Fin, så fin...


Fortfarande åt helvete

Nä, det är inte bättre idag. Trodde att lite sömn kanske skulle göra susen, men inte. När klockan ringde imorse var det bara upp till en ny jävlig dag.
Började nästan gråta så fort jag satte foten innanför dörren på jobbet och insåg att det snart var slut. Enda ljuspunkten idag var vår vanliga fredagstradition nu mera; Burger King. Inte för att det är gott, snarare för att det är vår grej. Jag och Tomas använde som vanligt våra rabatthäften, delade på meal och drack ur samma mugg med sugrör som Lady och Lufsen!

Åkte med Bine till Mio efter jobbet och kollade på möbler till deras nya hus. Vi blev behandlade som ett gift lesbiskt par, vilket var ganska roligt. Hittade massa fint, fast Martin måste ju godkänna åxå.
Följde med en runda runt huset. Det är så grymt fint! Allt nyrenoverat och tiptop! Lite avis, även att jag älskar vårt hus åxå...

Var och bokade tid för svalantatueringen idag. Diego hade en lucka för både mig och Mathias på onsdag. Nästa lediga tid var annars i april... Mathias problem just nu: vad han ska säga att han ska till sambon när han åker iväg på onsdag morgon och hur han ska kunna dölja den efteråt. Det känns som att han kommer att få uppenbara problem...
Jag är lite nervös åxå eftersom jag vet att Magnus är stor motståndare till detta. Till skillnad från Mathias så kan jag ju inte hålla käften, utan mailade och berättade. Håller tummarna för att detta inte slutar i skilsmässa och vårdnadstvist om kissarna... Den är ju sååå fin ju! <3
Kollegor i diskussion om patient: bla, bla, bla....
Jag: Jag är rädd!
Kollegor: Eh, va?
Jag: Tänk om Magnus hatar den!
Kollegor tittar konstigt: bla, bla, bla...

Ikväll när jag kom hem rymde Bimbo. Här på landet är det mörkt som i graven. Innan jag har lyckats låsa upp dörren,  baxa in mig själv och alla kassar/väskor, tända lampan och stänga dörren så hade hon dragit. Jag märkte ingenting, utan hängde av mig alla saker och gick ut igen för att hämta in ved. Hörde ett ynkligt mip-mip (Bimbo kan inte jama som normala kissar) och där satt hon i egen hög person. Hon verkade tycka att världen var himla spännande och nosade intresserat omkring. Jag fick panik och slängde mig över kattkräket och slängde tillbaka henne in i huset.
Jag vet att vi bor på landet, den enda vägen som går fram till vårt hus är en grusväg etc, etc men det är mycket hemskt som kan hända en utekatt vilket gör att mina är för evigt bundna till hemmet. Exempel på hemskheter: överkörd, uppäten, stulen, våldtagen av annan katt (sesam förmodligen av åkersork), slagen, kall, blöt, vilse... Ja listan kan göras lång!

Ska bosätta mig i soffan framför tvn resten av kvällen nu. Dricka lite vin och försöka att inte lipa hela tiden. Om inte annat så blir man så jävla ful!

Från Poeter...

Att leva ett liv

Det var ett krig
- det är alltid ett krig
och såren är för djupa
för tydliga
och gränserna krymper
- tappar mark
tappar mig

Det är kylan och hösten
och ansträngningen blir svårare
vapnen svagare
Luften räcker inte till
Besegrad
-besegrad
övervunnen och nedslagen

Minnen
- värme, körsbärsblom och trygghet
fläderblomssaft och prickig klänning
Mellanrum
blir svart blir kamp
blir lera och tomt

Minnen

Fan...

Vissa dagar är bara sämre än andra. Sämre i den bemärkelsen att man inte kan nå så mycket djupare, längre ner. När saker som är uppenbara plötsligt blir verkliga och sjunker in. Sånt som har funnits i medvetandet hela tiden, men gömt nånstans. Vissa dagar suger och idag är en sån dag.

Det blev bland annat klart att jag inte kan vara kvar på mitt jobb efter nyår. Det enda dom kan erbjuda är 50% och med dom nya reglerna för stämpling så funkar det bara inte. Jag hade till idag på mig att lämna beslut och tyvärr blev det ett nej. Jag älskar mitt jobb. Verkligen älskar. Det är en jättestor och viktig del av mitt liv som kommer att försvinna. Det gör ont.

Jag har alltid fått för mig att 27 är en hemsk ålder. Det har fan inte börjat bra hittills..

Matproblem

Nackdelen med att alltid få mat på jobbet märker man snabbt de få dagar man är ledig.
Igår kväll när jag kom hem var jag grymt sugen på något.
Förslag 1: scones. Gick åt helvete när jag upptäckte att smöret gått ut. För en månad sen...
Förslag 2: mannagrynsgröt. Nähä, då hade väl mannagrynsgrynen gått ut. För ett år sedan! Jag trodde knappt att dom kunde gå ut.
Till slut lyckades jag hitta tillräckligt med ingredienser som inte verkade allför hälsofarliga för att röra ihop en bönsallad med couscous. Inte det jag hade tänkt mig, men mättande...

Vad jag vill mest nu

Jag vill åka utomlands!! Jag vill ligga i en solstol under en palm med en färgglad drink! Det är vad jag helst av allt skulle vilja göra nu! Är det för mycket begärt?! Va? Va?!

Dagen idag...

Min lediga dag i veckan är för tredje veckan i rad en tisdag. Det är helt värdelöst att vara ledig en tisdag... Man har ju inte hunnit bli trött på jobbet än då.
Sov till halv elva idag. Till mitt försvar kan då sägas att jag var vaken ett par timmar inatt och läste. Mardrömmar och skit... Jag gillar inte riktigt nätter nu för tiden.

Åkte förbi Blomsterlandet och köpte fyra nya träd som ska ersätta de senaste fyra jag lyckats mörda. Det här med blommor kostar mig en förmögenhet. Måste lära mig att vattna (note to self).. Köpte även fåglemat och ny apparat som man ska hälla den i. Ska leta upp lämpligt träd att hänga upp grejerna i imorgon. Förra vintern kunde jag sitta i evigheter i fönstret och glo på fåglar. Fick en fågelbok av Bine eftersom jag inte ens kände igen en talgoxe...

Eftersom Bimbo är allergisk mot kattmat så kan hon bara äta en viss mat från en viss djuraffär. Det blev åxå inköpt idag. Det är mycket som inte är riktigt som det ska med Bimbo. Å andra sidan kommer hon ju från Öland och var skrämmande lik sin morbror... Det kanske kan förklara en del..

Käkade på Skafferiet med Bine. Hon hade rast, så vi hann uppdatera oss på skvallret sen typ.. igår. Ibland händer det mycket!
Hann även köpa två nya adventsstjärnor på fot och lite mat innan det bar av hemåt igen.

Det ska bli jättemysigt att julpynta! Första gången i huset liksom! Vissa gånger när Magnus är iväg känns det som en evighet innan han kommer hem igen. Det här är en sån gång... Jag vill ju ha mys framför brasan med glögg och lussekatter... Det är liksom inte samma sak själv ju.

Att leva ett liv...

Sitter på jobbet och läser in mig på en bok som jag ska lämna över till annan personal nu i veckan, "Att leva ett liv, inte vinna ett krig - om acceptans". Fan vad mycket klokheter det står som man måste uppdatera sig själv på åxå... "Livet är inte ett problem som ska lösas, utan en verklighet som ska upplevas" (Kierkegaard) till exempel... Den medvetna närvaron och acceptansen är sammanlänkade och beroende av varandra. Typ jämt...

Magnus brukar hävada att jag lever  en "Min katt styr mitt liv" tillvaro... För närvarande är vi på avsnitt 5378.
Jag sover - Sesam sover på mig (Bimbo ev på andra kudden).
Jag duschar - Sesam duschar.
Jag tittar på tv - Sesam och Bimbo tittar på tv.
Jag sitter vid datorn - Bimbo ligger i knät, Sesam bredvid stolen.
Jag sitter på toa - en kisse sitter på golvet och glor.
Jag går runt i huset - Jag snubblar på två missar som springer kring benen.
Jag räfsar löv i trädgården - två idioter sitter i fönstret och glor på.

För det mesta är detta jättemysigt, jag älskar ju mina katter. Ibland får jag dock panik. Jag får ju aldrig vara ifred!Värst är det när Magnus är på sjön och jag har jobbat. När jag kommer hem står två katter uppställda innanför dörren redo att berätta allt om sin dag.. Det är hysteriskt.

För övrigt har jag en jättebula i huvudet som gör att jag knappt kan borsta håret. Jag gick omkring i min egna värld som vanligt och gick rätt in i trappan. Det gjorde ont. Och blev svart...

27

Trött och bakis och allmänt seg idag... Och ett helt år äldre. Det är väl åldern som tar ut sin rätt.

Gårdagkvällen tillbringades först hemma hos Bine. Niklas var förbi en runda åxå, men han övergav oss för bio. Bine hade fixat födelsedagsfika med tårta och sprit. Hon vet vad jag gillar! Sötnosen kom sjungandes med en tårtbit dekorerad med ett värmeljus! <3
Planen var sen att vi skulle åka förbi Martins klubb och fylla på med billiga drinkar innan vi drog in till stan. Väl där så var det verkligen skittrevligt, så vi blev kvar. Kom hem framåt småtimmarna och hann sova ett par timmar innan mamma ringde och gastade Ja må hon leva..

Körde förbi Giraffen på vägen hem. Köpte ny plattång och skagenbaguette. Panikåt upp den nyss tillsammans med juice och choklad. Nu tänker jag tillbringa resten av dagen i soffan framför tvn.

Fredag

Det är fredag och mörkt och ännu en vecka är slut. Det är Idol i bakgrunden, Bacardi Breezer och Bukovski. Inspiration blir till meningslösa ordkombinationer på baksidan av ett kuvert.

Fick två kort och ett paket i brevlådan idag. På paketet stod en lapp: "Öppnas ej innan födelsedagen". Bäst att lyda, annars kanske den förintar sig själv. Det vore synd, jag som är så nyfiken.

Fick mat och fika hemma hos Elwira, Calle och Emil idag efter jobbet. Det var trevligt. Emil skrek förskräckt varje gång han fick syn på mig. Han har gjort det sen han föddes. Jag misstänker starkt att han inte gillar mig.. Jag avgudar honom ändå. Han kan gå nu.

Idag var det jag och grabbarna på jobbet igen. Mitt i all tristess så är det ganska trevligt. Vi åkte till en nyöppnad "mansaffär". Peter hatar mansaffärer och planerar en hämd mot mig (det var jag som tipsade om att den hade öppnat). Jag log mest mot honom och gick iväg och tryckte på intressanta saker som jag inte visste vad man skulle ha till.
Vi städade akvariet idag åxå. Jag dödade nästan en mal. Hade dåligt samvete en lång stund efteråt. Jag tyckte att den tittade anklagande på mig..

Imorgon får man sova hur länge som helst. Synd att jag inte kan sova nu för tiden. Jag är bara trött. Fast det är skönt att ligga i sängen. Så där bara för att man kan. Länge.

Paket!

Idag har varit ytterligare en dag när jag fått kämpa för att hålla mig vaken på jobbet. Skulle åka på överlämning av en tjej ett par mil utanför Kalmar och fick allvarligt överväga om jag skulle köra in till kanten och sova en stund. Var en smärre trafikfara. Fick skruva ner värmen i bilen och gasta med till låtarna istället. Det lät för jävligt, men man blev piggare!

Fikade på lussekatter och kaffe hos Linda och charmtrollet Anton efter jobbet. Han är nog den sötaste lintotten som finns! Om mindre än en månad flyttar dom in i sitt nya hus och blir ölänningar på heltid. Fattar inte varför alla måste sprida ut sig så... Det vore bättre om alla bodde i Sandvik med omnejd!

När jag hämtade posten på hemvägen så hade jag fått ett paket! Ett rött med snören! Mimmigumman som hade skickat choklad och gulligt kort! <3 Löööv!

Trädgårdsmöbler

För ett par månader sen:
Magnus: Ska vi ställa in trädgårdsmöblerna i stallet snart?
Jag: Ja

För nån månad sen:
Magnus: I helgen ställer vi in trädgårdsmöblerna
Jag: Ja! Det tar väl inte hela helger heller.

För ett par veckor sen:
Magnus: Innan jag åker måste vi ställa in trädgårdsmöblerna.
Jag: Jaja.

Nu har Magnus åkt och trädgårdsmöblerna står fortfarande kvar på altanen. Detta borde läggas till på min lista över besvärliga saker som man aldrig lyckas göra.. Idag slängde jag i alla fall pelagonen som har stått på bordet som har varit stendöd de senaste månaderna och bar in krukan i gästhuset. Det ni!

Stjärndamm...

Stjärnbilder och Avstånden

   
Det är svart
och det är aldrig någon som ser
när stjärnor föds
- avståndet till ljuset
är alldeles för långt
och vår egen tomhet
tar allt för stor plats

Här finns bara asfalt och betong
och vi slår oss blodiga i kampen
för att känna
- om så bara något
Och knivarna bär blodet
av våren som aldrig kom
Rinner längs armar, längs kinder
i skydd av mörkret
till sjöar bakom ärr

Det var någon som berättade
om kärlek
om prinsar och prinsessor
om ett land som lät vackert
där lyckan inte var köpt
En illusion av något glömt
något begravt
för att överleva

Ljusen som glittrar är kemiska
för där riktiga stjärnor dör
är precis som i sagorna
- alldeles för långt borta
och ingen vet att du slocknade
för länge sen

Magnus

Magnus

Besvärligt...

Blev väckt vid halv åtta imorse av en kollega som hade missat min överlämning av en av ungdomarna på jobbet. Fick  i  yrvaket tillstånd försöka komma ihåg det viktigaste och hoppas att det gjorde allt lite klarare. Skulle egentligen ha gått upp vid nio och gjort massa nyttiga saker hemma. Istället kravlade jag mig upp vid halv tolv och åkte in och långfikade med Mimmi. Eftersom jag borde spara mina pengar råkade jag passa på att köpa två tröjor åxå... Fan, vad jag har dålig karaktär!

Lista på otroligt besvärliga saker som egentligen borde vara jävligt enkla att genomföra:

* Ta ut soporna (eller om påsen står utanför dörren, faktiskt slänga dom i tunnan)
* Vattna blommorna (jag vet inte hur ofta jag köper nya blommor pga detta)
* Köra in bilen i en tvätt (det tar ju säkert... fem minuter?)
* Sortera återvinningen och köra iväg den till en återvinningsstation (som jag kör förbi flera gånger om dagen)
* Dammsuga övervåningen (vilket faktiskt betyder att jag måste kånka upp slangen för trappan)
* Ta reda på vilka av kläderna i alla högar som är rena resp smutsiga (när det har legat tillräckligt länge är alla   smutsiga)
* Kamma Bimbo (hon har vissa uppenbara problem med att reda ut sina tovor själv)
* Gå upp när klockan ringer på morgonen istället för att snoosa x antal gånger (inte fan blir man piggare)

Som ni förstår så lever jag ett extremt jobbigt liv! ;-)

Nu ska jag gå och dricka te framför brasan.
Den vanliga rådjurskolonin stod förresten ute på fältet nu när jag kom hem. En hel flock med Bambisar! <3

Trött, så trött...

Lider av kronisk trötthet nu för tiden känns det som. Idag fick jag gå och lägga mig och sova på rasten på jobbet. Tvingade iväg mig till boxningen med Bine och sen har jag mest befunnit mig i nån slags vaken koma. Som tur är är jag ledig imorgon, så förhoppningsvis kan jag sova då. Läste nån bok om sömn på jobbet. Tydligen behöver man sömn för att kunna sova bra. Alltså, sömn föder sömn på nåt sätt.
Skriver nåt mer givande imorgon. Nattinatti!

Å så en text från Poeter...

Svalor


svalor baby
det var drömmar
om kärlek
och att någonting
någonsin skulle spela
någon roll
som gjorde att nätterna
kändes mindre ensamma
i vakna drömmar
om dig

tomma vinglas
och fimpar baby
spåren av saknaden
finns kvar varje morgon
bland sönderlyssnade
gitarrsolon
där reporna symboliserar
oss
perfektion och drömmar
kommer inte längre
än till dörren
och ännu en heartbreaklåt
ekar ur stereon


Bara för att man går sönder lite...

Wish you were here ~ Pink Floyd

So, so you think you can tell Heaven from Hell,
blue skies from pain.
Can you tell a green field from a cold steel rail?
A smile from a veil?
Do you think you can tell?

And did they get you to trade your heroes for ghosts?
Hot ashes for trees?
Hot air for a cool breeze?
Cold comfort for change?
And did you exchange a walk on part in the war for a lead role in a cage?

How I wish, how I wish you were here.
We're just two lost souls swimming in a fish bowl, year after year,
Running over the same old ground.
What have you found? The same old fears.
Wish you were here.

EuroDisney och Spanien vann...

Efter mycket bangande så blev det till slut jag, Mimmi och Mathias igår kväll. Kvällen bestod till stor del av öl, whiskey, massa oanständigt snack (som vanligt) och fotboll. Självklart så gick det åt helvete för Sverige och jag kan tyvärr inte säga att jag brydde mig jättemycket..
Mimmi brukar alltid vara den som är nyktrast och mest förståndig på våra p-fester. Igår fick hon dock uppleva den allför farliga whiskysmaken. Mimmi: "Är det det som ser ut som kiss?" En stund senare: "Jaha, skulle man inte klunka?" Behöver jag tillägga att hon mådde sådär efter ett tag..?
Mathias är jobbets discopojke, så vi har för länge sen slutat försöka enas om nån musik som båda gillar. Mimmi har lite svårt att förstå att det heter Eurodisco, utan envisas med att kalla det EuroDisney. Haha!

Vaknade upp och mådde prima idag! Åkte och solade och blev sen bjuden på veg.gryta hos Bine. Drog förbi Maxi och köpte godis och läsk och sen raka vägen hem till soffan. Där tog all energi slut...

Kärlek

Kärlek

Jag, sambo, Sesam (kisse) och Mathis (Magnus systers son)

Målning och fotboll

Blev väckt av telefonen idag. Pappa ringde från Kroatien och gav en detaljerad beskrivning av allt som hänt i deras nya lägenhet sen sist. Han pratade oavbrutet i en halvtimme, sen var han tvungen att lägga på och ut och shoppa mer saker som han kan ringa och redogöra för sen. Mamma stod tydligen i duschen, så henne fick jag inte prata med. Dom mailade över kort igår och allt ser jättefint ut. Om jag lyckas skaffa ett nytt jobb efter årsskiftet så kanske jag någon gång i framtiden faktiskt har tillräckligt mycket semester och pengar så jag kan åka och titta på underverket själv...

Idag måste jag fortsätta att måla taket på övervåningen. Det tar ju sån grym tid och är skitsvårt att få bra... Det är ju en klar fördel att måla dagtid när solen faktiskt tittar fram, men eftersom jag aldrig är hemma då så har det inte hänt så mycket.. Magnus målade färdigt gästrummet innan han åkte, så nu är det bara resten kvar...

Ikväll blir det pizza, öl och fotboll hemma hos Mathias tillsammans med övriga grabbar från jobbet och Mimmi. Ska bli skoj! Min kunskap sträcker sig till att Sverige ska spela mot Spanien i Spanien och att Spanien är bra på att sparka boll. Den förkunskapen borde väl räcka?!

Inatt när jag vaknade till satt Bimbo på min andra kudde och hennes gröna klotögon lös i mörkret. Det var ganska läskit... Jag blundade och hoppades att hon inte skulle förvandlas till en läskigare kisse än vad hon redan är ibland... När jag vaknade i morse så levde jag fortfarande och hon låg och sov som en normal katt vid fotänden. Phu...

Svalor

Idag efter jobbet åkte jag och Mathias runt Diego och tittade ut motiv till tatueringar. Jag hittade en alldeles underbar svala som jag bara älskar. Jag har ju varit inne på svalor länge, men inte hittat nån som jag gillat. Jag har bestämt mig för en old school i grönt och lila.
Mathias ska tatuera in sonens namn på armen. Eftersom hans sambo inte alls samtycker till detta fick Mathias springa ut från studion varje gång det ringde i hans mobil, "så att hon inte hör maskinen i bakgrunden och förstår var jag är". Jag undrar hur han tänker mörka själva tatueringen sen... Måste nog fortsätta mobba honom för det här!

För det mesta är jag ensam tjej på jobbet nu. Det måste vara Sveriges enda mansdominerade avdelning inom landstinget. Killarna verkar ha glömt bort att jag är tjej, så nu censurerar dom inte sitt språk när jag är i närheten längre. Fast jag trivs! Stämningen är nästan alltid på topp och alla är underbara! Peter och jag var på seriöst möte hela förmiddagen, så på eftermiddagen fick vi jobba på att återställa balansen genom enormt låga skämt och annat oaccepterat beteende. Vi skyllde allt på att det var fredag eftermiddag...

Älskar...

Älskar...

Brorsan, hans tjej, Turbo och Diesel. Love them!

Hmmm

Jag blir grymt imponerad av mig själv om jag faktiskt lyckas lägga till saker på den här sidan, typ bilder etc. Efter att hysteriskt ha tryckt på varenda knapp som finns, så kan det vara så att jag har kommit på nåt! Tyvärr så minns jag inte vad det var jag gjorde... Fan...

Mitt första blogginlägg!

Eftersom alla verkar ha en blogg nu för tiden så får väl jag inte vara sämre! Inte för att det händer något som helst intressant i mitt liv eller för att jag har några exeptionella åsikter, utan bara för att! Jag hoppas att ni ursäkta mina datatekniska handikapp nu i början (jag är otroligt imponerad över att jag kommit så här pass långt). Nu är jag så pass nyfiken på alla funktioner så jag har inte riktigt ro att skriva mer. Återkommer!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0