Hudvård?

Igår var jag hemma hos Elwira på något slags hudvårdsparty. Elwira hade redan förvarnat stackars Sanna som skulle hålla i det att vi var en hoper hopplösa som förmodligen inte skulle köpa en enda pryl. Jag, Elwira, Helena, Susanne och Tina satt ändå andaktigt kring bordet och lyssnade uppmärksamt på Sanna och smetade in oss efter instruktioner. Att det ska kräva så mycket arbete för att bli lite ren och fuktig! Precis som jag visste innan skulle jag aldrig slänga ut så mycket pengar på något som jag förmodligen aldrig skulle använda. Som tur var köpte dom andra lite. Efteråt kom Carina också och då drack vi vin. Det är jag bättre på!

Idag har jag grävt ner växterna jag köpte igår. Passade även på att göra om fd sandlådan till en ny rabatt. Hur mycket växter jag än köper tycks det ändå aldrig vara tillräckligt. Resten av dagen har även den tillbringats i solen. I solstolen, på filten i gräsmattan, läsandes, sovandes. För ett tag sen grillade vi och sen cyklade jag en runda. Sommarjävlarna har invarderat stugområdet nu. Det kryllar av lättklädda pensionärer, familjer och barn. Samtidigt tycker jag ju att det är lite mysigt. Ett tecken på sommar.

Sommartider

Det är sommar. På riktigt. Vinden är sådär ljum som den bara kan vara om det är sommar. Efter vissa inköp i förmiddags har jag legat med en bok och cola i trädgården. Snart bär det av till Elwira där vi ska kladda med smink och dricka vin.
Min klematis (observera stavningen Åsa) växer och frodas. Den har tagit sitt första tag om mullbärsträdet nu. När Magnus klippte gräset igår gick han en stor omväg runt den. Han ville väl inte riskera förra gångens hysteri...

Status

Jag har ont i ryggen. I övrigt har jag inget att säga.
Over and out.

En försmak på något mer

Fyra dagars ledighet är över. Den har varit välbehövlig. En liten glimt av den semester som ännu väntar. Viss magkatarr har bidragit till att orken inte varit på topp, men idag har jag äntligen känt mig som mig själv igen.
Fredagen tillbringades i Kristianopel med Magnus, lördagen bla hemma hos Elwira och idag har jag varit i Vedby och ridit. Crazy flyttade därifrån för ganska exakt två år sen. Sedan dess har jag inte varit där. Inte en enda gång. Idag förstod jag hur mycket jag saknat det. Borstade och luktade på Charlie och red en sväng i skogen. Att borra in näsan i halsen och stryka man under fingrar är en alldeles speciell känsla. Ikväll har vi grillat och sen tog rastlösheten tag i mig igen. Cyklade ner till vattnet och tog bla bilden nedan. Det känns att sommaren är på väg. Värmen känns mer pålitlig och kvällens myggor mer påtagliga.


Mordförsök

Jag (rusar ut på gräsmattan medan Magnus klipper gräset): Mörda inte min klematis! Obersvera att jag pekar och gestikulerar samtidigt!
Magnus (tre minuter senare): Jag råkade visst köra över den där växten...
Jag: Men vad fan, vad var det du inte fattade?!
Som tur är var det bara en del av klematisen som fick sätta sitt liv till. Jag satt och tjurade på altanen en lång stund innan jag vågade gå fram och konstatera vad den omilda framfarten gjort med den. Det är fan inte lätt att vara växt hemma hos oss här i Sandvik..

Onsdag


Det regnar bomull

Det regnar bomull från himlen. Jag antar att det kommer från någon slags växt. Jag vet inte vilken, så bomull från himlen känns mest rätt. Jag har blivit beroende av att titta på havet, på rapsfälten. Som att jag inte kan se tillräckligt innan de försvinner. Inte havet kanske, men rapsen. Det gula, vidsträckta som är så vackert att det gör ont i ögonen. Istället för att gå cyklar jag. För att hinna se mer, känna mer. Världen är som mest vacker nu. Visar upp sin bästa sida. I kontrast.

Om att tappa något för en stund

Rastlösheten är svår i år. Jag vet inte om det hör samman med årstiden. Förmodligen så underlättar den i alla fall. Jag fyser inte när den driver mig ut, bort. Havet lugnar. Kluckandet mot stenar fyller med ro för en stund. Det är konstigt att man kan vara så rastlös och så trött på samma gång. Orken är borta. Humöret sviker allt oftare. Undrande blickar. Det här är något jag måste igenom. Det är det varje gång. Jag kommer att finna lugn. Jag måste få ta det i min takt. Hur skulle man beskriva sig själv? Jag vet faktiskt inte.

Ett försök att andas







Ibland behövs den där friheten. Det som lossar på trycket, gör det lättare att andas. Att dingla med benen från en brygga. Att se klarare. Andas in. Andas ut.

Dagen efter

Idag är en seg dag. Igår var jag på Krögers med Mathias, så det kan ha ett samband. Trevligt var det i alla fall.
Veckans stress har satt sig på magen (som alltid) och jag har tappat två kilo. Effektiv diet vill jag säga. Försöker väga upp det med godis och andra onyttigheter. Varför är det alltid lättare att pilla i sig godis, chips och annat skit än mat? Jaja, allt som stannar kvar tas tacksamt emot.
På tvn står Melodifestivalen på i bakgrunden. Vilket jävla skit! 

En älg

Det är spännande i de småländska skogarna!
Jag: Här kör vi för här hittar jag!
Mia och Tomas: Är du verkligen säker på det?
Jag: Jaa!
Självklart hittade jag inte och vi fick några extra mils sightseeing, men till slut kom vi dock fram! På hemvägen hände det absolut bästa på hela dagen!
Jag (skriker av upphetsning): En älg!!!
Mia och Tomas: Ja, titta.
Jag: Men ser ni inte, det är ju en älg! En älg!!!
Jag vet inte om folk i allmänhet brukar springa in i älgar och därför inte tycker att det är så märkvärdigt, men jag brukar i alla fall inte det. Och så nära. Jag har varit nöjd resten av dagen och berättat för alla om älgen. 

Glömskan

Jag har alltid varit glömsk. Tror jag. Det är ju liksom svårt att komma ihåg, det också. Jag tror att jag har ärvt det från mamma. Saker jag lätt glömmer bort är; saker jag gjort längre tillbaka än 24 timmar sen, filmer jag sett, namn, allt som jag borde göra som jag inte har skrivit upp på en lapp, saker jag borde göra och som står på lappen som jag glömmer att titta på etc... Det är främst människor jag umgås med ofta som märker av det. Magnus och Bine är två bra exempel. Idag påpekade Mia att jag ofta såg så frågande ut när hon sa något. Hon undrade om man borde ha så dåligt minne vid den här åldern. Jag fasar för hur det blir när jag blir äldre.

Imorgon ska jag till Jönköping och på torsdag till Eksjö. Roadtriper med andra ord.

En söndag

Idag vaknade jag vid halv sju och förbannade veckans dygnsrytm som aldrig tycks släppa taget. När jag vaknade vid halv tolv nästa gång förkastade jag tidigare tänkta tankar. Dagen idag har spederats tillsammans med Bine på lägenhetsvisning, på kaffe hos mamma, på Blomsterlandet, Ikea och Rusta. Varken jag eller BIne hade varit på Rusta förr, så vi var tvugna att se om reklamens lyckoskimmer stämde. Det gjorde den inte, det var en ganska tragisk affär. Jag var som vanligt tvungen att köpa nåt på Blomsterlandet, så idag har basilika, oregano och citronmeliss blivit planterat. Nu håller jag tummarna för att de inte fryser ihjäl.
Nu står en grönsakspaj och väntar i ugnen. Senare måste jag verkligen färga min utväxt. Det är faktiskt jättetrist, vilket gör att jag alltid går omkring med en ful färgskillnad i huvudet.
Kommande vecka får två sköna avbrott från rutinerna. Onsdagen spenderas på studiebesök utanför Jönköping och torsdagen på uppföljning i Eksjö.

Trädgårdsnytt

Idag var jag och Bine och kollade på lägenhet nr 2. Med tanke på mitt guldfisk-minne är jag till sådär stor hjälp.
Bine: Vilken var bäst, den här eller den vi kollade på igår?
Jag: Jag har inget minne av hur den vi kollade på igår såg ut...
Imorgon är det dags för nr 3. Vilken det än blir kommer det att bli superbra!
Efter att mamma hade varit här och fikat idag var det dags för gräsklippning, räfsning och plantering. På grund av min nya trädgårdsmani har jag gjort av med en förmögenhet på krukor och växter. Trots det blir det inte så mycket.. Nu har jag i alla fall planterat lavendel, tomat och paprika. Fler blommor ska inhandlas och ev några bärbuskar.



Tomat och paprika.

Livet

I tisdags fick jag det äntligen gjort; bytte frisör och fick den frisyr jag faktiskt efterfrågade. Sen min "riktiga" frisör gick hem på mammaledighet har jag ju haft en vikarie som aldrig gjort som jag sagt. Varje gång har jag varit lika missnöjd, men ändå funnit mig i det eftersom "hon kanske blir ledsen annars". Jag menar, det är ju bara jag som betalar dyra pengar för det.. Nu fick jag alltså en ny, efterfrågad frisyr och gick därifrån betydligt fattigare, men åtminstone nöjd. Som tur är var min mindre bra frisör inte där så jag slapp fundera över om hon tog illa vid sig.

Igår var Carolina här hela kvällen. Jättetrevligt! Åt och fikade, kollade i trädgårdstidningar och tittade förtvivlat ut genom fönstret och funderade över hur man omsatte bilderna i verkligheten.

Var hemma hos familjen Bergman ikväll. Åt pizza och snackade skit. Även det mycket trevligt! När man lurar i barn saker kan det bli mycket komiskt när barnet ställs inför situationen i verkligheten! ;-D

Finaste flickan!


Älskar dig, hunnybunny! Du är alltid välkommen!

Gröna fingrar? Ja, tack!

Jag har trädgårdsångest. Är det så här du känner Carolina så förstår jag att du vaknar vid fem på mornarna... Tidigare har jag alltid tyckt att trädgården mest är ett trevligt ställe att sitta ute i. Skönt att ha, men inget som har väckt något vidare intresse. Tills nu. Inom loppet av ett dyng har jag köpt tre trädgårdstidningar, bläddrat igenom mammas trädgårdsböcker, googlat och fått ångest. Hur fan gör man liksom? Räfsa löv och rensa ogräs kan jag ju, men sen då? Hur blir det som det är i tidingarna? Idag har jag i alla fall varit på Blomsterlandet, köpt en klematis som jag har tryckt ner under mullbärsträdet, en tomatplanta som står på altanen och en massa säckar med jord för vidare planteringar. Jag har hetsrensat ogräs och på måfå dragit upp lite mossa. Nu känner jag att jag inte hinner jobba i veckan för jag måste vara hemma och gräva nånstans. Jag skulle behöva en liten hustomte som kunde berätta hur jag ska göra. Med tankte på hur bra det går med mina inneträd så skulle samma hustomte förmodligen få sköta det åxå.

Dagens utflykt


Mackor och latte


På promenad

Folkskygg

Igår satt jag hemma och tjurade utan att ha en människa i närheten, precis som planerat. Magnus var i Anderstorp och körde motorcykel. Bine kom förbi en stund, men varken Magnus eller Bine räknas liksom till folk i den bemärkelsen. Som vanligt somnade jag i solen och blev mer eller mindre brännskadad.

Idag åkte jag och förmiddagstränade, trängdes med folk (dom jävlarna) på Coop och Systemet. Väl hemma igen slängdes varorna in och sen åkte jag och Magnus på utflykt till Kristinaopel. Satt i solen och fikade, gick promenad och köpte sen ett par skivor med Caj Karlsson som vi lyssnade på på vägen hem. Snart blir det rosé, hemmagjord potatissallad och grillat.


RSS 2.0