Höstrusk

Det är kolsvart ute. Det har det i för sig varit hela dagen. Inte kolsvart kanske, men mörkt. Vinden viner och förut, när man fortfarande kunde se ut, slog vågorna höga kring piren. Jag sitter och låtsasjobba i väntan på att möta upp Mathias på Lilla Puben. Med undantag för ett par besök och några duktiga timmar på förmiddagen har jag mest låtsasjobbat hela dagen. Det verkar de andra i teamet också ha gjort. Utom vissa... Dom där duktiga, dom som alltid har en hög arbetsmoral. Förut satt vi ett helt gäng inne på Sandras kontor, drack te och snackade skit.

Jag måste köpa nya skor. Jag lever i mina converse i olika färger och jag älskar dom högt och innerligt. Tyvärr har dom absolut ingen motståndskraft när det kommer till regn. Och tyvärr så regnar det på hösten. Jag undrar var man har på sig på hösten?

Imorgon eftermiddag packar vi in oss ett gäng i bilen och styr kosan mot Borgholm för lite vägledning i livet i form av en spåtant. Det ska bli spännande. Spännande och lite läskit. Resten av helgen ska jag göra ingenting. Det längtar jag efter!

Om att vänta på något

Ofta känns det som att man går omkring och väntar på något. Ett jobb, ett bättre jobb, en familj, mer pengar etc. Går man och väntar på sen så mycket att man glömmer bort nu? Visst måste man ha mål och strävan mot något, men gör det att man glömmer bort det man har? Kanske är det bara för att jag inte har dom där grejerna än som jag oroar mig. Blir det annorlunda när jag får ett fast jobb, en hel familj? Eller hittar man bara nya saker att vänta på då? Är det bara oron i själen som aldrig får ro som gör att det känns så? Jag längtar efter något.

Vattnet över sundet krusar sig. Allt ser blått ut. Himlen, Öland, vattnet och det andra som rör sig därute. Det blir mörkt tidigt nu. Jag vet inte om det är bra eller dåligt.

Jag saknar Bine... Det ligger ett trollspö på Elisabets rum. Fråga mig inte varför. Kanske om jag sveper det lite fram och tillbaka och viskar hemliga formler. Kanske blir det lite bättre då. Jag önskar att det var så.


Gårdagen

                         
Jenny och Anna                                        Mia och jag

Att vara vaken

Idag sov jag för länge, men annars har det gått ganska bra med min läxa att vara vaken dagtid på helgen.
Igår var jag och Magnus och hälsade på i Eriks och Åsas nya fina hus. Det var ett sånt där gammalt, snirkligt och charmigt hus. Jag blev jätteinspirerad, så idag målar jag plankor här hemma. Var även inne i stan och köpte nya kläder till Magnus igår. På kvällen åkte jag hem till Mia för mat och utgång med henne, Jenny och Anna. Det var första gången på två år som Jenny drack alkohol och var ute eftersom hon fick Vilmer för ett år sen. Det var jättetrevligt hos Mia, men eftersom jag var nykter och körde tyckte jag mest att det var jobbigt på Harrys. Fan, vad mycket man ser när man inte har druckit något själv!

Idag målar jag som sagt plankor. Nu måste den här jävla övervåningen bli klar snart! Eriks två miljoner planer smittade av sig. Jag måste nog åka och köpa en sån där "hem-tidning" sen!

Förseningar

Jag kör förbi tre vägarbeten när jag ska till jobbet. Ofta blir det kö. Det plus att jag snoosar en halvtimme varje morgon gör det svårt att komma i tid. Vägarbetarna spräcker min tidsplan. Snoosen är liksom inräknad.

Det här har varit en bra dag. Tills alldeles nyss. Blodsockerfall kombinerat med trötthet skulle jag gissa på. Om en timme är träningen. Den brukar få mig på bättre humör.

Ikväll kommer Magnus hem. Det är bra.
Något som är dåligt är att jag fortfarande har ont i neremagen. Jag undrar vad det är. På radion pratade dom om vaccin mot livmoderhalscancer. Då blev jag lite extra rädd. Inte för vaccinet utan för cancern.

Jag luchade med Mathias och Hildning idag. Fast jag fick köpa med lunchen själv. Hilding är ett riktigt charmtroll! Han kallade Mathias för mamma hela tiden. Det var kul!

Diagnoser

Idag fick jag grymt ont i neremagen och det håller fortfarande i sig. Mina kollegor försökte hjälpa till att ställa en diagnos. Alternativen jag fick att välja på var: graviditet, ägglossning, klamydia eller cancer. Det kändes väldigt betryggande. Jag valde ägglossning.

Jag har fått i läxa att försöka vara vaken hela dagarna den kommande helgen. Detta för att se om mitt dygnslånga sovande beror på kroppen eller huvudet. Magnus kommer hem imorgon och han har lovat att hjälpa mig. Jag antar att detta kommer att leda till att jag inte kan sätta mig ner på hela helgen. I veckorna är jag ju oftast så pass speedad att jag inte tillåter mig att bli trött. Det plus många besök vid jobbets kaffeautomat.

Jag hade ett nybesök av en tjej som ska bli kontaktperson till en av mina klienter idag. Hon hade med sig sin bebis då barnvakten hade blivit sjuk. Detta resluterade i att jag pratade 90 % med bebisen och var helt ofokuserad på mamman. Fast hon var säkert bra, hon hade ju en söt son!

Svandöd

Ingen speciellt bra dag. Det är svårt att hålla motivationen uppe, att köra in i det sista. Samtidigt finns det ju inget val. Det är så många som är beroende av beslut och att veta vad som kommer att hända. Det är nog det värsta, att inte veta. Dom sista timmarna var grymt oeffektiva idag. Satt och gnagde på frukt och kollade ut över sundet. Funderade över varför fåglarna satt uppradade på piren när det blåste och yrde vågor omkring dem. Var det det bästa stället dom kunde hitta? TIllbringade även en del tid med att fundera över om den vita klumpen i havet var en svan som försökte ta livet av sig eller nåt slags skräp. Jag kom inte fram till något. Föresten så ser man aldrig några döda svanar. Var tar dom vägen?

Fick tillbaka lite energi efter träningen. Idag ökade jag och Anna på vikter. Det var ganska vidrigt och plågsamt, men ändå rätt skönt efteråt. Mia har som vanligt så mycket vikter att hon behöver hjälp för att få upp stången. Men det är ju Mia det och henne kan man ju inte jämföra med. Jag är stolt när jag tar hälften av hennes!

I helgen kommer Jenny till Mia. Det ska bli kul. Hon har inte druckit nåt på två år nu pga Vilmer. Det ska bli extra kul!

Måndag hela veckan

Jag tror att veckorna är bättre än helgerna för mig. Jag är fan så mycket piggare när jag går upp vid halv sju än vid tolv som på helgerna. Tidigare trodde jag aldrig att jag skulle uppskatta ett åtta till fem-jobb, men det gör jag faktiskt. Jag tror att det stämmer, det där med att kroppen gillar rutiner. Fast vad ska man upp vid halv sju på en lördag eller söndag om?

Idag var jag pratsjuk på jobbet. Mia försökte skriva på sin utredning och jag försökte föra en konversation med henne. Det gick sådär. Efter ett tag fick jag gå och leta upp andra att terra. Det gick inte heller nåt vidare. Alla verkade ha hög arbetsmoral idag. Alla utom jag...

Fikade med Mimmi efter jobbet. Det var alldeles för länge sen. Satt på Dream och drack massa påtår med te. Fick en uppdatering om skvallret inom psyk-världen. På personalsidan alltså! Mimmi har gått över och jobbar mest på vuxen nu, men är även kvar på bup en del.

Förra veckan pratade jag med en placeringsansvarig på Statens Institutionsstyrelse angående en klient.
Personen: Vi har en ledig plats utanför Katrineholm.
Jag: Men vad bra! Det är ju inte så lång till Skåne härifrån!

Höstdagar

Idag blev jag väckt vid nio av Mia. Jag låtsades att jag var vaken. Varför gör man alltid det? Låg och läste nån timme efter samtalet och sen somnade jag igen. Nästa väckning blev strax innan tolv av mamma. Tur det, annars hade jag förmodligen sovit bort massa fler timmar. Helgerna är ofta ett enda töcken för mig.

Åkte och lämnade sopor på återvinningen. Det du, Magnus! Dom kom inte ens ut till stallet! Körde därefter till Ljungbyholm och handlade mat+ljung. Åkte hem och planterade och blev sen kvar i trädgården och rensade ogräs mm. När jag gick ut sken solen, men några timmar senare började regnet falla. Fick gå in och fortsätta städa där.

Hämtade Mia i stan och åkte runt Maxi. Ikväll blev det matlagning med Mia och Bine. Åt massor, tog en liten paus och åt sen ännu mer efterrätt. Mys!

Nu är klockan snart elva, huvudet dunkar och det är dags för sängen. Idag har jag glömt bort att vara orolig, men jag har varit trött så trött.

Aldrig ge upp


Om känslor


Förlorat

Det här har varit en riktig skitvecka faktiskt. Jag orkar inte förklara, inte just nu. Det handlar om jobb och om förlust och om besvikelser. När man inte längre kan blunda och hoppas. När verkligheten kommer ifatt. Jag är jätteglad för alla som har peppat och ställt upp! Jag är mindre glad för såna som visar någon slags falsk medkänsla. Önnet ska ha en extra eloge för att hon stövlade in till chefen och sa vad hon tyckte! *löv*

Bine, det får bli du och jag! Screw resten!

Jag ska sova i helgen. Det finns ingen ork till något annat. Imorgon kommer tjejerna hit och käkar middag. Det och träningen får räcka som aktivitet.

So long!

Jag sa ju det!

Till och med inlägget går åt helvete! En gul märklig fyrkant...

Dagens låt

Pessimistkonsluten

"Det är lika bra att sluta drömma. Det går åt helvete i alla fall."

Om att inte ha en aning

Granne i telefonen: Jag håller på att göra iordning vattenräkningarna och behöver er mätarinställning.
Jag: Jaha...
Granne: Skulle du kunna gå och läsa av den?
Jag: Eehh, ok...
Granne: Ikväll alltså. Det är bara ni kvar.
Jag: Ja... Hur gör man?

Ibland gillar jag inte att vara hemma själv. Det här var ju inte en så allvarlig sak och grannen var bra på att förklara hur jag skulle göra, men ändå! Jag fattar inte varför inget händer när Magnus är hemma... *muttrar och gnäller*

Äppelpaj

Filmen var bra i fredags kväll, men man tappade rätt snabbt suget efter godis. Usch, vilken hemsk en...

I går kom mamma hit och käkade äppelpaj. Det var trevligt. Det var den första äppelpajen på det här årets äpplen.
På kvällen hade Marie sitt 31-årskalas. Jag åkte hem en runda till Mia först. När vi hade stoppat i oss lagom mycket godis och vin tog vi taxi den säkert en kilometer långa vägen till Marie. Vad gör man inte för att behålla frisyren så länge som möjligt... Massa folk, bubbel och allmänt trevligt. Trångt, men det tycktes liksom inte bekomma folk (kan bero på att bubbelflaskorna ständigt avlöste varandra). Gick in en runda till Harrys. Där var det väl mest som vanligt. Tröttnade ganska snart och gick och köpte kebab istället. Det gäller att prioritera här i livet..

Idag vaknade jag vid halvelvatiden. Fram till tre låg jag bara och kollade på repriser på tvn och halvsov. Så himla skönt! Tvingade iväg mig till träningen. Det blev faktiskt både pump och ab´s idag. Lika bra att passa på när man ändå är där. Kändes bra att rensa ur kroppen lite åxå.
Nu ska jag käka upp resterna från pajen igår, kolla på tv och sova!

Föda katter...

Igår kväll kom Bine hit. Vi drack te, käkade mackor och kollade på Djurpolisen på tv. Vi pratade även bebisar en stund. Inatt drömde jag att jag var gravid och att jag var jätteglad. Det var bara det att det var inte säkert att man fick en bebis när man väl födde, man kunde lika gärna få ett djur. Jag drömde mig igenom hela förlossningen för att upptäcka att jag fött fram fyra kattungar. Jag minns att jag blev asbesviken i drömmen. Det var ju inte alls det jag ville ha. Samtidigt kunde jag inte visa det eftersom man ju måste älska sina barn oavsett. Jag gick runt på Maxi och letade efter rätt välling till mina kattbebisar...

Idag tog jag mig i kragen och stövlade in till chefen för att diskutera vad som kommer att hända efter årsskiftet. Jag vet ju att alla lediga kommer tillbaka då och att vi blir alldeles för många. Trots det blev jag jättebesviken när jag fick det bekräftat. Inne i min hjärna har det låtit hemskt, men uttalat blev det värre. Jag älskar ju mitt jobb... Vi pratade lite om andra möjligheter inom förvaltningen, men jag lyssnade knappt. Tjurade ihop totalt efter detta, stämplade ut, gick till Systemet och åkte sen hem till mamma för att få mat.
Jag har i för sig nästan alltid älskat mina jobb och trott att det inte kan finnas något roligare. Varje ställe har trots det överträffat det förra. Det som känns surt nu är att det fortfarande är så himla mycket jag inte kan här. Jag skulle behövt några år till för att lära mig allt. Fan!

Nu ska jag äta godis, dricka Bacardi Breezer och kolla på The Pianist. Och jag tycker fortfarande att Magnus borde komma hem snart.

Fler bilder...

...från min och Bines minisemester..

..i vår fina huvudstad

på shoppingrunda

och ölrunda



och såna saker som man bara gör när man vet att man är turist och aldrig behöver träffa personerna igen... (ja, jag skäms ungefär lika mycket som det ser ut som jag gör!)

Vilse i pannkakan

Idag har jag och Mia varit i Listerby och gjort studiebesök på ett ställe. Listerby är ungefär femtio meter långt och tjugo meter brett. Vi körde vilse. Eller rättare sagt, vi körde fram och tillbaka genom Listerby några gånger innan vi hittade den enda tvärgatan.
Dagen fortsatte inte bättre. Vid tre stod jag utanför en av resursskolorna i Kalmar och muttrade över att ingen var där och att dom hade glömt bort vårt möte. När jag kom tillbaka till bilen och kollade på telefonen hade jag missade samtal från chefen och en kollega som berättade att det stod sju personer utanför dörren på soc och väntade på mig... Jag skyllde allt på dålig information!

Imorse åkte Magnus. Nu tycker jag att du har varit borta tillräckligt länge, så nu kan du komma hem igen. Jag har tråkigt!

Lägesrapport

Lista snodd av Josse som i sin tur snott den av nån annan. Det är så det är när man inte orkar komma på nåt eget att skriva...

Humör: Inget alls. Lite uttråkad, men varken glad eller arg eller ledsen.
Gjort: Läst igenom alla anteckningar inför att jag ska börja skriva en utredning.
Planer: Åka hem.
Ser på: En dataskärm och Kalmarsund. Kalmarsund är finast.
Lyssnar på: Sorl av människor i bakgrunden. En och annan fiskmås.
Läser: Bara jobbsaker. En och annan internetsida ibland, men det är hemligt...
Dricker: Kaffe i alldeles för stora mängder. Ibland tar jag te för att känna mig nyttig.
Äter: Tuggumi. Räknas det?
Bästa: Att måndagen snart är över.
Sämsta: Att resten av veckan är kvar innan helgen.
Barn: Gör sällan som jag vill här på jobbet.
Väder: Blå himmel, sol, lite krusigt vatten.

Peace out!

LÖV (som i kärlek och höst)



Igår var jag och hälsade på Cilla och Crazy. Alltid lika trevligt! Att insupa lite hästlukt när man inte gjort det på länge är helt underbart! Det blev en liten ridtur också. Malin följde med på sin superfina treåring och Cilla gick bredvid. Det kändes tryggt och bra, med tanke på att jag rider ca en gång om året nu för tiden. Liten runda runt byn med skritt och trav. Trots att han stått i två månader nu så skötte han sig bra. Jag har dessvärre totalt glömt bort hur man beter sig när man rider.. Idag gör det ont i ljumskar och bakben. På morgonen var det ganska bra, men det blir liksom värre och värre.

Egentligen skulle jag och Magnus åkt till Ikea och uträttat andra viktigheter idag. Det blev ännu en slapp-dag istället. Regnet slår mot rutorna och jag har suttit uppkrupen i soffan med te och film. För några veckor sen fick jag låna Babel av en liten kille på jobbet. Eftersom jag har vissa svårigheter att sitta still och koncentrera mig samtidigt så har jag skjutit upp att se den. Jag ska ju dock vara något slags gott föredöme så jag antar att jag måste lämna tillbaka den snart. Den var bra i alla fall. Tänkvärd och bra. Och jag lyckades vara vaken hela tiden!

Slapp-helg!

Den här helgen ska jag ta det superlugnt. Igår när jag plockat ihop mina saker på jobbet, stämplat ut och slappnade av kom tröttheten. Gick omkring på Maxi och funderade på om jag skulle bli sjuk. Det ska jag inte, det har jag bestämt. Däremot ska jag paniksova så mycket det går.

Jag får stress-finnar. För närvarande har jag 26 finnar i nyllet. 26! Det ser faktiskt inte klokt ut. Jag undviker att titta i speglar så mycket det går. På det sättet kan jag förneka att dom finns och leka att jag är ganska fin med baby-hy.

Igår kväll åt jag och Magnus tacos, drack vin och spelade guitar hero. Jag suger på guitar hero, fast det är ganska kul. Magnus har spelat massa sen han köpte det och är ganska bra. Jag blir mest förbannad när dom buar...

Snart ska jag åka och hälsa på Cilla och Crazy. Jättelänge sen, så det ska bli kul! Ska slänga massa återvinningssopor på vägen. Jag är jättebra på att källsortera (Magnus suger på det), men jag är helt kass på att åka till återvinningsstationen och lämna skiten. Jag har en egen återvinningsstation i stallet. När den blir full får Magnus panik (eller ja, det får han ganska länge innan den är full) så då får jag masa mig ut och sortera. Den här gången blev det två proppfulla bilar. Men mijön blir nog glad!

När det går för sakta

Det går fort upp och ner nu för tiden. En bra dag på jobbet, med ett avbrott för träff med klok människa. Mysig kväll hemma med Magnus och hans kompis. Det är ju så det är, bra så länge man slipper tänka på det där som är jobbigt. Det som inte finns så länge ingen frågar. Hon är märklig ibland. Vissa gånger tror jag inte att hon är en klok människa. Bara en helt normal. Det förstör illusionen lite..

På vägen till/från jobbet har jag tre fartkameror. När man kör förbi en fartkamare på en 50-sträcka betyder det att man ska köra i 50. Många verkar dock ha missuppfattat detta och sölar sig förbi i 35. Varför i helvete då??? Detta lyckas irritera upp mig så gott som varje dag...

RSS 2.0