Fredagsfika

Idag är det fredag. På fredagar är det fredagsfika på jobbet. Idag åt jag sju mackor. Sektionschefen skrattade och sa att jag borde betala mer till kaffekassan. Jag skrattade också.
Efter fredagsfikat åkte jag på hembesök. Familjen hade bakat rulltårta och bjöd på kaffe. Jag åt.
När jobbet var slut träffade jag Mathias på Cafe Dream. Jag åt en stor baguette och drack läsk. Mathias åt en liten macka och drack kaffe.
Till middag har jag ätit en stor påse naturgodis. Man kan tro att naturgodis är nytttigt. Som att man blir smalare ju mer man äter. Ungefär som jag tror om frukt och grönsaker. Det stämmer inte..

Imorgon är det kalas. Jag känner knappt nån, men jag tror att det ska bli kul. Det svåraste var att köpa present. Jag vet inte om det blev bra. Det återstår väl att se helt enkelt.

Jag hoppas att jag kan måla nåt i helgen. Det tänker jag varje helg. Nån undrade hur jag orkade umgås med folk jämt och gå ut om helgerna när jag påstår att det är nåt som är trasigt ibland. Det är väl kanske för att man inte hinner tänka när man är bland folk. Som att dom är ett skydd mot sånt som gör ont. Det är  svårare att vara själv. Det är man ofta när man målar.

Idag blev jag tipsad om att det finns balsamspray för katter. Jag ska prova att köpa det till Bimbo. Hon har lätt för att bli en väldigt tovig katt och hon har nästan ännu lättare för att bli förbannad. Det är ingen bra kombination...

Om värme

Det snurrar på bra på jobbet nu. Lite för mycket nästan ibland. Alla har mycket att göra och det händer ju alltid akuta saker som kommer emellan så det är lite svårt att ha en plan som man tror ska hålla.
Jag och Mia lever fortfarande i vårt basturum eftersom ingen har haft ork eller tid till att ringa till dom som lagar luftkonditioneringen. Vissa dagar är det upp emot 30 grader... Värmen plus jobbet får oss att flippa ut med jämna mellanrum.

Hälsade på Linda och Anton idag efter jobb och besiktning. Fick massa god mat! Anton är en riktig goding! Han är stor och pratar massa och man förstå vad han säger! Otroligt faschinerande!

Bert

Det blev inget Skara, det blev en hemsk dag istället. Jag tror jag hade föredragit Skara...

Om att inse att man tränar för att bli pensionär

Jag och Bine sitter och bläddrar bland hennes urklippta recept och drabbas av en stunds självrannsakan:
Bine: haha det är som den där reklamen; är du redo för att prata pension!
Jag: haha, ja fast vi får vara med i; är du redo att gå i pension!

Våfflor

Det hände faktiskt nåt trevligt på jobbet idag; ängeln Anita stod och svettades i köket och gräddade våfflor till hela barn&familjesektionen! Det var ju faktiskt jättetoppen!

Lång dag

Idag har det varit lååånga möten på jobbet. Så där så det klirar i benen och man inte kan sitta still och man nästan får ett vansinnesutbrott för att folk aldrig slutar prata. Jag har hur mycket som helst som jag behöver skriva, så meningslöst dravvel får gärna gå bort. Imorgon blir det förmodligen en tripp till Skara tills på torsdag. Jag var tvungen att gå in på nätet och kolla var Skara ligger... Det var ganska långt bort.

Träffade Kattis idag efter jobbet. Vi gick iskall promenad och sen en sväng i affärer. Trevligt som tusan!

Bakdag

Idag har jag spenderat hela dagen på färdigtorpet med Bine, Martin och hundar. Vi (läs Bine) har bakat kaka och bröd. Det var gott! Vi tog allt i lite omvänd ordning. Först bakades det kaka, sen skogspromedad med hundar, kakfika, brödbak och brödfika. Jag åkte därifrån direkt hem och lagade kyckling och ris. Nu mår jag illa...

Imorgon är det jobb igen och sen fikadate med Kattis. Det underbaraste med högtider är alla fantastiska människor som kommer hem till Kalmar! Den här veckan har jag en hel massa besök, men det ska bli kul! Måste få iväg lite yttranden och annat skumt åxå, men det löser sig nog!

Martins föräldrar kom och hälsade på när jag var där idag
Martins mamma: men vi ska inte komma och störa om du har gäster (menar mig)
Bine: men hon är ingen gäst
Martins mamma: men ni kanske sitter och pratar om nåt
Jag: nä, vi pratar inte

- det är skönt att känna sig som hemma! <3

Påsk

Jag skriver sällan nu. Har liksom inte lust. Varken här eller på Poeter. Poeter finns i stort sett inte för mig längre. Inte just nu i alla fall.

Det är påsk och man är ledig en hel massa dagar. Jag gillar inte riktigt att vara ledig om jag inte har nåt att göra hela tiden. Hittills har jag: fikat med Mimmi massa timmar på Dream, haft besök av Carolina och Jesper, ätit påskmiddag hos mamma, varit ute med Marie och Isabell (trist, men jag träffade Karin) och fikat med Karin. Imorgon är sista ledighetsdagen och jag har inte en enda plan. Däremot en massa plankor som behöver målas. Det får nog bli det...

Som vanligt var jag tvungen att leta efter mitt påskägg hemma hos mamma. Den enda som uppskattar detta är mamma och hon kommer förmodligen aldrig att sluta. När jag är 50 och hon 75 kommer hon att tvinga mig att leta efter ägget. Det jävliga är att jag är kass på att hitta det och hinner bli vansinnig varje påsk. Det tycker mamma är extra roligt...

Jag sover mycket, men tycks aldrig bli pigg. Jag har som mål att lägga mig vid 22, men flera dagar i veckan har jag lagt mig mycket tidigare än så. Jag sover förmodligen för mycket. Ibland är det liksom bara skönt. Tyvärr drömmer jag desto mer och det känns som att det tar av sömnen. Som att man har upplevt allt det i drömmen och måste vila lite extra efteråt.

Festivalfinal

Var och tittade på träningar i Maries stall igår. Det var jättelänge sen jag luktade på hästarna nu, så det var mysigt! Tittade på fina pållar medan vi bäljade i oss kaffe och åt bullar. Har saknat Marie och vårt ständiga fikande. Vi ska träffas snart igen så jag kan rida lite på Tamir. Har inte suttit på en häst sen jag red kontaktungens hemska travare i höstas och det lär nog märkas.

Igår kväll var det schlagerkväll hemma hos Mia tillsammans med Bine, Marie, Sandra, Hanna och Fia. Hur mysigt som helst, även att vi mest var upprörda över spektaklet på tvn. Det slutade till slut med att ingen blev nöjd. Hur ska vi nu fördriva våra lördagkvällar när vi inte kan sitta och häckla folk i tv-soffan!? ;-)
Åkte in en sväng till Harrys och bowlade med ägaren till en av ica-affärena och hans polare. Många rosa gratisdrinkar till hela tjejligan! Jag och Bine tröttnade på att vara ute när vi bowlat klart och blev hämtade av Martin. Jätteskönt att komma hem i tid.
VId halv fem i morse vaknade jag av att jag glömt stänga av tvn. I samma sekund slet mamma upp dörren till sovrummet och var lycklig över att någon annan än hon var vaken. Vad hon inte tycktes förstå var att jag inte alls var pigg och pratglad...

I eftermiddags satt jag och Bine och pluggade på socialtjänstlagen och blev lite rädda för oss själva när vi kom på att det var massa saker vi inte hade riktigt koll på. Tur att det finns lagar att slå i och kloka människor att fråga!

Imorgon är det sektionsträff hela förmiddagen och alla i mitt team är på äventyr, vilket förmodligen kommer att leda till att jag spenderar hela förmiddagen med att irra omkring och undra var träffen är nånstans... Vi får alltid en lokalanvgivelse på mailen, men den säger mig aldrig någonting mer än att det finns många lokaler runt om i stan..

Problem...

Konversation mellan mig och Uffe-vaktmästare en fredagseftermiddag på jobbet:

Jag: Uffe, det är nåt fel på min mus. Kan du fixa den?
(Sandra och Marie bryter ihop i fredagströtthetsskratt)
Uffe: Eehh, va..?
Jag: Ja, alltså när jag sätter på datorn så funkar aldrig musen så jag måste starta om. Det är jätteirriterande.
Uffe: (rosa i hela nyllet) Jag ska titta på den. (piper iväg fort som tusan)
Uffe: (en stund senare) Mottagaren hade ramlat ner, så den fick ingen kontakt. Sen kan du testa att trycka på knappen under och se om den fungerar bättre då.
Jag: Haha, min mus mår bättre om man trycker på en knapp!
Uffe går...


Ja, annars går det ganska bra på jobbet tror jag. Fortfarande hur kul som helst, även om man har lust att dunka huvudet i väggen/alternativt strypa vissa ungar ibland. Trots allt är dom ju dom allra bästa att jobba med!

Saker man gör när man bor i hus på landet:

* Spelar jättehög musik och dansar runt som en galning utan att vara rädd för att någon tar illa upp.
* Friserar sina fruktträd iklädd pyjamasbyxor och Magnus jympadojjor i stl 45.
* Klättrar i träd med en seckatör och känner sig som en mindre smidig Tarzan.
* Funderar på varför man inte tog med sig mobilen ut eftersom man förmodligen kommer att ramla ner från trädet och bryta de flesta av kroppens ben.
* Får panik över allt som måste göras, blir sittande i soffan funderandes på vad man borde ta tag i först.

Om underbara människor

Söndag och jag är redan lite småstressad av allt jag måste hinna med i veckan. Massa att göra på jobbet. Jag gillar ju som sagt när det är mycket att göra. Något som är stressande dock är när ungdomar eller familjer inte kommer när dom borde, vilket gör att man måste boka om och pussla runt och planeringen man hade från början spricker.

Träffade Mimmi igår. Vi satt som vanligt på Dream hur länge som helst och snackade skit och åt alldeles för mycket. Gick en runda på stan åxå, men eftersom min ekonomi inte är vad den borde denna månaden fick jag snällt bara titta... :(

Igår kväll var Sara och hennes underbara tioveckors valp Alice här. Det var evigheter sen jag träffade Sara, så det var hur kul som helst! Alice var en riktig goding och jag blev jättekär! Vi käkade mat, kollade på tv och snackade. Mysigt som tusan. Ante och vänner var på fest inne i stan, så Sara var och hämtade dom framåt natten och sen åkte dom tillbaka till Myresjö. Måste verkligen åka och hälsa på dom snart. Jättenyfiken på huset ju!

Idag blir det en tripp till Elwira + familj och förhoppningsvis lite träning ikväll. Om jag orkar...

Snabbsammanfattning

Den här veckan har jag inte haft nån ork att skriva nåt. Har inte så mycket mer att tillägga nu heller. Kul på jobbet, men trött. Suttit i Tingsrätten i stort sett hela dagen idag. Fått några nya ärenden som verkar intressanta. Mycket mer än så har det nog inte varit.

Älskar Bines husmus, han är min idol!
Hatar folk som kör bil för sakta. (kör man förbi en fartkamera där det är t ex 50 betyder det att man kan köra i 50, inte att man behöver snigla förbi i 35)

Over and out!

Mars

Det blev en trevlig melodifestivalafton hos Marie. God mat, mycket vin och kassa låtar. Fy fan, vilket skit det är! Gick runt Harrys en sväng och slapp som tur var den megalånga kön och duggregnet (ibland är det bra med bra sällskap). Det var verkligen packat med folk och efter nån timme eller två gav jag och Marie upp. Åt hamburgare på Olgas medan jag inväntade taxirörelsen (alias Magnus) som skulle ta mig hem.


Söndagen förflöt på precis samma sätt som lördagen; d v s sovandes i soffan med inslag av visst tv-tittande. Nu känner jag mig relativt utvilad.


Idag har jag ringt otrevliga samtal som ledde till en sån där känsla av total kapitulation. Det känns dock lite bättre nu. Förhoppningsvis leder det till något bra i slutändan.


Om att sova bort en lördag

Idag har jag sovit, kollat på tv och sovit ännu mer. Den största ansträngningen hittills har varit att byta kanal. Har varit sjukt trött hela veckan, så förhoppningsvis kan jag bli lite pigg nu igen. Planen var att jag skulle ha sprungit en runda idag, men bara tanken på det fick mig att somna om igen.

Ikväll blir det middag, melodifestival och utgång med Marie och c:o. Ska bli trevligt. Det är nån underlig sjuka som går på jobbet, så vi får se hur många som lyckas dyka upp.

Veckans grattis till Emma som klarade sin uppskrivning!

RSS 2.0