blev Casablanca. Jag såg säkert halva filmen, snuttvis mellan sömnattackerna. "We´ll always have Paris" missade jag i alla fall inte!
Bimbo tog fram sitt allra vassaste humör och drämde till Blomma med en gång. Efter det kunde hon ligga på sin stol ovanför trappan och ha kontroll över läget som den lilla maffiaprinsessa hon är. Sesam gömde sig bakom databordet och har fortfarande inte kommit fram. Ibland hör jag när han byter ställning och piper lite ynkligt.

Är snortrött, men nu är det ju i alla fall kväll och man får snart sova igen!

Lördagsmys

Idag vaknade jag vid tolv efter tolv timmars oavbruten sömn. Känner mig rätt piggelin nu!

Har scones i ugnen och väntar på att Bine ska komma. Vi ska dega i soffan och kolla på film. Blomma får följa med, men Minja får stanna hemma och bygga bastu med Martin. Hon tycker fortfarande att det är kul att äta upp mina kissar. Kissarna tycker att det är sådär kul... På schemat står antingen Fanny och Alexander eller Casablanca.


Äntligen helg

Jag har överlevt en hel vecka! Kan ni fatta det fantastiska! Inga större missöden har inträffat, vilket nog snarast beror på att jag inte har varit ansvarig för nåt än. Men i alla fall! Alla som jag har träffat hittills verkar trevliga så jag hoppas att den trenden håller i sig. Jag ser det fortfarande som en omöjlighet att lära mig hur man gör allt, men jag hoppas att något någon gång fastnar. Nästa vecka ska jag börja träffa mig ärendeungdomar och tillhörande föräldrar och det ser jag verkligen fram emot!

Åkte till Bine efter jobbet idag. Annika var där med sin lilla söta Alexandra. Vi gick en långpromenad i skogen och Annika knuffade tappert på vagnen över rötter och stenar medan vovvarna lekte. Alexandra verkade tröttna på skogen efter ett tag. Har man sett en gran har man sett alla typ...

Nu ska jag dricka en rom och cola, äta godis och förmodligen somna om ca... tio minuter. Imorgon blir det fortsatt lek med Bine och förhoppningsvis lite takmålande.

Denna dagen ett liv

Idag har jag varit på ytterligare infobesök, fått datautbilding och försökt läsa in mig på mina ungdomar. Ju mer jag försöker lära mig desto mer förvirrad blir jag. Jag tror att min hjärna är överfull. Så fort jag försöker lära mig nåt nytt försvinner det jag lärde mig för fem minuter sen.. Demensen kommer tidigt i år..

När jag kom hem i eftermiddags la jag mig i soffan och sov middag. Första gången den här veckan som jag tillåter mig att göra det. Självklart blev jag väckt av att dörrklockan ringde. NIssen som mäter av vattnet stod utanför och informerade om att han tänkte göra just det, mäta av vattnet. Jag undrade om jag skulle följa med honom, men det behövde jag inte. Han däremot behövde tydligen väcka mig...

Har bakat scones, druckit te och kollat på tv nu ikväll. Pratade en stund med mamma i telefon. Det var första gången den här veckan som jag har orkat ringa till någon. Det är så himla mycket nya intryck så jag har inte orkat försöka berätta för någon hur det är. Pratar med Johanna på msnen nu. Hon jobbar på ett ungdomsteam i Göteborg. Känns bra att ha någon utanför den egna arbetsplatsen som vet hur det är!

Jag trivs i alla fall, tror jag. På nåt sätt var det nog en mening med att jag skulle komma ifrån BUP och lära mig nåt nytt. Jag tror att det är farligt att fastna på samma arbetsplats för länge, särskilt nu i början. Eftersom jag trivdes så bra där hade jag säkert blivit kvar om möjligheten hade funnits. Nu tvingades jag välja ett annat alternativ och med facit i hand tror jag att det var bra. När den värsta saknade lagt sig ser tillvaron ganska ljus ut igen!

Nya rutiner

Det är många nya rutiner nu. Nytt jobb, börja laga matlåda etc. Så var det det där med frukosten åxå. Nu får jag tvätta håret på kvällen innan för att hinna äta frukost innan jag åker hemifrån på morgonen. Tidigare åt jag ju alltid med ungdomarna på bup. Det är ganska besvärligt faktiskt! Måste tvätta håret i tid för att det ska hinna torka innan sänggående och äta frukost precis innan jag åker iväg på morgonen (får inte i mig nåt tidigare).. Är det så här ni har det alla människor med normala jobb?? Det verkar inte klokt!

Om att vara pigg

Idag när jag åkte hem från jobbet fanns det fortfarande en strimma ljus kvar i horisonten, fastän klockan var över fyra. Mitt i januari drabbades jag av vårkänslor och piggnade genast till. Till skillnad från igår och i måndags så håller jag inte på att dö av trötthet, trots att klockan nästan är sju!

Idag har jag varit på två infomöten och på första handledningen. Infomöterna var intressanta. Ena stället hade jag varit på innan, fast i en helt annan yrkesroll. Får ställa om mycket av tänket nu. Andra stället var Bines arbetsplats och hon levererade en förstklassig presentation! Och bjöd på kaffe och kaka. Det gillar jag! ;-)
Handledningen på mitt förra jobb var verkligen inte något jag såg fram emot. Varannan vecka skulle man genomlida en tre timmars process som jag sällan ansåg mig få ut något av. Handledningen idag var helt annan. För det första så gillade jag genast damen som handledde och för det andra upplevde jag diskussionerna givande. Kul som omväxling! Förhoppningsvis behöver inte handledning förknippas med ont i magen nåt mer!

Nu ska jag gå och duscha och sen sätta mig framför tvn och käka Polly! Undra när jag ska börja träna igen... Får nog släpa iväg mig på passet på söndag varesig jag vill eller inte. Sen är det ju fortfarande det där med en pannlampa. Mina nya fina joggingskor har bara fått springa två eller tre gånger sen jag köpte dom i höstas... Fast ambitionen var bra! Karaktären desto sämre..

Ett litet steg

Idag har jag varit ungefär lika förvirrad som igår, men det har ändå känts lite bättre. Följde med Anna på några besök och kollade hur hon la upp dom, knapprade på datorn för att få nån slags koll mm.. Imorgon har jag två infomöten inbokade, bland annat på stället där Bine jobbar! Väntar mig en förstklassig presentation Binsan! ;-)
Måste fortfarande fråga folk om jag hälsat på dom eller inte. Dom allra flesta säger att jag har det... Jaja, jag hittar i alla fall till mitt rum, till toan och till kaffet, d v s det viktigaste!

Att överleva

Jag överlevde dagen på nåt outgrundligt sätt. Jag kan egentligen inte skriva så mycket mer om den. Allt snurrar och jag vet inte riktigt vad som har hänt och vad jag har gjort. Jag kom dit, satt en stund med Sandra, gick till en assistent som visade saker på datorn som jag glömde bort så fort hon sagt det. Gick vidare till en annan datanisse som började visa dataprogrammet man gör utredningar i. Jag glömde allt hon sa. Åt lunch. Satt och bläddrade i alla papper som Linda lämnat över på eftermiddagen (fan, vilken stjärna hon är!). Försökte få nån struktur i livet. Allt är kaos! Har hälsat på en miljon människor som jag genast glömde bort namn och utseende på, vilket förmodligen resulterade i att jag hälsat massa gånger på samma människor. *le och se glad ut, le och se glad ut*

Bine kom förbi en runda och kollade så jag överlevde. Hon hade försökt ringa till min telefon. Som tur var var jag inte på rummet då. Jag är livrädd för när det ska ringa! Skräms inte!

Efter jobbet tog Bine och jag en fika på Skafferiet innan jag var tvungen att åka hem och göra mat till mina jävla matlådor. Fan, vad jag saknar BUP-maten!!

Nu är jag hur trött som helst.. Ska snart sussa och förhoppningsvis sova bättre än föregående natt.

To be continued...

ÅNGEST

Jag har ångest, jag har ångest, jag har ångest!

*nyper i armen och kollar om allt är en otäck dröm*

Allt är ingen otäck dröm och jag har fortfarande ångest!

Herdarna

Idag har jag fart omkring som en tok. Skjutsade in Magnus till tåget imorse. Åkte därifrån till Carolina. Vi tog en promenad i skogen med Toya och sen stekte Carolina goa pannkakor som vi åt med glass tillsammans med Jeppe. Spelade lite spel på datorn innan jag begav mig vidare.
Från Drag till mamma där ris ala malta väntade. Jag har tjatat om detta sen innan jul, så nu hade hon förmodligen tröttnat. Den var precis så god som den ska vara! Bäljade i mig massa te åxå innan jag åkte vidare till Bine. Där satt jag mest och var hysterisk över imorgon, oroade mig för allt och var nog allmänt disträ. Var tvungen att åka efter en stund när jag kom på att jag inte hade handlat till min matlåda.

Idag berättade Carolina att man faktiskt inte firade trettondagsafton för att man skulle plocka bort sina julsaker (vilket hon tolkade ett av mina tidigare inlägg som). Jag antog nästan det innan. För det första skulle man tydligen ta bort dom på tjugondag knut (vilket är alldeles för långt fram) och för det andra var det tydligen nu som herdarna kom fram till Jesus (därav firandet). Jag har alltid trott att dom kom på julafton, men vid närmare eftertanke insåg jag det omöjliga i detta. Fan, vad fort dom måste ha gått i så fall. Jag skyller på att jag har blivit lurad. I alla jävla jesuskrubbor som man har framme vid jul är ju herdarna med! Till och med i kyrkan på julafton stod herdarna där! Alltså är det inte bristande religionskunskap, utan falsk marknadsföring. Av herdar...

Behöver jag påpeka att jag är hysterisk, skräckslagen och illamående inför imorgon?

Å så var julen slut

Nu har jag städat ut julen. Tomtar, ljusstakar och stjärnor är nedpackade och satta i förrådet tillsammans med granen! Det var skönt att få bort allt. Efter julafton är jag otroligt trött på allt vad tomtar heter. Att dom har fått stå kvar så här pass länge handlar endast om lathet. Fast vad tomt det ser ut nu. Mycket mindre rött och mycket mindre saker.
Kisse hjälpte även till med detta...

Stanna tiden

Det är redan lördag. Vart tog all tid vägen, den där som gjorde att det var en evighet till måndagen den sjunde? Inte finns den här i alla fall. Kanske om jag sätter mig nånstans och tittar i väggen och har riktigt tråkigt, då borde ju tiden gå saktare. Fan...

Det blåser fortfarande nåt enormt. Kylan tränger sig ända in i huset. Målandet bringar lite värme eftersom lamporna bränner efter en stund.
Bimbo är ett plåster idag. Hon satt och tittade i timmar när jag målade, strök sig kring stegen och benen och nu ligger hon här i knät. Inte ens på toa får man vara ifred. Mysigt till en början, men skapar lite panikkänsla efter ett tag..

Nu kommer Magnus hem, så då ska jag nog tvinga honom att fika med mig!

När jag och Magnus kollar på film

Jag och Magnus åkte iväg och köpte pizza plus övriga nödvändigheter i Ljungbyholm förut. Efter uppäten mat gosade jag ner mig i soffan med filt och katt. Magnus satte i film och efter tio minueter så sov jag. Som vanligt... Idag började vi ändå titta strax efter klockan sex med förhoppningen om att det kanske skulle få mig att orka titta klart. Det spelar liksom ingen roll hur bra eller intressant nåt är, jag kan helt enkelt inte vara vaken. Vaknade nyss. Magnus sitter kvar och kollar film, jag insåg att jag inte fattade någonting och sitter nu för mig själv framför datorn istället. Jävla sömntuta man ska vara.

Isande

Det är kallt, så kallt. Utomhus viner vinden och snön flyger lätt över fälten. Fåglarna är tappra och sitter i flockar runt fågelmaten. Enda gången jag går ut är när dom har ätit upp all mat eller när veden inne är slut. Elda är nödvändigt, liksom raggsockor. Det är såna här dagar jag kan känna lättnad över att inte ha någon häst kvar.

Idag har vi målat. Jag är imponerad av alla som köper renoveringsobjekt. Vi har en övervåning som behöver fixas till och det tar tid och det är ärligt talat inte skitroligt. Måla andra gången är väl lite mer underhållande. Det går fortare och det värsta är liksom redan gjort.

Vi måste åka iväg och handla. Det betyder att man måste gå ut... Fy fan!

Dagen idag

Idag har jag klippt av mig ännu lite hår. Det blev nog ungefär samma frisyr som förra gången, skillnaden var att inte en halvmeter hår klipptes bort idag. Min frisör var lite halvinvalid.  Hon skulle bara våga bli sjukskriven, nu när jag äntligen hittat henne!

Fikade med Magnus, Erik, Åsa och Mia på Kulzens. Skulle egentligen ha käkat lunch, men istället blev det en hälften så liten fika för dubbelt så mycket pengar. Jaja, det var ju mysigt i alla fall!

Åkte på toajakt, men det blev ingen köpt idag. Istället shoppade vi varsin tröja, jag några trosor, kattmat, underställ till Magnus så han inte behöver frysa ihjäl på båten mm. Sen var vi mest trötta och kalla och åkte hem. Det blåser och snöar från sidan och är allmänt otrevligt. Måste nog gå och lägga mig i soffan med lite te och en katt snart.

Ännu ett nytt fint hus!

Idag ställde jag klockan och gick upp och målade. Eller ja, efter en halvtimmes snoosande och lite frukost så målade jag. Hann med det jag skulle och det kändes ganska bra! Fast fan vad det går långsamt...

Åkte över till Öland och hälsade på familjen Lavesson i deras nya hus. Jättefint! Fikade på årets första semla tillsammans med familjen och Oskar. Hann avverka ytterligare jobbrelaterade frågor till Linda, typ: Hur svarar man i telefonen? Var ställer man sin lunchlåda? + annat viktigt... Anton var en darling som vanligt. Jag och Oskar försåg honom med massa pepparkakor medan mamma och pappa pratade med byggnisse och sen var vi populära!
På vägen hem var det snökaos och jag var räddare än vanligt när jag körde över bron...

Hann åka förbi Coop en sväng. För det första så handlar jag nästan alltid på Maxi och för det andra hade dom möblerat om, så det var riktigt spännande! Igår när jag skulle handla var ju varenda affär i hela Kalmar superstängd. Gillar inte röda dagar... Nu fick jag i alla fall tag i 15 kg fågelfrön, en pärm, överstrykningspennor och schampo = livsnödvändiga saker!

Hann med en fika med Mathias på Dream innan hemfärd. Han och Emma hade varit på IKEA och köpt möbler till Hilding idag, så Emma var hemma och skruvade och Mathias fikade. Hihi, han är så lätt att mobba!
Uppdaterade oss på jobbskvaller sen sist och pratade prognos inför våren. Han lovar fortfarande att jag ska få ett avtackande med tillhörande förnedring, så jag väntar med spänning!

Imorgon ska jag och Magnus på toajakt! Har väntat länge på att få slänga den aprikosa toa åt h...e! Har klipptid åxå. Även om allt går knas nästa vecka, så kan jag ju i alla fall va snygg i håret!

Test snott av Åsa!


Jag heter
Louise

och kallas Louise eller Lollo

Jag fyller        28                   år den          25/11

Stjärntecken Skytt


Jag kommer från Kalmar


Och bor nu i Sandvik


tillsammans med Magnus, Bimbo och Sesam


Jag har/vill ha      1-2   barn som heter/ska heta Maja eller Alice om det är en tjej. Pojknamn är svårt...


Jag har/vill ha katt/hund/häst/akvariefiskar/annat Jag har två katter; Bimbo och Sesam. Jag vill ha en hund och senare i livet en häst som kan gå här hemma på gården!


Jag jobbar som/pluggar: Socionom. Fram till förra veckan på Barnpsyk, från och med nästa vecka på soc.


Arbetsuppgifter/kollegor/lön/trivsel: Ingen trodde väl att man blev rik på att vara socionom. Det vägs upp av att det är grymt kul! Kollegor hittills har varit dom allra bästa!


På fritiden brukar jag träffa vänner, skriva, träna och måla tak....


men skulle även vilja rida då och då


För att stilla mitt dåliga samvete går jag och tränar med ojämna mellanrum.


Jag har slutat på bup och rida


och börjat bli neurotisk inför mitt nya jobb


Om fem år tror jag att jag (boende/arbete/familj/fritid) jobbar med ungdomar på något liknande sätt som idag, bor i mitt färdigrenoverade hus med Magnus och nåt barn. Blir ivägsläpad till träningen av Bine (precis som idag).


Om jag vann fem miljoner skulle jag göra nåt vettigt (plus lite ovettigt resande), köpa nya grejer till huset och vara hysterisk över att dom skulle ta slut


Jag skulle vilja vara bäst i världen på ? Det verkar lite jobbigt att vara bäst, man får ju aldrig vara ifred då...


Jag hade velat uppfinna något som gör att många fler får det bättre


Ett pinsamt minne är svårt att välja ut eftersom jag gör pinsamma saker hela tiden... Ett exempel är när jag körde hem från hästen, hungrig som fan. Skulle köra förbi pizzeria i Ljungbyholm och köpa en jättepizza. Väl inne på parkeringen (som även är icas parkering) såg jag till min fasa att pizzerian hade bytt skyltar. Eftersom jag höll på att svälta ihjäl var detta en chockerande upptäckt, jag trodde att pizzerian stängt och att det nu låg en annan affär där. Medan jag glodde som fan brakade bilen rätt in i en lyktstolpe och dog. Lyktstolpen blev sne och jag visst inte vad jag skulle ta mig till. Folk tittade och många kom fram för att se hur det hade gått. Jag vågade inte stiga ur bilen, utan rotade fram mobilen och låtsades prata, samtidigt som jag höll på att dö av skratt för mig själv. När alla gått smög jag ut ur bilen och bort till pizzerian (som fortfarande var en pizzeria). Fick min efterlängtade pizza och drog hem.


Jag blir glad av vänner, djur, familj


Jag blir förbannad av trångsynthet, orättvisor, folk som är elaka mot djur eller barn


Jag samlar på badankor


Saker jag är stolt över mitt hus och att ha världens bästa vänner


Yrken jag kan tänka mig Har redan det jag vill ha! Skulle kunna tänka mig att jobba med djur åxå


Personer jag inte klarar av är fördomsfulla människor och personer som inte är snälla mot andra


Favoritmaträtt Älskar mat och äter det mesta!


Favoritgrogg: Vodka redbull


Favoritglass: Isglass.


Favoritbil: Min snälla gråa Mitsubichi som nästan alltid gör som jag vill trots den ständiga misshandeln


Favoritland: Sverige


Favoritlag: Får väl skriva Kalmar FF då... Bryr mig måttligt..


Favorituttryck: Hoppsan...


Favoritlögn: Jag är alltid glad


Favorittv-serie: Greys Anathomy och de flesta andra sjukhusserier.


Favoritfilm: Gillar fortfarande rysare, annars filmer som har nån slags verklighetsanknytning


Favoritmusik: Rock!


Favorittidning: Barometern


Favoritreklamfilm: Samma som Åsa, Coca Colas gamla julreklam!


Favoritplagg: Jeans och tröja.


Favoritaffär: Varierar. Ska försöka handla mer på second hand.


Favoritbarnprogram: Trasdockorna


2008

Så var det ett nytt år. Inatt drömde jag som vanligt nu för tiden mardrömmar om nya jobbet. Jag fattade ingenting och alla var skittaskiga.. I jämförelse med mina drömmar så kan det fan bara bli bättre.

Trots att vi bor ute i obygden så fick vi se ganska mycket rakteter vid tolvslaget igår. Över åkrarna uppe i Hagby smällde det för fullt. Eftersom jag är lite smårädd för raketer så var det skönt att ha dom på avstånd. Tycker fortfarande att det är helt galet att man smäller upp så otroligt mycket pengar som skulle kunna användas till så mycket vettigare saker. Människor i världen svälter och vi smäller raketer... Det är nåt som är allvarligt fel.

Nu ska jag ta mig i kragen och åka in till stan och köpa en pärm (till alla papper jag kopierade från bup) och fågelmat (eftersom någon inte köpte det igår).

RSS 2.0