Längtan

   

Funderingar

Nu har Jessica varit här och fikat med mig och Magnus. Jag åt kladdkaka med grädde och jordgubbar tills jag fick spykänslor. Det där med att äta med måtta är inte riktigt min grej. Nu funderar jag på att skita i träningen pga matkoma...

Imorgon åker jag till Vingåker. Har precis varit inne på eniros kartprogram och försökt lista ut vart jag ska. Jag tror att jag fattar nu. Till Norrköping hittar jag ju (det är ju liksom bara rakt fram), men väl där så ska man svänga och det är då svårigheterna börjar. Tänkte försöka hinna med att köra förbi outleten åxå. Nån som har varit där och vet om den är bra??
Har skrivit en lista med papper som jag inte får glömma att ta med. Måste åka in till jobbet och kopiera lite innan jag åker. Det är ju bra om det ser ut som att jag har lite koll på vad jag sysslar med...

När sätter ni fram era tomtar? Ljusstakar och stjärnor är ju framme nu och jag vet att jag brukar vänta ett tag med tomtarna, men hur länge då? Den andra återkommande frågan är den med granen. Blir det den gamla vanliga från vinden eller en riktig. Det skär lite i hjärtat vid tanke på en riktig eftersom jag ju faktiskt har en låtsas och därmed inte behöver bidra till skövlingen av alla stackars granar. Å andra sidan är det ju lite mysigt när det luktar "levande" gran. Som ni märker har jag allvarliga bekymmer...

Husmusens återkomst

I förmiddags målade jag lite igen. Imorgon har jag nog målat klart brädorna som ska vara i "hallen". Sen är det bara resten av helvetet kvar. Blev lite avis på Linda idag när hon berättade att hela deras övervåning är färdig och familjen inflyttad...

Var hemma hos Elwira tillsammas med Linda, Anton och Vilmer i eftermiddags. Fikade och drack glögg och myste med Vilmer. Han är tio veckor nu och alldeles supermysig! Innan har man tyckt att Emil och Anton varit små, men i jämförelse är dom jättestora nu.

Musjävlen har varit igång ikväll igen. Jag hatar honom. Han försökte gnaga sig igenom taket här i vardagsrummet. Vi satte på den där högfrekventa saken på övervåningen och nu har han varit tyst en stund. Själv har jag nån konstig obehagskänsla i öronen.

Ska snart gå och röra ihop en kladdkakssmet. Det blir en sån där man kör i micron. Det låter märkligt, men den blir så perfekt! Hade tänkt bjuda på den när Jessica och Bine kommer imorgon.

Julkänslor 2

Idag har jag fikat. Många gånger. Först var det fredagsfika på jobbet, sen hembesöksfika, lunchfika och ytterligare hembesöksfika. Sen mådde jag illa.

Efter jobbet gick jag och Bine på julmarknaden på slottet. Det är alltid lika mysigt. Bine fick panik på mig eftersom jag envisades med att inte fatta var vi redan hade gått. När Bine hävdade att vi hade gått på samma ställe tre gånger vägrade jag att inse det och hon fick följa med mig ytterligare en gång. Så är det att vara dement; man ser nya saker hela tiden! Jag shoppade en tomte och julsenap. Bine köpte kryddor. Och så åt vi varsin strömmingburgare. Det låter jätteäckligt, men är supergott!

Nu har jag och Magnus käkat middag, druckit vin och ställt fram ljusstakar och stjärnor. Jag är inte riktigt nöjd med mina vardagsrumsstjärnor, så jag måste nog köpa nya. Jag hade önskat att det var färdigt på övervåningen så jag kunde pynta där åxå... Nästa år kanske.

Imorgon ska jag träffa Linda och Elwira plus tillhörande barn och på söndag kommer Jessica hit. I övrigt ska jag sova som en tok i helgen.

Julkänslor

Idag har jag och Mia varit på Blomsterlandet och shoppat julstjärnor, hyacinter och såna där stora blommor på en stjälk. Jag köpte bara en julstjärna. Nu känns det lite juligt när alla tomtarna är framme i affärena och när ljusstakarna är framställda på jobbet. I helgen åker dom fram hemma.

Ikväll ska jag och Magnus på åttaårskalas hos min kusin Love. Love önskade sig Star Warslego, så det har också blivit inhandlat idag. Magnus var lite rädd att jag inte visste vad Star wars var.. Det är bra med kalas hos Loves familj för man får alltid så god mat och fika! Sånt är uppskattat när man heter Louise och är hungrig jämt.

28

Jag får alltså behålla jobbet. Tjejen som är hemma och mammaledig är gravid. Igen. Tur för mig! Jag blev superglad. Nu slipper jag vara arbetslös och lämna ifrån mig mina (nästan alltid) goa ungar. Det måste bara gå igenom facket först, men det ska nog inte vara några problem.

Igår tog mitt liv som 27-åring slut. Jag tror att 28 kommer att bli mycket bättre. 27 var... lite upp och ner. 28 däremot känns som en alldeles perfekt ålder! Jag fick massa fina kort och saker på posten. Tack snälla söta Åsa!! Lav jo!

Idag var jag hos frissan och putsade till mitt hår. Eftersom min gamla frissa har gått och blivit gravid (den jäveln) så fick jag en ny. Hon verkar lik den gamla så det blir nog bra. Nästa gång ska vi färga håret också. Hon föreslog mörkt och ja.. Varför inte? Jag har varit blond/råttfärgad hela livet, så nu är det kanske dags att prova något nytt. Det är ju trots allt bara hår och jag är inte så petig. Innan jul får vi se reslutatet.

Jag får vara kvar!!

Skulle bara säga det!

Vänskap

Idag målade jag några brädor igen. Typ sju. Med den här farten är jag nog färdig nångång 2014. Men fan vad fint det kommer att bli!

Mitt besök hos Christina var jättetrevligt! Jag var lite nervös eftersom det var massa år sen vi sågs. Med karta och vägbeskrivning hittade jag hem till henne. Hon bor jättefint nära vattnet i en marklägenhet. Vi käkade, var ute och gick, fikade och pratade en massa. Jag var lite nervös att vi inte skulle ha något att prata om, men det gick hur bra som helst. Hon är en supertrevlig och snäll tjej. Vi ska försöka att ses lite oftare än typ var sjätte år.

Varför har man söndagsångest trots att man gillar sitt jobb? Förmodligen för att man uppskattar att vara ledig mer.. Imorgon hoppas jag får mer klarhet i saker. Troligen inte, men kanske.

Lördag i november

Idag har jag haft lite förtida födelsedagskalas med mamma och Bine. Det var trevligt! Magnus var iväg och skruvade på en motorcykel, men vi har haft mys nu ikväll. Idag ligger det pyttelite snö på marken och det är snorkallt. Ganska mysigt! I alla fall när man sitter inne framför brasan. Idag eldar vi både i kakelugnen och i kaminen.
I förra inlägget råkade jag visst skriva fel på Anders ålder. Han är 22... Jag trodde inte han var så stor...

Snott av Jonna

1. VAD HETER DU?
Louise. Och Maria.

2. VAD ÄR DET FÖR FÄRG PÅ BYXORNA DU HAR PÅ DIG?
Svarta strumpbyxor.

3. VAD LYSSNAR DU PÅ JUST NU?
Lyssnar efter fotsteg så ingen kommer och ser vad jag håller på med...

4. VAD GJORDE DU IGÅR?
Jobbade. Hängde med Magnus eftersom han kom hem igår.

5. VAD VAR DET SISTA DU ÅT?
Mackor som var kvar sen fredagsfikat i förmiddags.

6. HUR ÄR VÄDRET HOS DIG JUST NU?
Vitt imorse. Det är borta nu, men solen skiner som tusan.

7. DEN SISTA PERSONEN DU TALAT I TELEFONEN MED?
Bine.

8. DET FÖRSTA DU LÄGGER MÄRKE TILL HOS DET MOTSATTA KÖNET?
Hmm... Ingen aning faktiskt.

9. GILLAR DU PERSONEN SOM SKICKADE DETTA TILL DIG?
Jag har snott det... Men Jonna gillar jag skarpt!

10. HUR MÅR DU IDAG?
Trött och mår illa, men annars bra!

11. VILKEN ÄR DIN FAVORITDRYCK?
Cola zero. Utan undantag.

12. FAVORIT ALKOHOLBASERAD DRYCK?
Öl eller vin. Ekologiskt vin för att jag känner mig så mycket duktigare då.

13. FAVORITSPORT?
Pump och ridning.

14. HÅRFÄRG?
En gång i tiden blont, nu mest råtta.

15. ÖGONFÄRG?
Blå/grå.

16. SOLUPPGÅNG ELLER SOLNEDGÅNG?
Nedåt. Jag är alldeles för trött på morgonen.

17. SYSKON OCH DERAS ÅLDER?
Anders, 21.

18. FAVORITMÅNAD?
Maj, juni, juli.

19. VILKEN FILM SÅG DU SENAST?
Nån om nån läkare och hans fru i Kina.

20. FAVORITDAG PÅ VECKAN?
Fredag

21. FAVORITHOBBY?
Träna, träffa folk, poesi, musik...

22. ÄR DU FÖR BLYG FÖR ATT BJUDA UT NÅGON?
Förmodligen.

23. FAVORITLÅT(ar)
För svår fråga.

24. SOMMAR ELLER VINTER?
Sommar. Absolut.

25. KRAMAR ELLER KYSS?
Varierar.

26. FÖRHÅLLANDE ELLER ONE-NIGHT STANDS?
Förhållande.

27. CHOKLAD ELLER VANILJ?
Chokladgodis och vaniljsås.. Svårt val.

28. VILL DU ATT DINA VÄNNER SKA SVARA?
Svara på vad?

29. VEM ÄR DET STÖRST CHANS ATT HON/HAN SVARAR?
Upprepar föregående svar.

30. VEM ÄR DET MINST CHANS ATT HON/HAN SVARAR?
Men för fan!
31. HUR BOR DU OCH MED VEM/VILKA?
Hus med Magnus, Sesam, Bimbo och Husmusen.

32. VILKEN BOK LÄSER DU JUST NU?
Mannen i mina drömmar, tror jag den heter.

33. VILKEN VAR DEN SISTA SPELNINGEN DU VARIT PÅ?
Coldplay.

34. HUR SER DIN MUSMATTA UT?
Blå.

35. FAVORITSPEL?
Nåt halvlojt sällskapspel med vänner och vin.
36. KAN DU NUDDA DIN NÄSA MED TUNGAN?
Äh, nej...

37. KAN DU KORSA ETT ÖGA ÅT GÅNGEN?
Jag har hört att ögonen kan fastna, så jag skiter i att korsa dom.

38. ÄR DU ROMANTISK?
Det skulle nog ingen beskylla mig för att vara.

39. SKULLE DU SÄGA SJÄLV ATT DU ÄR LYCKLIG?
Det ser ljusare och ljusare ut.

40. VILKA HAR DU SÄNT DETTA MAIL TILL?
Vilket jävla mail?

41. VAD SKA DU GÖRA IMORGON?
Ha kalas med mamma. Städa. Dricka vin.

42. VAD ÄR KLOCKAN NÄR DU SVARAR PÅ DETTA?
Snart dags att gå hem!


Förutfattade meningar

Idag kom Magnus hem. Jag var förbi tåget förut och lämnade av bilen. Nu väntar jag på att han ska hämta mig på jobbet. Under tiden gör jag viktiga saker som att blogga. Ibland smyger jag förbi sektionschefens rum för att få en minut med henne, men hon har varit instängd och upptagen hela dagen. Skam den som ger sig.

Jag och en av praktikanterna satt och pratade om bilden många har av socialsekreterare idag vid lunchen. Den första bilden många får är ju av Prusseluskan och sen är det kört. Man ska vara äldre, lite bitsk och ha fotriktiga skor. Helst ska man ta barn utan vidare också. Verkligenheten ser faktiskt lite annorlunda ut.

Vänner från förr

Idag halkade jag nästan av vägen på morgonen. Jag tror att det är dags för vinterdäck nu. Folk är dåliga på att salta vägar på landet..

För några dagar sen fick jag mail av Christina. Christina och jag gick i samma klass på gymnasiet och umgicks mycket. Vi var bland annat två veckor i Grekland tillsammans efter studenten. Efter den resan tappade vi kontakten då båda började söka efter vad man skulle göra resten av livet. Nu är det tydligen så att vi inte bor så långt ifrån varandra och att Christina också jobbar inne i Kalmar, fast som lärare. Jag ska hälsa på henne i Bergkvara i helgen. Jättekul och lite nervöst. Det är ju trots allt snart tio år sen. Herregud, vilken ångest jag fick nu!! Tio år sen jag slutade gymnasiet... Mitt minne av henne är som en supergo tjej så det blir säkert bra!
I övrigt har jag inte kontakt med någon från min gymnasieklass. Mina vänner är såna jag kände tidigare eller har lärt känna senare. Inte för att jag inte hade kul och många vänner då, det fanns bara inget intresse eller någon tid. När gymnasiet väl är slut kommer ju det där med att bli vuxen. Att komma på vad man vill bo, vad man ska bli, vem man är.  Det funderar man ju för övrigt fortfarande på ibland...

Mässa

Igår somnade jag strax efter 22. Jag hade glömt bort att stänga av ljudet på mobilen så efter ett tag vaknar jag av att den piper. Jag antar att det är väckarklockan och trycker lite på telefonen och går sen upp. Vid en närmare koll ser jag att klockan är 22.40 och att det är ett sms jag fått.

Har varit på jätteintressanta föreläsningar på IFO-mässan i Växjö idag. Det har bla handlat om hur familjehemsplacerade barn upplever sin situation, hemmaplanslösningar för missbrukande ungdomar och barn som växer upp i fattigdom. I pauserna kunde man gå och kolla i montrar på olika projekt och andra som ställde ut. Hade ett mycket intressant samtal med en person under dagen, men jag säger inget mer förrän jag vet mer. Håller dock tummarna hårt som tusan!

På föreläsningen om fattigdom bland barn pratade professorn om att två vuxna med två barn ska ha 18000 kr (med bidrag inräknat) för att kunna klara sina nödvändiga utgifter och inte betraktas som fattiga. Jag och Magnus har mer än det (vilket en stor del av befolkningen har), men det är knappt så vi klarar oss ibland. Han pratade också om att mycket av kostnaderna för skolaktiviteter, fritidsaktiviteter etc baseras på vad "medelbarnets" föräldrar har. Detta ligger långt ifrån vad de fattiga barnen har och exkluderar dom ytterligare.
En studie som gjorts bland familjehemsplacerade barn och deras nivå av kasam (Antonovsky) var också intressant och i vissa fall skrämmande. De berättade tex om en 18-årig tjej som levt nästan hela sitt liv hos familjhemmet, men ändå placerade familjehemsföräldrarna långt ut i nätverkskartan. Närmast kom familjens katt... Självklart hade de också historier som var de motsatta.
Mycket av det som kom upp idag var sånt man redan vet, men som är så viktigt att bli påmind om. Annat var sånt man inte hade en aning om och som både bringade känsla av lycka och vanmakt.

Tiden försvinner

Om några veckor är jag arbetslös. Jag vägrar att tänka på det. Som allt annat jag tycker är jobbigt. Så som jag alltid har gjort. Tänker jag inte på det så finns det inte. Ibland smyger det på i alla fall. Som när personer kommer fram och vill prata om det. Då går det liksom inte att värja sig. Ibland låtsas jag att jag inte förstår vad dom pratar om. Då tittar dom konstigt...
Jag kommer att vara världens sämsta arbetslösa. Jag befarar att det finns två lägen; total apati eller total hyperaktivitet. Det är såna tillfällen jag vill packa en ryggsäck och åka till innersta Afrika och gräva en brunn eller nåt.

Imorgon ska vi till Växjö och på torsdag-fredag ska jag till Vingåker. Tiden går fort och nästa vecka fyller jag 28 och det känns gammalt. Jag tycks överleva 27, trots allt. Fast det har varit ett tufft år. Nästa år blir bättre. Nästa år måste bli bra. Det bara är så.

Miljösabotage

Jag var inne på Greenpeace sida (rekomenderas) och kollade vilka elbolag som var bäst respektive sämst ur miljösynpunkt. Vårt var så dåligt att jag nästan började gråta av skuldkänslor. Älskling, vi måste nog prata om det här när du kommer hem.

Som en söndag borde vara

I eftermiddag har vi varit hemma hos Annika i Vissefjärda. Annika bor där tillsammans med man och två barn i världens största hus. Det är så stort och så fint att man gick bara omkring och gapade först. Förutom jag var där Bine, Sandra, Marie, Jacquelin, Helene och Helenes dotter Ellen. Vi åt grymt god mat följt av fika med kaffe/te följt av ännu mer fika + glögg. Sammantaget en jättemysig söndagseftermiddag i november!
Jag älskar att komma hem till människor jag inte varit hos innan. Jag blir alltid (nästan) så inspirerad av deras hem. Inte för att det kanske är min stil eller hur jag hade valt att ha det, men för att man kan få så många tips och tänka i nya banor. Det här var helt klart ett hem att få idéer från.
På vägen hem körde jag genom dom småländska skogarna med Nirvanas Unplugged-skiva på högsta volym. Bra avslutning!

Lördag 15:e november

Det känna lite ensamt idag. Självvald, men ändå lite gnagande. Sov länge, som alltid på lördagar. Gick ut och räfsade löv. Det blåste och regnade så efter nån timme gav jag upp. Det är massa löv kvar... När jag stod med räfsan i högsta hugg och tankarna långt borta kom grannbondens hund springandes från ingenstans. Jag hörde henne inte när hon kom utan blev helt enkelt bara överfallen av en stor svart sak. Sekunden innan hjärnan hann fatta att det var en hund hanns många tankar tänkas. Blir jag överfallen av ett rådjur (verkar ju ytterst osannolikt eftersom dom inte är kända för att överfalla), lejon (också osannolikt) eller annat förhistoriskt djur som av någon anledning bestämt sig för att mörda just mig? Upptäkten av att det var en glad svart labbe var ganska befriande! Efter en stund kom bondfrun och hunden försvann.

Kollade på en film så jag glömt bort att jag köpt. Det handlade om en läkare (Edward Norton) och hans fru (Naomi Watts) som åkte till Kina på 1920-talet för att jobba med koleraepedemin. Om vad kärlek (och avsaknaden därutav) kan göra med människor. Den var ganska ok för en lördagseftermiddag!

En liten flätad korg

Idag har jag varit i Listerby igen. Det måste vara hålan som Gud glömde. Jag förstår inte hur man kan bo på ett sånt ställe. Visst, jag ska inte säga så mycket, jag bor ju på landet. Skillnaden är att här finns inga grannar etc. Att bo i en pytteliten håla, långs en landsväg med en liten affär och där alla känner alla får mig att få rysningar. Förresten så är alla hus fula åxå. Så det så.

Har shoppat nya handdukar, badlakan, stolar och kuddar idag. Egentligen skulle jag till Hemtex och köpa en liten flätad korg som jag sett i en tidning, men kom ut med massa handdukar istället. Efter det åkte jag vidare till Ikea för att kolla om dom hade en liten flätad korg där istället. Då kom jag ut med två korgstolar och kuddar, men ingen liten flädat jävla korg... Sen blev jag fattig och fick köpa en burk krossade tomater att ha till middag. Men det blev ganska fint med stolarna!

Ikväll ska jag göra ingenting. Imorgon skulle jag egentligen gå ut med Marie och co, men eftersom jag fortfarande har onsdagen i färskt minne så struntar jag nog i det. Det får bli lugnt.

Dagens låt



Lyssnade på den här ett par gånger på Johannes sida och slogs av hur fantastisk den faktiskt är. Underbar text och grym röst!

Slagna hjältar

Igår var jag och mongo-teamet ute och käkade och drack vin. Det blev som vanligt helt galet. Med tanke på att jag inte kunnat äta speciellt mycket sen i lördags blev jag fullast i Kalmar. Satte mig i en taxi och åkte hem vid 22. Resten av teamet röjde vidare och idag var det många skamsna och trötta medarbetare som smög omkring i korridoren.
Produktiviteten har pga detta legat på en låg nivå.. Vi har gjort smurftest för att se vilken smurf vi är lik, kollat på hipp hipp på youtube och haft helt meningslösa diskussioner (det har vi i för sig alltid)... Emellanåt gjorde vi dock lite viktigheter åxå.

Var hos läkaren och tog prover idag. Tyvärr så kan man ju inte mer än nämna var man jobbar och så förutsätter alla att det är stress symptomen beror på. Jag är ju för fan inte stressad!

Köpte Öijers nya idag, Svart som silver. Tänkte krypa upp i soffan med den och lite chips snart! Det kommer att bli en tidig kväll.

Bååring

Idag har jag haft dåligt samvete hela dagen för att jag inte är på jobbet. Fast å andra sidan hade jag nog inte gjort så mycket nytta. Idag har jag kunnat äta och dricka lite, men jag mår sjukt illa. Bine kom förbi på förmiddagen och vi kollade på skräckis i regnet. Det var trevligt med sällskap. Resten av dagen har jag sovit. Vaknade för en stund sen och åt lite soppa.

Imorgon ska vi ut och äta med vår assistent, Ann-Britt, för att hon är bäst i hela världen. Hon är underbart snäll och omtänksam och hon fixar alltid allt man behöver. Världens bästa assistent alltså! Jag är sådär pigg på det, men för hennes skull tänker jag gå dit. Tänker gå till jobbet åxå för den delen.

Anticimex kom hit och satte ut giftfällor idag. Vi får se om det hjälper. Jag tänker då inte leta döda möss, det får Magnus göra när han kommer hem. Jag gillar inte när dom säger att dom ska komma mellan t ex sju och nio. Det betyder ju att man måste gå upp innan sju och sitta och vänta tills dom behagar dyka upp (vilket aldrig är vid sju).

Om att sakna ork

Idag gick jag hem efter halva dagen på jobbet. Fan, jag som aldrig är hemma.. Jag brukar ju mässa om att det bara handlar om inställning. Intalar man sig att man inte är sjuk så känns det inte.
Jag borde kanske ha märkt signalerna när jag inte orkade stå upp i duschen imorse. Eller att jag inte kunnat behålla mat eller dryck det senaste dygnet. Strunt, tänkte jag och åkte iväg till jobbet och satt där och stirrade framför mig tills jag åkte hem igen.

Idag tog jag i alla fall tag i det där med läkartid pga tröttheten och illamåendet. Och nej, för femtusende gången, jag är inte gravid. Fick tid på torsdag i alla fall. Försök till förklaring på symptom: "jag är trött, orkeslös, mår illa och är mer förvirrad än vanligt". Efter det tittade jag på Doctors på tv. Där handlade det om två fyraåringar som fick altzeimers. Då blev jag rädd.

Imorgon kommer Anticimex. Nu har jag inte hört musen på några dagar, men han ligger nog bara och lurpassar nånstans. En vacker dag vaknar jag med honom bredvid mig på kudden...

SM-guld!!!

Jag hoppas att det inte är någon som har missat att Kalmar vann SM-guld idag!!!

9 november 2008

Det har inte hänt nånting den här helgen. Ingenting. Jag är rastlös och tröttare än någonsin på samma gång. Snorar och mår illa, så någon träning har det inte heller blivit. Snart två veckor sen sist. Inte bra alls...

9 november. En och en halv månad till på jobbet. Undra när jag ska börja acceptera det? Förmodligen inte förrän dom tvingar mig att packa mina saker och dra.

Jag vet inte vad jag ska skriva, så jag slutar.

Snott av Elina

För ett tag sen hade Elina med ett utdrag ur ett horoskop från Metro på sin blogg. Eftersom det stämde på precis alla punkter utom en, så snor jag det och lägger upp det här åxå. Den felande länken är Thailand. Hade jag haft pengar så hade den absolut varit avbockad åxå. En konstant dröm, så visst är dom rätt ute!

"80-talisterna - ångest
80-talisterna köper kravmärkt mjölk, har luffat runt i Thailand och vill köpa unisexkläder till sina barn. De får ångest vid tanke på pensionssparande och smältande glaciärer. Befinner sig i ett konstant tillstånd av beslutsvånda. Vill välja rätt partner, rätt utbildning, rätt outfit, rätt karriär, rätt diet, rätt bostadskö och rätt kontakter".



Dimma

Var tvungen att bege mig ut i dimman för att köra och köpa godis. Det var läskit! Först fick jag läsa instruktionsboken till bilen för att överhuvudtaget få igång dimljusen och lyckas fatta hur man fick kombinera dom med andra ljus. Hur vet folk sånt? Sen fick jag puttra iväg till Stinsen i typ 50 på 90-vägen. Efter några nära-döden-upplevelser fick jag den första känslan av att vara vaken idag. Tack dimman för det!

Om svårigheten med att vara vaken

Jag sov mellan 23 och 12.30 utan att vakna till en enda gång. Jag blev lite rädd för mig själv. Att ha helg och slappna av är farligt. Särskilt när inte Magnus är hemma och kan hjälpa mig att vara vaken. Jag funderar på rådet från en klok människa om att gå och ta ett blodprov. Det är kanske nån vitamin eller nåt som saknas.
Mamma kom förbi med fika förut så nu har jag ätit bulle till frukost och mår illa. I veckorna äter jag alltid gröt, så magen tycktes inte uppskatta förändringen.

Det blir ingen utgång för mig ikväll. Det blir en godispåse och film istället. Lånade Modstriologin av Bine för några veckor sen, så den ska jag nog se.

obetydliga, liksom du

solen har svarta sprickor
och du är äldre nu
åren formar ringar
gömmer sig i röken
försvinner lika lätt
som ett människoliv


obetydliga


bränner sönder, fryser ihjäl
och ingen minns
meningen
den som räddar liv
försvann i jakten på lyckan
liksom du

Äntligen fredag!!!

Idag efter jobbet gick jag en runda på stan med Bine. Hon skulle leta efter en jacka, men köpte tre kjolar och en tröja istället. Jag var snål och köpte ingenting... Nu ångrar jag mig lite. Det kanske får bli en tur in imorgon också.
Eftersom jag varit säker på att jag inte har några stövlar har jag varit på jakt efter det hela veckan. Idag berättade Bine att jag köpte ett par stövlar förra vintern. Jag har absolut inget minne av det (som av så mycket annat). När jag kom hem slet jag upp garderoben i hallen och vad stod där?! Ett par stövlar! Fantastiskt!

Jag hade så gott som bestämt mig för att stanna hemma hela helger och göra ingenting, men nu har Bine nästan övertalat mig om att följa med hem till Anna imorgon. Fast nån utgång blir det nog inte. Jag fattar inte hur man kunde tycka att det var kul att gå ut varenda helg när man var liten. Det är ju faktiskt jättetråkigt. Samma människor och samma skit varenda gång. Jag gillar bättre att sitta på nån pub och hänga där man faktiskt kan föra en konversation med dom man är ute med.

Inatt sov jag hela natten! Det borde betyda att husmusen inte har gjort några inbrottsförsök då! Han kanske blev skrämd av den där oljudssaken igår. Han och hans 99 polare... Fy fan!

Den jäveln...


Följetongen om musen

Följetongen om den satans musen fortsätter. Ännu en sömnlös natt då musen knaprade sig allt närmare min huvudkudde. Sesam hade panik och försökte hjälpa honom att komma igenom väggen från sitt håll. Själv låg jag i sängen med lampan tänd och täcket över huvudet.
Idag på jobbet tog jag upp problemet med min husmus vid fikat. Då upplyste Ann-Britt mig om att till varje mus man ser hör 100 andra möss. Dom lever liksom i stora flockar. Plötsligt kändes tanken på en söt liten husmus väldigt långt borta. Jag fick panik och ringde försäkringsbolaget och Anticimex. På tisdag kommer det en utrotare och hjälper mig. Frågan nu är bara: Hur fan ska jag stå ut till på tisdag???
Efter jobbet åkte jag och köpte en mackapär som ska sända ut högfrekventa ljud som möss hatar. Hittills är det bara jag och kissarna som har ont i öronen. "Påverkar inte människor och husdjur" - eller hur!!

Fortsättning följer...

Sleepless in Sandvik

Jag hatar husmusen!

Husmus

Försöker kurera mig med kur som jag fick tips om på jobbet. Blandning av varmt vatten, pressad citron, nejlikor, farinsocker och whiskey. Får se om den hjälper, annars har man ju åtminstone trevligt under tiden.

Vi har en husmus. Jag hör honom ibland när jag sitter och kollar på tv eller läser. Han brukar sitta inne i taket och käka eller spatsera omkring. Det brukar inte bekomma mig eftersom jag har en bild i huvudet av att husmöss är små och söta. När Magnus fick höra husmusen blev han inte lika imponerad... Igår kväll när jag hade lagt mig ändrades min syn på husmusen. Då var han nämligen i väggen bredvid sängen och käkade. Det ekade i hela sovrummet kändes det som... Först försökte jag banka i väggen i hopp om att han skulle bli rädd. Det blev han inte. Till slut fick jag ropa på katterna så att dom fick sätta sig och stirra på väggen. Då blev han tyst. Han uppskattade tydligen inte kattlukt.
Jag undrar om husmusen verkligen bara är en enda liten söt en...


Förkylt

Förkyld som tusan. I min värld är man inte sjuk om man är förkyld. Sjuk är man när man har massa feber och inte orkar röra sig. Dit är det långt kvar. Trots det orkade jag inte träna idag. Det var en vecka sen nu... Tusan åxå, jag som var inne i ett så bra stim. Mia har till på köpet lurat i mig att allt är förgäves om man inte tränar tre dagar i veckan. Jag satsar på imorgon istället.

Idag har det varit stimmigt på jobbet. Telefonen har ringt i ett, folk gör inte som man har tänkt sig och annat folk dyker upp oanmälda. Fast det är kul när det händer saker! På eftermiddagen var jag och fikade med en liten tjej och då hann man andas lite igen.
Åkte hem till mamma en stund efter jobbet och fick lite soppa. Jag känner inte smaken på nåt för tillfället, men det var säkert gott.

Sara och Ante har fått en lite Felicia! Massa grattis till dom! *saknar*

Restips?

Jag hade tänkt gå hem tidigt från jobbet idag. Det sket sig. Dessutom slutade dagen med att jag blev ordentligt utskälld. Det rör mig egentligen inte i ryggen eftersom det händer då och då inom det här yrket. Däremot kan det vara jobbigt att ta all skit och fortfarande vara professionell (d v s inte skrika obsena könsord tillbaka till den man pratar med). Varför kan inte alla bara vara snälla mot sina barn? Eller åtminstone göra som jag vill? ;-) Jag gick och shoppade en tröja för att pigga upp mig lite efteråt. Det hjälpte!

Idag åkte Magnus.. Nu sitter han och tuffar fram på ett tåg i Skottland. Jag skulle också vilja åka till Skottland. Om det var sommar och varmt och semester... Nu vill jag hellre åka till ett varmt land med en lång sandstrand och paraplydrinkar. Nån som har något bra förslag på ett sånt?

Snart hägrar Cityakuten. Jag har följt det i massa år nu och jag vägrar ge upp. En vacker dag kanske det blir lika bra som det var när dr. Dum och alla andra godingar var med!

Löv

Klockan är jättetidigt, men jag är redan på jobbet. Magnus beger sig till Skottland idag, så jag lämnade honom på tåget för en stund sen. Båda var rätt slitna efter natten eftersom Sesam var stördare än normalt. Mitt i natten stod han bredvid sängen och gallskrek. Han slutade inte förrän efter en lång stund då han äntligen la sig tillrätta på mina ben och somnade. Det gjorde inte jag...

Igår räfsade jag löv. Vi har två miljoner träd på vår tomt. Dessa två miljoner träd har nu lövat av sig. Det tog en hel evighet och då hade jag ändå bara räfsat en del av trädgården. Jag tycker att det är ganska mysigt att räfsa löv. Den första timmen. Efter det blir man gärna lite trött i armarna. Jag var så pass trött i armarna att jag tyckte att det var skäl nog för att skolka från träningen.

Att sia framtiden

Igår var jag, Mia och Marie på Öland och hälsade på spåtanten. Det var spännande. Marie var den första att få sin dom. Jag och Mia satt på ett café i Borgholm under tiden. När Mia och Marie skulle bytas av kom Marie ut från huset alldeles tårögd. Det hade tydligen varit en mäktig upplevlese. När det väl var dags för mig var jag asnervös. Det gick bra. Det var... ja, jag vet inte hur jag ska beskriva det... häftigt. Jag måste nog bearbete det lite innan jag kan uttala mig så mycket. Det finns saker jag ska begrava och saker jag ska gå vidare med.

Idag har jag och Magnus varit hemma hos Carolina och Jeppe och fikat på våfflor. Det är alltid trevligt hemma hos dom! Magnus och jag hade en diskussion innan om hur lång tid det tog att köra hemifrån till Drag. Jag sa en halvtimme och Magnus en timme. Jag hade självklart rätt. En timme! hahaha!!

Nu sitter vi i soffan och kollar på tv. Ute är det ruggigt kallt, men här inne värmer kissar och brasan. Mysigt!

Igår efter spåningen i bilen hem var jag trött, därav viss tankspriddhet...
Jag: Är all helgona alltid på en helg? Är det därför det heter så; all helg?
Mia och Marie: hahaha

RSS 2.0