Om helgen

Jag har inte bloggat nåt i helgen. Inte suttit vid datorn alls förrän nu faktiskt. Jag orkade inte sätta på den. Det var ganska skönt.

I fredags var jag och joinade Carolina och Jeppe på deras fredagsmys. När jag kom dit fick jag och Carolina sitta på varsin barstol med Expressens fredagsbilaga, nåt gott att dricka och chips och titta på när Jeppe lagade mat. Det kändes som en helt rätt arbetsfördelning! Jättemumsig mat blev det framför tvn och sen te och godis! Perfekt fredagskväll! Jag ångrar inte alls att jag inte följde med jobbet ut. Det är alltid kul att hälsa på Jeppe och Carolina! Dom är sjukt roliga!

Igår klippte jag gräset. Det är nån jävel som inte gjort det på länge... Det var så högt på vissa ställen att det knappt gick. Jag och gräsklipparen blev ovänner massa gånger. Nu är det fint! På kvällen kom Magnus hem, så då blev det mat och vin framför tvn. Båda somnade framåt tiotiden. Vilket i för sig inte är alls ovanligt för mig...

På förmiddagen idag gjorde jag ett ryck i trädgården igen. Eftersom det såg ut som nån slagit hö på vår gräsmatta var jag tvungen att räfsa upp skiten. För övrigt har bonden slagit det sista höt på vår åker nu. Han kunde ha tagit vår gräsmatta åxå.
Efter den otroliga ansträngningen var jag tvungen att sova middag på soffan framför Animal Planet. Det handlade om nån björn. Jag är inte så intersserad av björnar, så det var ett perfekt sovprogram.
Nu ikväll har jag och Marie varit och tränat. Ab´s följt av Spinning intervall. Jag var helt plaskvåt efteråt. Fast det var skönt! Jävlar vad vi cyklade!

Ett nytt liv

Idag tränade jag för andra gången den här terminen. Jag och Marie passade på att lösa årskort åxå, så nu finns det ingen återvändo. Det blev pump och ab´s idag. Mia ledde båda passen och jag, Marie och Anna kämpade tappert på bland deltagarna. Idag tog jag det lite lugnare med vikterna, så förhoppningsvis blir jag inte helt rörelsehindrad igen. Å andra sidan körde jag inte ab´sen förra gången. Vi får se, helt enkelt! Något som underlättar är att det är flera som går. Det blir lättare att pusha på varandra och faktiskt komma iväg.

Jag har varit på dåligt humör idag. Ingen ork eller engagemang. Det tar emot inför varje besök, men när jag väl är där kommer jag på vad det är som är så roligt. Efteråt kommer tröttheten tillbaka. Jag vet inte vad det är som är fel, bara att det gnager och stör.

Hur du ger din katt medicin i tablettform


Steg 1
Ta upp katten och håll den på din böjda vänstra arm, så som man håller en bebis. Placera höger pekfinger och tumme på var sida om kattens mun och tryck försiktigt på kinderna samtidigt som du håller tabletten i höger hand. När katten öppnar munnen, peta in tabletten och låt katten stänga munnen och svälja.

Steg 2
Ta upp tabletten från golvet och dra fram katten under soffan. Håll katten på din böjda vänstra arm och upprepa punkt 1.

Steg 3
Hämta katten från sovrummet och kasta bort den kladdiga tabletten.

Steg 4
Ta en ny tablett från förpackningen, lägg katten på vänster arm som tidigare och håll fast tassarna med vänster arm. Tvinga upp käkarna och peta in tabletten långt bak i munnen med höger pekfinger. Håll kattens munnen stängd och räkna till tio.

Steg 5
Ta upp tabletten ur akvariet och hämta ner katten från garderoben. Hämta hjälp.

Steg 6
Ligg på knä på golvet och kläm fast katten mellan knäna, håll i fram- och bakbenen. Bry dig inte om ifall katten gnäller. Din medhjälpare håller kattens huvud i ett fast grepp med ena handen samtidigt som han tvingar in en trälinjal i kattens mun. Släpp ner tabletten längs linjalen och massera sedan kattens hals häftigt.

Steg 7
Hämta ner katten från gardinstången och ta en ny tablett från förpackningen. Skriv upp att du måste köpa en ny linjal och laga gardinerna. Sopa upp skärvorna av den antika vasen och lägg undan dem så du kan klistra ihop dem senare.

Steg 8
Linda in katten i en stor badhandduk och låt medhjälparen ligga på katten med kattens huvud precis synligt under armen. Placera tabletten i änden av en sugrör, tvinga upp kattens mun, tryck ner sugröret och blås hårt i det.

Steg 9
Läs på förpackningen om tabletterna är skadliga för människor, drick sedan ett glas vatten för att få bort smaken. Sätt plåster på medhjälparens överarm och ta bort blodet från mattan med kallt vatten och tvål.

Steg 10
Hämta ut katten från grannens förråd och ta en ny tablett från förpackningen. Placera katten i ett skåp så kattens kropp är inne i skåpet men med huvudet utanför och stäng skåpdörren mot kattens hals. Tryck knäet mot dörren. Håll upp kattens mun med en dessertsked och skjut ner tabletten i halsen med en gummisnodd.

Steg 11
Hämta en skruvmejsel från garaget och skruva fast skåpdörren på gångjärnen igen. Lägg en kall kompress på kinden och kontrollera när du senast fick en stelkrampsspruta. Kasta bort T-shirten och ta en ny ur lådan.

Steg 12
Ring brandkåren för att få ner katten från trädet tvärs över gatan och be grannen som körde in i staketet för att undvika att köra över katten om ursäkt. Ta sista tabletten från förpackningen.

Steg 13
Bind ihop kattens framtassar med baktassarna med ett rep och bind sedan fast katten stadigt i ett av benen på köksbordet. Leta reda på arbetshandskarna och spänn upp kattens mun med en skiftnyckel. Tryck ner tabletten i kattens mun följd av en stor bit fläskfilé. Håll upp kattens huvud och häll ner en liter vatten i halsen för att skölja ner tabletten.

Steg 14
Låt din medhjälpare köra dig till akuten och sitt stilla medan doktorn syr din fingrar och underarmar och tar bort tablettresterna ur ditt högra öga. Stanna vid en möbelaffär på hemvägen och beställ ett nytt köksbord.

Steg 15
Ring till "Katternas vänner" och be dem komma och hämta katten och ring sedan djuraffären och fråga om de har en hund.



HUR DU GER EN HUND MEDICIN


Lägg tabletten i en skiva bacon. Servera.


Fallskärm

Idag kändes det som att det var på väg utför igen. Faller. Eller så beror det på att jag är trött. Känslan är inte trevlig. Bine följde med hem efter jobbet. Vi gick promenad, lagade käk och mördade flygmyror. Det kändes bättre. Som att fallet inte blev så långt, så hårt.

På tal om tråkiga vägar..

...så sätter jag mig i jobbilen imorgon och kör samma jävla väg, men denna gången lite längre. Måndag och tisdag tillbringas i Skara och Skövde.

Roadtrip med mig själv

Nu är jag hemkommen från Björka och lillebror. Satte mig i bilen igår och åkte den inte alltför inspirerande vägen upp. Inför mäklarens besök imorgon har vi klippt gräs, städat etc.
Som alltid när jag kommer dit får jag panik på flugorna som på nåt märkligt sätt lyckas ta sig in. Jag rullar ihop tidningar och använder som vapen mot dem. Saker som Tubbe är rädd för: dammsugaren och när jag mördar flugor. Med tanke på min avsaknad av pricksäkerhet kan jag i viss mån förstå honom.
Igår kväll köpte vi pizza och hyrde film inne i Aneby. Hann med att se två filmer på tv åxå innan jag sjasade in honom i säng.
Jag vaknade vid niotiden idag och gIck ut i skogen med Tubbe. Trots att Anders bor på landet är Tubbe inte helt van vid att gå i skogen. Han blev helt vild av glädje. Den mycket osmidiga hunden studsade fram av lycka, rullade sig i lingonris och sprang in i träd. Tur att han har så hårt huvud med tanke på allt han springer in i.
På vägen hem idag stannade jag till på Mc Donalds i Vetlanda. Jag bestälde en McFeast med morötter och Loka. Eftersom jag var tvungen att vänta på min hamburgare fick jag gå och sätta mig utan den. Jag kände mig som en ätstörd på restaurang med mitt vatten och mina morötter. Jag var säker på att allt tittade och viskade (trots att min kropp definitivt utstrålar "inte ätstörd"), så när jag väl fick min burgare åt jag demonstrativt upp varenda liten smula.
Pizza+McDonalds+massor med godis=tur att träningen snart kommer igång!

Smärta

Idag kan jag knappt röra mig. Varje litet steg eller förflyttning gör för jävla ont. Det är livsfarligt med träning. Särskilt för Mia... När jag skulle svara i telefonen första gången i morse på jobbet kunde jag inte lyfta luren ända upp till örat, utan fick böja ner huvudet... Sen har det bara blivit värre. Jag måste sluta att sluta träna hela tiden. Att börja om gör ju alltid lika ont.

Jag och Bine gick och tröst-shoppade på Carlings efter jobbet. Jag köpte som vanligt en t-shirt. Min garderob kommer som sagt snart se ut som innan rensningen. Vi tyckte att vi kunde behöva det efter en vecka på jobbet som fick ett ovanligt tufft slut. Ibland måste man ta beslut som man inte känner sig bekväm i. För att det kanske kommer att hjälpa. För att man inte längre bara kan stå vid sidan och se på. Eloge till Binsan för det!

Pojken & Vännen!


Nära döden

Idag tränade jag pump för Mia. Det var för jävla jobbigt! Jag hade inte hunnit äta så mycket under dagen, så det gjorde ju inte saken bättre. Jag darrar fortfarande i kroppen och har ont lite varstans. Imorgon kommer förmodligen att bli hemsk.

Det var någon idag som undrade om jag drömmer mycket. På natten alltså. Det gör jag verkligen. Jag brukar vakna till ett par gånger varje natt och reflektera över att jag drömt nåt. Hon trodde att det hade att göra med allt man inte tar sig tid till att tänka på på dagen. När man inte har någon chans att påverka passar hjärnan på att rensa upp. Fast det fyller väl nån funktion det åxå...

I helgen åker jag till anders. Saker jag egentligen borde göra i helgen är annars; klippa gräset och måla den där jävla övervåningen. Ibland måste man prioritera dock.

Svampskogen & scones

Idag har vi haft handledning på jobbet igen. Jag gillar handledning. Det är ett tillfälle när man kan tänka och prata fritt. Vår handledare är sötast i världen, så man behöver aldrig känna sig dum. Inte mer än vanligt i alla fall...

Efter jobbet idag var jag, Bine och vovvarna i skogen och skulle plocka svamp. Vi hittade tio kantareller och ungefär lika många falska. Det ni! Nästa gång får vi ta samma ställe som förra hösten för där fanns det mängder! Fast det är ett mycket, mycket hemligt ställe...

Nu bakar jag scones. Det har blivit min egna lilla onsdags-tradition. Scones, te och Project Runway! Kan inte bli bättre. Imorgon har jag visst lovat Mia att följa med på hennes träning. Hon leder pump och abs, men imorgon är det bara pump. Jag kommer förmodligen att dö... Nu måste jag dock köra igång med nån slags träning, annars kommer det att gå utför.

Ska träffa en klok människa imorgon igen. Jag har inte det minsta lust. Jag blir trött av det. Jag har inte saknat det det minsta under uppehållet. Fast jag har lovat mig själv att inte sluta, att tvinga mig dit. För att det är det bästa, för att det kommer att bli bra.

Om bilder att spara

Nu ikväll när jag kom hem, hade parkerat bilen och var på väg in höll jag på att bli nedsprungen av två rådjurs-pojkar. Det var lite häftigt. Det lät som att dom var jätteovänner, så det var nog därför dom sket i att dom sprang så nära mig. Jag stod stilla och var fashinerad en lång stund. Dom försvann över åkern och i bakgrunden avtecknade sig regnbågen. En sån där bild som man vill spara och plocka fram och titta på ibland.

Idag efter jobbet åkte jag och mamma till djuraffären för att köpa nya grejer till Tubbe. Efter mycket om och men kom vi överens om leksaker som vi tror kommer att överleva den första minuten och en ny bädd. Båda lider av viss beslutsångest, så det tog sin tid... Hoppas Anders tycker att valen blev ok!
Åkte därifrån hem till Elwira. Hon hade glömt bort att vi skulle leka och var inte hemma. :-) Jag fick hänga med Calle och Emil en stund tills hon kom från jobbet. Det var trevligt det åxå! Emil och jag är skitbra polare nu och Calle berättade intressanta dagis-anekdoter. Som vanligt lagade ängeln Elwira mat till oss! <3

Sandvik by night


Det spökar

Igår gick jag och katterna och la oss strax innan tio. Sesam sover på mina ben och Bimbo på Magnus sida av sängen när han inte är hemma. Jag håller på att läsa femte boken av Mari Ljungstedt. Jag hinner inte så många sidor på kvällarna innan jag somnar. Igår hade jag precis lagt mig, kissarna hade hittat sina  platser och boken var redo. Då jävlar smällde det till! Hade jag bott i stan hade jag trott att det var en sopbil som håll på att tömma en container eller nåt liknande. Ett sånt ljud var det. Katterna flög upp från sin dvala och sen stod vi uppradade och tittade ut mot mörkret. Jag tassade ut i vardagsrummet och tittade ut genom fönstret. Det var kolmörkt (precis som det brukar vara på landet på kvällarna).
Idag har jag konstaterat att ingenting har vält eller gått sönder. Grannarna bor inte nära huset och skulle definitivt inte vara ute i ösregnet bara för att skrämma mig. Åska var det inte för det var liksom inget åskljud. Kvar blir alltså spöken! Jag, katterna och ett gäng spöken. Det känns ju betryggande..

Önskningar...

Igår fick jag panik på min garderob. Den svämmar över av kläder som jag aldrig använder. Jag gjorde äntligen slag i saken och rensade ut allt som jag inte använt det senaste halvåret. Det blev mycket! Nu gav jag mig bara på kortärmade tröjor och linnen, men det blev två pappkassar. Fan, vad mycket skit man samlar på sig! Nu ekar det tomt i garderoben istället, men känner jag mig själv rätt så är det snart uppfyllt igen...

Jag skulle så otroligt gärna ha en hund. Jag tänker på det jätteofta och är verkligen avis på dom som kan ha det. Ända sen jag var pytteliten har detta varit en dröm. Jag var inne och läste lite fakta om olika hundraser nyss och då hade dom med en underkategori som heter "ensamhet". Det handlade i stort sett om för vems skull man köper en hund om man tänker jobba 8 timmar om dagen 5 dagar i veckan plus ha andra aktiviteter. Inte är det för hundens skull i alla fall. Då slog det mig än en gång varför jag inte kommer att kunna ha hund på länge än. Jag har ingen rätt att inte ge den det bästa livet av alla och det kan jag inte göra nu. Fan, snart 35 år kvar till pensionen. Då jävlar!

Om kalas



Igår var det födelsedagsfest hos Mia. Minstingen på jobbet fyllde 27 år. Himlans trevligt med goa människor, gott att käka och för mycket vin! Efter lite partaj hemma hos Mia blev det en tur till Harrys. Trevligt även där tills jag mådde illa och åkte hem. Jag försökte ignorera att jag varit krasslig hela veckan och festade på som vanligt...

Idag har jag legat hemma hos mamma under täcket och tittat på friidrott hela dagen. Eftersom hon jobbat natten så vaknade hon inte förrän framåt tolvtiden. Jag lekte att jag var tyst och snäll och att det var därför som även jag låg kvar i sängen tills dess.. Regnet har öst ner hela dagen och ingen av oss hade någon lust att göra nåt annat än att titta på när annat duktigt folk rusade omkring på tvn.

Imorgon är det måndag igen. Det går alldeles för fort och det finns alldeles för många måndagar... Dessutom jobbar vi 7.30-18 på måndagar...

Från igår...



Jessica, Jenny och Emma...



...och Emma igen, jag och Martina!

Kalas

Igår var det tjejfest hemma hos Carolina. God mat, vin för dom som inte körde, tjejsnack och spel! Jag och Jessica bäljade i oss Ramlösa och te istället, vi är ju så himla roliga ändå! ;-) Med tanke på den där fredagströttheten som brukar infinna sig efter en veckas jobb så skrattade jag hysteriskt åt det mesta (Jennys Ford Siesta och Carolinas halshängning tex). Undra om det framstod som normalt..?

Idag har jag varit ute och friserat träd och buskar. Jag har egentligen ingen aning om hur man gör, utan klipper bara hejdlöst. Vi får väl se om dom lever även nästa år!
Ikväll blir det födelsedagskalas hos Mia. Massa trevligt folk som kommer så det blir nog kul!


En sommar en gång


Dagens viktiga händelser

Nåt som jag älskar med mitt jobb är att jag lär mig nya saker hela tiden. Det kommer alltid upp situationer jag inte varit med om tidigare vilket leder till nya erfarenheter. Ibland är det skrämmande, det är ju trots allt så mycket som står på spel. Människors liv. Å andra sidan är det just det som sporrar mig till att göra ett bättre jobb, lära mig mer, kämpa lite till. Trots detta är det inte alltid blodigt allvar, vi har en hel massa kul också! Några av mina bästa vänner jobbar trots allt där och jag är verkligen lycklig att jag lärt känna dom. Att samtalen och humorn ofta är så låg att vi får stänga dörrarna om oss är en nödvändig ventil för att orka.

"Viktiga" saker som jag och Mia gjort på jobbet idag: Köpt nya blommor eftersom dom gamla stendog under vår semester (vi glömde visst be nån vattna), fått vaktis-Nisse att leta rätt på en ventilationsgubbe eftersom vi trodde att vi hade mögel i vårt tak (ventilationsgubben: men tjejer, det är ju damm) och gjort ett ålderstest på nätet (vi blev chockad över att jag skulle bli äldre än Mia eftersom hon är tusen gånger sundare, men 96 och 100 kan vi leva med)... Ibland behöver man som sagt ett avbrott!

Igår kväll innan jag skulle lägga mig såg jag en spindel jogga runt över vardagsrumsgolvet. Jag har en sjuklig fobi för spindlar, så jag funderade allvarligt på att flytta hemifrån. Vågade knappt gå på toa eftersom jag inte visst om det var där han gömt sig. Var tvungen att noggrant gå igenom alla sängkläder innan jag kunde lägga mig (han kunde ju vara även där). Inatt vaknade jag och låg vaken en lång stund och var livrädd att han kommit in i sovrummet under natten. Jag var dock för rädd för att tända lampan och kika efter... Undra var han är nu?

Marilyn M



Idag blåser det. Utanför fönstret slår vågorna mot piren. Sundet ligger grått och över Öland avtecknar sig molnen. Vi måste ha Kalmars finaste utsikt från vårt jobb, vädret till trots.
Jag har en klänning på mig idag. Klänningen innehåller en massa tyg vilket gör att den blåser upp och hamnar över huvudet så fort jag går ut... Jag är livrädd för att gå ut nu! Jag tycker inte att det är kul att visa rumpan inför hela Kalmar...

No time...

Jag grämer mig lite att jag inte fick se Broder Daniels spelning på Way out west. Inte för att det är världens bästa band utan för att jag tycker om dom ändå! För att dom berör mig. Hade velat se No time for us... Bara för att det inte går längre...

Storstädning...

Idag när jag kom hem från jobbet började jag städa skafferiet. Jag hade varit på Citygross på vägen hem och köpt nya fina glasburkar. Jag fick slänga massa saker som gick ut -07... Jätteäckligt faktiskt! Tur att inte torrvaror luktar.. Eller synd kanske, då skulle jag nog städa oftare.
Nu står fisken i ugnen och matvetet på spisen och jag håller på att svälta ihjäl. Precis som vanligt!

Om att inte bete sig normalt

Idag hade jag en länsrättsförhandling som jag var jättenervös för innan. Imorse yrde jag omkring i mitt och Mias kontor så gott det gick på vår ytterst lilla yta innan hon vänligt, men bestämt bad mig sätta mig ner på rumpan och bete mig normalt. Som tur var pratade vår advokat hela tiden, så jag behövde mest sitta bredvid och representera i rätten. Det vars skönt! Väl tillbaka på kontoret igen var jag så lättad, så då kunde jag inte bete mig normalt bara för den skull. Stackars Mia idag!

Regnet öser ner och det är sådär mörkt ute idag. Efter jobbet åkte jag hem, gjorde te och mackor och låg under en filt och läste (sov). När jag vaknade för en stund sen hade jag en sjukt dunkande huvudvärk. Försöker kurera mig med panodil nu. Och mer te! Och snart får man sova!


Som det en gång var

Grymt seg dag. Snorar och hostar och får inte mycket gjort. Extra segt blir det när folk glömmer bort sina besökstider.. Fick gå och pigga upp mig med lite cd-köp på lunchen. Det var alldeles för länge sen. Äntligen köpte jag Coldplays senaste, så jag kan lyssna in mig på den innan konserten. *längtar*

Idag när jag körde hem från jobbet fick jag ett jättesug efter att rida igen. Det var så där skönt sensomrigt i luften och vinden luktade skog. Förr om åren brukade jag alltid plocka svamp och blåbär tillsammans med Crazy. Svampplockningen gick till som följer: jag satt på Crazys rygg och spanade efter svampen, flög av vid minsta aning om nåt gult, rotade runt i jorden medan han stod bredvid och kollade på. Han var en perfekt svamp-vän. Han såg alltid sådär nöjd ut, som att han också uträttat nåt enastående. Och det hade han ju i form av utsiktstorn! Blåbären var svårare. Här röjde han mest runt i riset och käkade upp alldeles för många. Fast det var mysigt ändå. Så som det alltid borde vara. Tyvärr är det mycket som tar slut.




Spöken

Nu har jag tittat på spökprogram på tv. Jag tycker att programmen är rätt kassa, men fenomenet i sig intressant. Jag har alltid haft nån udda dragning till skräckisar, övernaturligt etc. Undra vad det säger om mig? Förmodligen att jag är rätt rubbad... Magnus gav upp ganska tidigt och övergick till spel på laptopen.

Nu ska jag krypa till kojs med bok och katt. Regnet smattrar mot rutan och jag är sådär trött och småfrusen (har varit vaken snart fem timmar i sträck!!). Sweet dreams alla! <3

Inget spännande alls

Idag har jag sovit. Faktiskt nästan hela tiden. Har vaknat till nångång ibland och konstaterat att det varit ett nytt program på tv. Magnus kom och bytte soffkudden mot min sovkudde. Han tyckte att jag kunde dregla på den istället... Jag förstår inte vad han menar! :D
Imorgon och på tisdag kan jag verkligen inte vara hemma från jobbet. Framåt torsdag, fredag skulle det passa bättre att vara sjuk... Jag är absolut inte outbytbar, ibland tror jag bara det själv..

Småsjuk

Jag är lite krasslig, så dagen idag har varit ovanligt innehållslös. Sovit, läst, kollat på tv och sovit. Hostar som besatt, snorar och har svullen hals. Irriterar mig mest på hostan som väcker mig varje gång jag lyckats somna.

Ålderstest

Gjorde precis ett ålderstest. Förväntad livslängd blev 100 år. 100!!! Det låter fan läskit tycker jag. Jag som är lite rädd för gamla människor (fast det får man inte säga)... Jag tycker att det låter skumt eftersom den äldsta som jag känt i min släkt blev 74. Vi är inte så långlivade, helt enkelt. Det kanske är jag som blir första undantaget nu då.

Kräftskiva



Nu är jag hemkommen från, för min del, tidernas kortaste kräftskiva. Alla andra är kvar och dricker alkoholhaltiga drycker och har trevligt! Jag har känt mig risig nu i slutet av veckan och idag extra mycket. Hostar mig igenom nätterna, på dagarna är det lite bätttre, tjock i halsen och allmänt hängig. Sen har jag ju svårt att slita mig både från jobb och andra aktiviteter. Jag har nån tanke om att om man inte är döende så har man ingen rätt att vara hemma från jobbet. Efter förra årets sjukhusvistelse efter demolerade revben var jag hemma en vecka, det är det längsta någonsin.

Trevligt folk på kräftskiva iaf! Jag kände två stycken lite grann sen tidigare. Det var dom två det hölls hos. Magnus känner några fler. Folk som han åker hoj med. Jag lämnade kvar honom där och åker och hämtar honom när han tycker att han har partat klart. Tills dess blir det soffan som gäller.

Konsekvenserna av fika

Idag har jag fikat tre gånger. Kladdkaka på ett hembesök, tårta på kontoret och fralla efter jobbet med Mimmi. Jag har en känsla av att det inte är bra med tanke på min ökade kroppshydda. Jag har däremot en starkare känsla av att det är väldigt gott. Den vinner!

Någon som har nåt supertips på ansiktskräm och mascara? Dessa två inköp får jag alltid lite ångest över. Har nog provat ungefär tusen olika, men kan fortfarande inte bestämma vad jag gillar. Än mindre vad min hud gillar. Den mår alltid dåligt...
Undra om det också beror på att jag fikar för mycket..?

Åldersnoja?

När jag ska köpa alkoholhaltiga drycker på Systemet så får jag så gott som alltid visa leg. Gångerna jag har sluppit är mycket lätträknade. Det är alltså inte lätt att se om jag snart ska fylla 20 eller 28... Ett tips till personalen i affären är att titta på dom små rynkorna som börjar framträda!

Jag har gjort en hel del vuxen-test dom senaste dagarna. Där blir jag "betydligt" äldre än vad jag egentligen är. Närmare 35 än 28.

I förrgår natt drömde jag en mardröm om att jag köpte en rynkkräm. Haken var bara att den framkallade rynkor istället för att motverka. Varje gång jag tittade mig i speglen fick jag panik och storgrät.

Jag undrar vad allt detta står för? En mycket tidig 30-årskris kanske?

Fantomen!

Gjorde precis ett superhjälte-test på testportalen.se. Jag är 78 % Fantomen. Tja, varför inte! Jag tyckte att han var ganska häftig när jag var yngre.

Skräckis

Jag och Magnus kollade precis på film. Barnhemmet blev det. Äntligen fick jag se en hyfsat bra rysare igen! Den innehöll mycket av de traditionella "skrämsel-faktorerna", men var samtidigt inovativ och nytänkande. Jag gillade den! Extra bra blir det ju förstås när vinden viner utanför fönsterna...

Jag gjorde ett test på internet

Jag fick tips av Åsa om ett test på internet och eftersom jag är en sucker för test så var jag ju tvungen att göra det! Testet finns på zapera.com

Det här ska alltså vara jag:


Enligt dina svar i frågeformuläret är du en...
 

Utåtriktad Upplevande Abstrakt Känslostyrd person  

I grafen nedan kan du se, hur du är placerad i de fyra centrala personlighetsdimensionerna. Ju närmare ändpunkterna du är, desto mer uttalade är dina karaktärsdrag

  |  
Inåtvänd Utåtriktad
Planläggande Upplevande
Konkret Abstrakt
Tänkare Känslostyrd


SÅDAN ÄR DU:

Du är mycket intresserad av, vad som pågår i din omgivning. Du gillar att prata med andra (nästan oberoende om vad det handlar om) och att vara med, där "det sker".

Du flyter med strömmen och tar beslut i sista stund - ibland låter du t.o.m. andra personer fatta dina beslut åt dig. Du är en mycket flexibel person, som trivs med fria ramar och lösa avtal.

Du fokuserar på "the big picture" och tycker om att teoretisera över VARFÖR saker fungerar som de gör (medan du inte bekymrar dig så mycket om detaljerna). Du är en kreativ person, som gillar att experimentera.

Du lever dig gärna in i andra människors situation och är snabb att stötta andra om de har behov för det. Du värdesätter känslosamhet och tar ofta beslut utifrån dina personliga värderingar.


Dagens träningspass:

Att få på mig jeansen som har legat i garderoben sen i våras...

Nära döden

Idag är ingen bra dag.. Körde upp till Västervik imorse för att hälsa på en placerad unge. Nickade till x antal gånger på vägen dit. Livsfarligt! Försökte med allt; sjunga, veva ner rutan, dricka kaffe. Inget hjälpte!
På vägen hem möttes jag av värsta ovädret. Trots att man hade vindrutetorkarna instälda på max så såg man knappt nånting. Sen kör jag ju gärna som en biltjuv ändå. Det var åxå livsfarligt!
Har mått sådär konstigt som man kan göra ibland. Sådär när man kanske ska få feber. Frusen och trött. Vi får väl se.

Men förutom viss sjukdomskänsla och nära-döden-upplevelser så är allt bara bra!

En lillebror



Den bästaste lillebror man kan tänka sig!

Visdom

Jag försökte rycka upp mig lite genom att gå ner till stranden och bada. Himlen var full med moln, men på nåt sätt lyckades solen kika fram ändå. Vattnet var nästan svart, men underbart skönt. 21 grader visade termometern. Någon har satt upp en bänk längst ut på bryggan, så där satt jag invirad i badlakanet efteråt. En dam i 80-årsåldern kom precis efter mig. Hon berättade om hur fort livet gick och att det var bäst att ha kul medans man kunde. Som om hon visste precis vad hon skulle säga, så där klok som personer som har levt länge blir. Hon berättade att hon hade börjat höra sämre. Det tyckte hon inte om för hon kände sig lite utvecklingsstörd då. Eftersom hon har svårt att höra vad personer i större sällskap säger, så brukar hon prata mest själv så ingen annan får chansen. :D

Det står ett gäng killar nere i stallet och glor på en motorcykel. Dom har varit ute på sin söndagstur och försökt köra ihjäl varandra. Undra hur lång tid det tar innan det lyckas... Magnus och hans motorcykel såg lite trasiga ut. Min insats var att bjuda på cola och sen försvinna.

Om att sakna mellanlägen

Jag har två lägen; allt eller inget. Idag sov jag alldeles för länge. När jag väl vaknade och upptäckte det fick jag dåligt samvete. Rusade ut och panik-klippte gräset och rensade lite ogräs. Gick in och kokade gröt för att sedan sätta mig i soffan och somna igen. Aktivitet eller sömn. Jag skulle uppskatta ett mellanting ibland.
För övrigt har jag inget intressant att skriva idag. Alls...

Rosa drinkar och godis

I förmiddags kom Magnus hem och väckte mig. Han hade åkt taxi från Öland där båten lagt till. Nu blir han säkert hemma en hel vecka innan Södertälje.

Idag har jag varit sådär trött så man knappt kan hålla sig vaken. Åkte en runda runt net-on-net och Maxi, men så mycket mer blev det inte. Legat i soffan och kollat på underliga dokumentärer på tv4 fakta och sovit om vartannat. Vaknade när maten var färdig. Nu sitter jag vid tvn, dricker rosa drink och käkar naturgodis. Jag har inte riktigt kunnat motivera varför jag dricker den rosa drinken och häver i mig godiset eftersom jag redan har gått upp en storlek i sommar. Det måste vara för att det är så himlans gott!

Imorgon ska jag kanske hälsa på Crazy! Älskade fina häst. Han är halt nu, men det hindrar ju inte att överösa honom med pussar.

Längtar tillbaka



Jag har en benägenhet att bli vemodig. När något tar slut, är över. Sommaren -08 har varit märklig, men jag är inte så säker på att jag vill att den ska vara slut än. Jag är inte redo för höst. Den är för mörk, för tung. Sommaren lyfter vingar, lättar tankar. Men hur kan man hålla fast vid något som alltid försvinner?

Om att bli vuxen. På riktigt...

Jag har överlevt första veckan på jobbet! Det var faktiskt jättetråkigt... Det känns inte som jag uträttat nåt vettigt alls. Inte fattat nånting heller... Aja, det kan ju inte bli värre. Hoppas det blir svalare nästa vecka, så man inte känner sig så instängd.

Idag har jag lekt med ett-åring igen, fast denna gången med Emil. Åkte hem till familjen Bergman efter jobbet. Blev bjuden på grillat, lekte vid lekplatsen och snackade skit. Jag och Emil är polare nu för tiden, det är kul!

När jag var yngre tänkte jag att vid 25 då ska jag ha ett normalt och ordnat liv. Jobb, man, barn och hela köret. Nu tänker jag att vid 30 (eller kanske 35) DÅ ska jag ha ett normlat och ordnat liv med fast jobb och bäsar. VI pratade om det på jobbet idag; att det man trodde när man var yngre liksom fick en tendens att flyttas fram i tiden. Livet följer aldrig planer och det är ok. Det gäller bara att sätta upp nya mål, nya drömmar. Och acceptera att det är så.

RSS 2.0