Lya

Nu har Bine flyttat till sin nya, jättemysiga lägenhet! Igår och idag har vi flyttat möbler och grejer. Bine, Annika och jag (kanske inte världens grövsta tjejer) släpade på sängar och soffor igår. Tungt som fan, men gick gjorde det! Särskilt duktiga kände vi oss när vi lyckats skruva ihop det vi skruvat isär!
Idag var jag och Bine på Förmedlingscentralen där Bine hittat världens coolaste soffa att ha i köket. Den däremot var så tung så man nästan dog. När vi skulle baxa ut den ur släpet och in i lägenheten satt ett helt gäng byggarbetare och käkade lunch medan de iaktog oss. Och tro inte att någon hjälpte till. Hmm... Att det var 28 grader ute idag bidrog inte heller till att det gick lättare.
Du kommer att trivas perfekt gumman!

Sommar

Det är sommar. På riktigt. I torsdags kom Anders och Tubbe hit. Vi har spenderat dagarna i solen, i vattnet, sippandes öl och vin. Det är så här det alltid borde vara. Lata dagar utan något vettigt gjort, men ändå jävligt nice. Det första dygnet gömde sig Sesam på garderoben. Han är livrädd för Tubbe. Efter det första dynget vågade han sig dock ner när Tubbe var instängd eller utomhus. Jag var stolt över hans mod! Bimbo sulade till Tubbe på näsan första kvällen. För att sätta honom på plats antar jag. Ingen blev förvånad.
Igår em/kväll kom halva släkten hit. Dom bjöd helt enkelt in sig själva. Eva och Emma är här från Australien. Dom bor hemma hos mamma, men alla verkade tycka att det var en bra idé att invadera mig. Det var jättetrevligt!

idag har jag och Anders legat på stranden i några timmar. Jag är numer rosa. Anders har passerat det rosa stadiet och är mer självlysande. Det var skönt i alla fall. Tre dopp som man inte ens frös något speciellt av. En man med en termometer påstod att det var 21 grader.

Fel!

På morgonen när jag åker till jobbet så lyssnar jag på Morgonpasset i P3. Det tillhör mina väldigt inrutade morgonrutiner. Vad har då hänt de senaste veckorna?! Det är sommarvikarier på radion! Det ska ju för helvete vara Martina och Hanna och Kodjo! Allt blir fel!
På tal om fel, idag insåg jag det ohållbara i situationen och tog kontakt med en klok människa igen. Det tog emot, men jag tror det var enda lösningen. Fan.

Midsommar 2009

Igår firade vi årets midsommar på Drag tillsammans med Carolina, Jeppe, Magnus, Åsa, Tilda och Anton. Det var verkligen en äkta svensk midsommar. Sill, potatis, jordgubbstårta, dans kring midsommarstången, grillat, sol, regnskurar, ja ni vet! Jättetrevligt! Tyvärr glömde jag min kamera hemma, så tills Carolina mailat över bilder får ni nöja er med mobildokument!


Magnus, Magnus, Jeppe och Carolina i Boda hage.


Magnus, Jeppe och en Toya.


Magnus och Carolina!

Päron mfl




Största möjliga tyss...

Jag skriver inte så mycket nu för tiden. Det är egentligen inte det att jag inte har något att säga, jag vet bara inte hur. Idag var jag hemma från jobbet. Jag är aldrig hemma och det kändes inte bra den här gången heller. Det är väl det där med att man ska jobba och slita som en ordentlig arbetare för att förtjäna sin lön. Även att man bara är borta en dag så lyckas telefonsvararen och mailen ändå vara fulla med arga meddelanden från folk. Undra vad dom skulle göra om man inte fanns?

Rastlösheten

Tränade för första gången på tre veckor idag. Det var vidrigt. Antingen får jag aldrig mer sluta träna eller så får jag aldrig mer börja efter ett uppehåll. Redan efter en kvart in i passet skakade mina ben så mycket att de knappt kunde stå upprätta. Och envis som man är kan man ju inte minska vikter heller. Fast det är väl det här jag mår bäst av, några slags rutiner som binder samman dagarna. Undra om man kan utveckla diagnoser på äldre dar. I så fall har jag nog gjort det. Den där jäkla rastlösheten...

Grattis till Johanna som har fått en liten Tove! Hoppas allt har gått bra! Saknar dig!

Bine

Jag är glad att jag har dig gumman. Och fåret Shaun! Allt skulle bli så mycket svårare och tyngre annars.

Happy Nationaldag

Jag borde inte titta på idrottsevenemang. Varje gång jag gör det tycks det gå åt helvete. Fotbollen igår-kasst, tennisen idag-kasst.

Igår firade jag och Bine nationaldagen. Det är liksom vår helgdag. Detta är andra året i rad och vi har redan beslutat oss för att göra det till en tradition. Vi bosatte oss i mammas hus igår, lagade mat, drack diverse alkoholhaltiga drycker och sjöng en trudilutt på Du gamla, du fria för att uppmärksamma dagen. Åkte in till stan och "kollade" på fotbollen. Ibörjan var vi ganska engagerade, men allteftersom matchen gick svalnade intresset. Vid  tolvsnåret gick vi och käkade och sen åkte vi hem. Tog en liten nattdrink, spelade ett parti yatzy och lyssnade på musik innan vi toksomnade.
Idag har varit en ganska otrevlig dag. Vid tolvtiden lyckades vi resa oss ur sängen och sen har det fortsatt i ungefär samma tempo. Dagens insats var att klippa mammas gräsmatta på framsidan. Efter det var jag tvungen att åka hem och sova lite igen.
Nu har jag precis ätit pizza och för mycket godis. Jag tänker inte röra mig förrän det är dags för sängen.

En sång till Carolina



Jag hittade en gammal skiva idag.

Bergochdalbana

Det är uppochner. Allt. Jag vet ingenting. Jag vet allt. Glad, ledsen, glad. Varför bestämma sig? Bine, kommer du ihåg när vi pratade om att handla i det här tillståndet? Försök kombinera en middag med följande: en ananas, mjölk, chips, rosor och en pocketbok. För övrigt så saknar jag dig.
Det är näst sista sänkningen för nu. Jag kommer att klara det. Eller? Jag ska klara det!
Dagens middag blev för övrigt en påse chips och lite rosé.

Klänning

Att jobba när solen skiner och värmen lockar är inte lätt. Efter en placering i förmiddags tyckte jag att jag var värd en liten paus. Gick och shoppade söt ny klänning på H&M. Nån sa att det skulle bli sämre väder imorgon. Jag väljer att inte tro på det eftersom klänningen då ska ha invigning. Är det någon som inte vill ha semester nu? Jag kommer att räkna dagarna de kommande sex veckorna.

RSS 2.0